Coverafbeelding Middle Of The Road - The Talk Of All The U.S.A.

Middle Of The Road

The Talk Of All The U.S.A.

  • Statistieken
  •   11 weken
  •   1 piekpositie
  •   342 punten
  •   1972

Artiestinformatie

Land   Schotland (Verenigd Koninkrijk)

De bezetting bestond uit zangeres Sally Carr (28 maart 1945), een voormalig kapster, Ken Andrew (drums) en de broers Eric (basgitaar) en Ian McCredie (gitaar).

Middle of the Road is een band uit Glasgow (Schotland) die in 1971 doorbrak met de hit Chirpy Chirpy Cheep Cheep. Deze plaat was op dat moment ook een hitsucces van Lally Stott. De stijl van de band kan men beschouwen als een Europese variant van de bubblegum. De uitdrukking middle of the road bestond al eerder dan de gelijknamige band. Bij radioprogramma's werd de term gebruikt voor easy listening, ballads, gemakkelijk in het gehoor liggende jazzmelodieën en dergelijke. Aan het soort muziek dat daarbij hoorde, heeft Middle of the Road een eigen invulling gegeven.

De band ontstond halverwege de jaren zestig onder de naam Part Four. Later noemden ze zich Los Caracas. Pas in 1970 werd de naam van de band Middle of the Road.

In 1971 deed de band mee aan het San Remofestival in Italië. Door dit optreden kreeg de formatie een platencontract bij RCA. Hun eerste plaatopnamen vonden plaats in Rome. Hun Europese doorbraak kwam in voorjaar 1971 met Chirpy Chirpy Cheep Cheep. Het Verenigd Koninkrijk volgde in de daaropvolgende zomer na een optreden in het televisieprogramma Top of the Pops van de BBC. Opvallend bij dit nummer was de iets rauwe stem van Sally. In totaal worden er ruim tien miljoen exemplaren verkocht. Veel hits volgden, waaronder Soley Soley, Sacramento, Samson & Delilah en The Talk Of All The USA.

In 1973 verbrak de band het platencontract met RCA en sloot een overeenkomst met het Duitse label Ariola Eurodisc. Het eerste album onder dit label verscheen in 1973 onder de titel Music Music, het grote succes bleef echter uit.In 1976 nam de band haar laatste album op. In dat jaar vertrok zangeres Sally Carr uit de band en begon een weinig succesvolle solocarrière. In 1978 verliet ook Ken Andrews de band. De overgebleven bandleden maakten een doorstart met een nieuwe zangeres, Linda Carroll. Ook dat bracht de groep niet terug naar de successen van begin jaren zeventig.

Begin jaren 80 had de band een revival dankzij Stars On 45, een muzikaal project van producer Jaap Eggermont. Hij maakte een hitmedley van de band, waardoor deze tijdelijk weer volop in de aandacht stond. Op 6 oktober 2007 overleed Eric McCredie. Hij werd 62 jaar oud. Van de huidige bezetting is alleen nog Ian McCredie een origineel groepslid.

Songtekst

Julie puts her make up
on her face ev'ry day

she's a woman
yes I know

she's a woman
even so
she's the talk of all the USA

oh
yeah
the talk of all the USA.

I went out with Julie
to a party one night.

She's a woman...

I was mad I completely
turned blind

she wouldn't let me love her
and it blew my mind
Julie said man
I must be very sure
.
she told me that she'd
never been loved before.
Then I put my coat on
we decided to go.

She's a woman...

On the way back home
I tried with Julie again

She's a woman...

In the car with remote
controlled hands

I knew that little Julie
she would understand

when I got there before my very eyes

I'll tell you man
I got myself a big surprise.
Julie had that something
other girls didn't have.

She's a woman...

Songinformatie

ArtiestMiddle Of The Road
 A-kant
Titel Samson And Delilah
Componist(en) H. Stott, Mario Capuano, Giosy Capuano
Producer(s) Giacomo Tosti
 B-kant
Titel The Talk Of All The U.S.A.
Componist(en) H. Stott, Mario Capuano, Giosy Capuano
Producer(s) Giacomo Tosti
 
Platenlabel RCA
Catalogusnr 74-16151
Album Acceleration


Positieverloop