Artiestinformatie

Geboortedatum   23-10-1985
Land   Verenigde Staten

Miguel Jontel Pimentel weet al als kleuter dat hij danser wil worden. Toch besluit hij zich als tiener op de muziek te storten en muziek te gaan schrijven. Aan het einde van zijn schooltijd leert hij ook de fijne kneepjes voor het produceren van nummers, waarna hij in 2000 een contract tekent bij productiebedrijf Drop Squad.


In 2007 lijkt het grote succes voor Miguel te komen als zanger als hij een platencontract bij Jive Records krijgt. Daar maakt hij hij zijn debuutalbum All I Want Is You, maar vanwege een eerder platencontract met Black Ice blijft dat album twee jaar lang op de plank liggen. Ondertussen werkt hij wel samen met onder meer Usher.


All I Want Is You verschijnt in november van 2010 maar weet maar weinig succes te oogsten in de Amerikaanse hitlijsten. Usher en Trey Songz nemen de zanger op sleeptouw bij hun tours. Daarna weet het album alsnog een verkoopsucces te worden in de Verenigde Staten. Zijn tweede album, Kaleidoscpe Dream, overtreft dat succes in 2012. Voor het nummer Adorn wint hij een Grammy Award als beste R&B-song.


In augustus van 2013 maakt hij samen met Mariah Carey het nummer #Beautiful, dat bij ons in de Tipparade terecht weet te komen.


In 2015 verschijnt zijn derde studioalbum Wildheart. In de periode daarna is hij ook te zien in de films Live By Night. Voor de film Fifty Shades Darker (2017) maakt hij een cover van Crazy In Love (van Beyoncé).


In 2017 maakt hij, samen met Dua Lipa, het nummer Lost In Your Light. Een jaar later is hij te horen op Remind Me To Forget, de track van Kygo.


Songinformatie

ArtiestMiguel
Releasedatum 29-11-2010