Coverafbeelding Nielson - De kleine dingen
  • Statistieken
  •   8 wkn Tipparade
  •   2014

Artiestinformatie

Geboortedatum   28-12-1989
Land   Nederland

Nielson brak in 2012 door met ritmische, energieke en opgewekte nederpop, maar in 2018 is het tijd voor het volgende hoofdstuk. Met het succes groeiden niet alleen zijn verantwoordelijkheden, maar ook zijn zelfvertrouwen en ambitie. En de behoefte om zichzelf écht te laten zien. Rauwer, puurder. Want hoe trots hij ook is op alles wat hij eerder schreef, Nielson heeft de wereld meer te bieden.“Ik wilde met mijn muziek persoonlijker worden, meer over mezelf vertellen in mijn nummers. Ik ben er klaar voor om te laten zien wie ik echt ben, wat ik belangrijk vind. Het lukt me nu veel beter om woorden te geven aan grote gebeurtenissen, zonder het uit te schreeuwen. Mensen kennen vooral de opgewekte Nielson, maar ik ben heus niet altijd vrolijk, ik heb ook een donkerdere kant. Die mogen mensen ook van me zien. Omdat het onderdeel is van wie ik ben, van wie ik word. Veel dingen maken me bang, maar ik dwing mezelf voortdurend om uit mijn comfortzone te stappen. Want als ik mijn grenzen blijf verleggen, maak ik mijn wereld letterlijk en figuurlijk groter. Ik ben er trots op dat dat steeds beter lukt.”Samen met producer Lodewijk Martens en schrijvers Matthijs de Ronden en Don Zwaaneveld trok Nielson een jaar uit om te werken aan het nieuwe album. “Omdat ik de afgelopen jaren als mens ben gegroeid, wilde ik mezelf ook als muzikant opnieuw uitvinden. Om nog dieper te connecten met de mensen die naar mijn muziek luisteren.”Hij nam een ingrijpend besluit: de gitaar ging af. Doodeng, maar het moest. “Mijn gitaar voelde als een veilig masker. Het is verleidelijk om vast te houden aan wat je gewend bent, maar ik wil niet over vijf jaar terugkijken en zien dat ik te bang was om de volgende stap te zetten.”Nielson werkte voor Diamant samen met Miles Walker, een Amerikaanse mixer/producer die hits van onder meer Beyoncé, Rihanna en Kygo op zijn naam heeft staan. Op de nieuwe tracks maken akoestische klanken plaats voor elektronische beats. Als de tekst daarom vroeg, paste Nielson ook zijn zangtechniek aan. Minder volume, meer beleving, op zoek naar een diepere laag die de muziek nog meer ‘smoel’ gaf. “Kwetsbaarheid is mijn kracht geworden”.Het resultaat is een album van internationale allure, waarin de nieuwe Nielson zijn ziel compleet blootlegt. “Diamant is het verslag van mijn groeiproces. Alles wat ik heb, zit hierin. Als je luistert naar Diamant, weet je precies wie ik ben.”En Diamant is nog maar het begin. Een grote, maar - als het aan hem ligt - eerste stap in de persoonlijke ontwikkeling van Nielson. Een tussenstation in de zoektocht naar zichzelf. Want die zoektocht duurt voort: Nielson is enorm nieuwsgierig naar alles wat er nog meer op zijn pad komt. Hij is er klaar voor, het veilige masker is af. En dat is precies de bedoeling. IJskoud groeit in 2019 uit tot de een na meest succesvolle Nederlandstalige Top 40-hit ooit achter Ik Neem Je Mee (van Gers Pardoel). Eind juli maakt hij met Kris Kross Amsterdam de track Ik Sta Jou Beter.


In februari van 2020 komt Nielson via Entree weer een eigen single van Nielson voordat hij in april met Slapen Met Het Licht Aan een nummer volgt met Tabitha. Die track krijgt vervolgens met Slow Motion in juli weer een opvolger.
Na een zware periode in zijn privé leven was het even stil wat betreft muziek rondom Nielson. Hij bracht wel onder zijn eigen naam muziek uit die gerelateerd was aan die zware periode in zijn privé leven. In augustus brengt Nielson zijn eerste single van 2021 uit genaamd Bliksem.
Het jaar 2022 viert Nielson zijn tienjarig jubileum als artiest. In het voorjaar van 2022 komt hij met de single Aan Zee. In oktober 2022 werkt hij samen met Trobi en dat levert de single Jou Om. Me Heen op. In dezelfde maand begint de kerst al vroeg in huize Nielson. Hij dropt namelijk ook zijn aller eerste kerstsingle genaamd Kerstcadeau.

Songtekst

Yeah yeah, yeah yeah
Ah yeah, yeah yeah
Yeah yeah, yeah yeah
Mmmmm

Die blik op jouw gezicht
Mmmmm, die mooie ogen
Waar ik in verdrink
Omdat ze me geloven
Misschien ben ik getikt
Maar wat als ik je zeg dat ik het goed vind zo
Oh, mmmmm

De woorden van mijn pa
Ik begin ze te begrijpen
Leg de foto's naast elkaar
Ai, begin op hem te lijken
Ach, dat is de tijd
En ik weet zeker dat het goed is zo
Dat vindt hij ook

Het zijn nog steeds
De kleine dingen
Die het doen
Die het doen voor mij
Het zijn nog steeds
De kleine dingen
Die het doen
Mmmmm

Mijn auto is kapot
En mijn huis is niet het grootste
Toch sta ik vrolijk op
Ik ga gewoon een stukkie lopen
Heb ik nou een bord voor mijn kop
Als ik het wel goed vind zo
Da's toch gewoon

Het moet altijd maar meer zijn
Beter en groter
Sterker en sneller
En de lat die moet hoger
Maar niet in mijn ogen
Nee, van mij mag alles klein
Gewoon klein

Het zijn nog steeds (Het moet altijd maar meer zijn)
De kleine dingen (Beter en groter)
Die het doen (Sterker en sneller)
Die het doen voor mij (En de lat die moet hoger)
Het zijn nog steeds (Maar niet voor mij)
De kleine dingen (Van mij mag alles klein)
Die het doen
Mmmmm

Het zijn nog steeds (O, het moet altijd maar meer zijn)
De kleine dingen (Beter en groter)
Die het doen (Sterker en sneller)
Die het doen voor mij (En de lat die moet hoger)
Het zijn nog steeds (Maar niet voor mij)
De kleine dingen (Van mij mag alles klein)
Die het doen
Gewoon klein

Yeah (Yeah)
Het moet meer zijn (Het moet meer zijn)
Sterker en sneller (Sterker, sneller, groter)
En de lat die moet, de lat die moet hoger (Maar niet voor mij)
Want van mij (Van mij)
Mag alles klein (Alles klein)
Gewoon klein (Alles klein)

Het moet altijd maar meer zijn (Yeah, het moet meer zijn)
Beter en groter
Sterker en sneller (Sterker, sneller, groter)
En de lat die moet hoger
Maar niet voor mij (Niet voor mij)
Van mij (Van mij)
Mag alles klein

Songinformatie

ArtiestNielson
Titel De Kleine Dingen
Lengte 3:30
Platenlabel Pacemaker Music
Catalogusnr digital download
Releasedatum 10-12-2014


Positieverloop