Adam Lambert rekent op collega’s

- Nieuws

 Adam Lambert

Adam Lambert hoopt dat artiesten veel meer open willen zijn over hun geaardheid. Ook vindt hij dat de muziekindustrie daar nu eens achter moet gaan staan.

“Ik denk dat er in de homogemeenschap over het algemeen veel is veranderd in een algemene acceptatie. Mensen ontkennen het minder en de jonge generatie die er aankomt heeft zoiets van ‘dus?’ Dat heeft ook weer zijn weerslag in de popcultuur”, zo vertelde Adam Lambert aan Digital Spy.

Lambert, die woensdagavond een concert gaf in Amsterdam, hoopt dat meer acts uit de Verenigde Staten helpen om de houding te veranderen. De Amerikaan waardeert Britse artiesten als Sam Smith en Olly Alexander voor het openlijk uitkomen voor hun seksuele voorkeuren. “Ik denk dat het allemaal langzaam maar zeker gebeurd. Er zijn inmiddels succesverhalen en dat is het meest geweldig voor de muziekindustrie. Die moet ook zien dat het daadwerkelijk kan en er zich in kunnen vinden. Het publiek wil wel maar de industrie moet iets meer zijn best doen. Zij zijn het laatste stukje.”