Coverafbeelding Mink DeVille - Mazurka
  • Statistieken
  •   6 wkn Tipparade
  •   1980

Artiestinformatie

Land   Verenigde Staten

Mink DeVille was tussen 1974 en 1986 een rockband die bekend stond om zijn samenwerking met vroege punkrockbands in de nachtclub CBGB in New York.. De band nam in totaal zes albums op in de jaren 1977 tot 1985. Behalve frontman Willy DeVille speelden de oorspronkelijke leden van de band alleen op de eerste twee albums. Voor de resterende albums en voor tours verzamelde Willy DeVille muzikanten om onder de naam Mink DeVille te spelen. Na 1985, toen Willy DeVille begon met opnemen en toeren onder zijn eigen naam, verdween de naam Mink deVille.
De band scoorde een internationale hit met Spanish stroll in 1978 en in 1984 een bescheiden hit met Each word's a beat of my heart.

Composities van Willy DeVille zijn vaak gevuld met romantische overtuiging en hunkering. Latin, bluesriffs en invloeden van country zijn te herkennen. In 1992 scoorde hij zijn enige solo hit met Hey Joe (14e plaats Top 40).

Op 6 augustus 2009 overleed Willy DeVille aan de gevolgen van kanker in een ziekenhuis in New York.

Songinformatie

Op het label worden Queen Ida, Al Lewis genoemd als componisten. Het is mogelijk dat de originele tekst van dit nummer in Louisiana Frensch is, het frans dat in Louisiana nog wordt gesproken.
ArtiestMink DeVille
 A-kant
Titel Mazurka
Lengte 2:30
Componist(en) Queen Ida, Al Lewis
Producer(s) Steve Douglas, Willie DeVille
 B-kant
Titel Just To Walk That Little Girl Home
Lengte 3:52
Componist(en) DeVille, Pomus
Producer(s) Steve Douglas, Willie DeVille
 
Platenlabel Capitol
Catalogusnr 1A 006-86172
Hoogste positie UK -
Hoogste positie US -
Album Le chat bleu

Positieverloop