Coverafbeelding Nielson - Laat je gaan
  • Statistieken
  •   5 wkn Tipparade
  •   2015

Artiestinformatie

Geboortedatum   28-12-1989
Land   Nederland

Nielson brak in 2012 door met ritmische, energieke en opgewekte nederpop, maar in 2018 is het tijd voor het volgende hoofdstuk. Met het succes groeiden niet alleen zijn verantwoordelijkheden, maar ook zijn zelfvertrouwen en ambitie. En de behoefte om zichzelf écht te laten zien. Rauwer, puurder. Want hoe trots hij ook is op alles wat hij eerder schreef, Nielson heeft de wereld meer te bieden.“Ik wilde met mijn muziek persoonlijker worden, meer over mezelf vertellen in mijn nummers. Ik ben er klaar voor om te laten zien wie ik echt ben, wat ik belangrijk vind. Het lukt me nu veel beter om woorden te geven aan grote gebeurtenissen, zonder het uit te schreeuwen. Mensen kennen vooral de opgewekte Nielson, maar ik ben heus niet altijd vrolijk, ik heb ook een donkerdere kant. Die mogen mensen ook van me zien. Omdat het onderdeel is van wie ik ben, van wie ik word. Veel dingen maken me bang, maar ik dwing mezelf voortdurend om uit mijn comfortzone te stappen. Want als ik mijn grenzen blijf verleggen, maak ik mijn wereld letterlijk en figuurlijk groter. Ik ben er trots op dat dat steeds beter lukt.”Samen met producer Lodewijk Martens en schrijvers Matthijs de Ronden en Don Zwaaneveld trok Nielson een jaar uit om te werken aan het nieuwe album. “Omdat ik de afgelopen jaren als mens ben gegroeid, wilde ik mezelf ook als muzikant opnieuw uitvinden. Om nog dieper te connecten met de mensen die naar mijn muziek luisteren.”Hij nam een ingrijpend besluit: de gitaar ging af. Doodeng, maar het moest. “Mijn gitaar voelde als een veilig masker. Het is verleidelijk om vast te houden aan wat je gewend bent, maar ik wil niet over vijf jaar terugkijken en zien dat ik te bang was om de volgende stap te zetten.”Nielson werkte voor Diamant samen met Miles Walker, een Amerikaanse mixer/producer die hits van onder meer Beyoncé, Rihanna en Kygo op zijn naam heeft staan. Op de nieuwe tracks maken akoestische klanken plaats voor elektronische beats. Als de tekst daarom vroeg, paste Nielson ook zijn zangtechniek aan. Minder volume, meer beleving, op zoek naar een diepere laag die de muziek nog meer ‘smoel’ gaf. “Kwetsbaarheid is mijn kracht geworden”.Het resultaat is een album van internationale allure, waarin de nieuwe Nielson zijn ziel compleet blootlegt. “Diamant is het verslag van mijn groeiproces. Alles wat ik heb, zit hierin. Als je luistert naar Diamant, weet je precies wie ik ben.”En Diamant is nog maar het begin. Een grote, maar - als het aan hem ligt - eerste stap in de persoonlijke ontwikkeling van Nielson. Een tussenstation in de zoektocht naar zichzelf. Want die zoektocht duurt voort: Nielson is enorm nieuwsgierig naar alles wat er nog meer op zijn pad komt. Hij is er klaar voor, het veilige masker is af. En dat is precies de bedoeling. IJskoud groeit in 2019 uit tot de een na meest succesvolle Nederlandstalige Top 40-hit ooit achter Ik Neem Je Mee (van Gers Pardoel). Eind juli maakt hij met Kris Kross Amsterdam de track Ik Sta Jou Beter.


In februari van 2020 komt Nielson via Entree weer een eigen single van Nielson voordat hij in april met Slapen Met Het Licht Aan een nummer volgt met Tabitha. Die track krijgt vervolgens met Slow Motion in juli weer een opvolger.
Na een zware periode in zijn privé leven was het even stil wat betreft muziek rondom Nielson. Hij bracht wel onder zijn eigen naam muziek uit die gerelateerd was aan die zware periode in zijn privé leven. In augustus brengt Nielson zijn eerste single van 2021 uit genaamd Bliksem.

Songtekst

Storm voorbij
Jij zit tegenover mij
De echo van de razernij
Klinkt nog even door

Wie waren wij
Dat is wat je vraagt aan mij
Ik zeg: we staan op krakend ijs
Maar we zakker er niet door

Als er liefde is
Komt het altijd goed
Hoe dan ook

Laat je gaan
Ook als het me pijn kan doen
Hier is er de ruimte voor
We kunnen het wel aan
Hoe mooi is dat
Zelfs wanneer het lelijk wordt
Geven we onszelf niet op
En vechten we ons later tot elkaar

Pijn gedaan
Geen water bij de wijn gedaan
Nu moeten we blijven staan
En is het aan de tijd om ons te helen

Want we weten
Dat als er liefde is
Komt het altijd goed
Hoe dan ook

Laat je gaan
Ook als het me pijn kan doen
Hier is er de ruimte voor
We kunnen het wel aan
Hoe mooi is dat
Zelfs wanneer het lelijk wordt
Geven we onszelf niet op
En vechten we ons later tot elkaar

Herinner mij
Als ik vergeet
Dat liefde bruggen bouwen is
Herinner mij
Als ik vergeet

Ik herinner jou
Als je niet meer weet
Dat liefde bruggen bouwen is
Ik herinner jou
Als jij vergeet

En laat je gaan
Ook als het me pijn kan doen
Hier is er de ruimte voor

Songinformatie

Trivia

Nielson - Met De Tijd Mee, Deel 2 – EP

1. Nielson - Laat Je Gaan 3:06
2. Nielson - Het Is Goed 2:59
3. Nielson - Hart Onder M'n Arm 3:54
4. Nielson - Als Je Moet 3:29
5. Nielson - Wat Je Kan Doen 4:07
ArtiestNielson
Titel Laat Je Gaan
Lengte 00:03:06
Platenlabel Pacemaker Music
Catalogusnr digital download - Met De Tijd Mee, Deel 2 - EP
Releasedatum 25-10-2015


Positieverloop