Coverafbeelding MFSB - Family Affair
  • Statistieken
  •   3 wkn Tipparade
  •   1973

Artiestinformatie

Land   Verenigde Staten

MFSB (Mother Father Sister Brother) was een groep van meer dan dertig studiomuzikanten die in de Sigma Sound Studios in Philadelphia (Pennsylvania) werkten in de jaren 1970. Ze waren verbonden aan het soullabel Philadelphia International Records waar Leon Huff & Kenneth Gamble de leiding hadden.

Zeven leden van het latere MFSB waren reeds te horen op The Horse van Cliff Nobles and Co. in 1968. Dat nummer was in 1975 een Top 40 hit omdat het door Radio Veronica als tune werd gebruikt. In die groep speelden o.a. Jesse James, Norman Harris, Ronnie Baker en Earl Young, Enkele van deze muzikanten maakten later deel uit van The Trammps.

Ze begeleidden opnames van groepen als Harold Melvin & The Blue Notes, The O'Jays, The Spinners, Lou Rawls en Billy Paul. Met hun zwoele, smoothy klank (de Philadelphia sound) en opzwepende ritmes speelden deze muzikanten een grote rol in de overgang van soul naar disco in de jaren 1970.


In 1973 begeleidden ze The Three Degrees toen die TSOP (The sound of Philadelphia) zongen, het kenwijsje van Soul Train, een muziekprogramma op de Amerikaanse televisie. Dit werd een nummer 1-hit in de Verenigde Staten en bereikte de twintigste plaats in de Nederlandse Top 40. Met The zip stonden ze ook enkele weken in de Top 40.


Hierna scoorden ze nog enkele kleinere hits, maar het succes van TSOP konden ze niet meer evenaren. In 1980 verscheen hun laatste album.


Songtekst

[Instrumentaal]

Songinformatie

ArtiestMFSB
 A-kant
Titel Family Affair
Lengte 2:17
Componist(en) S. Stewart
Producer(s) Gamble-Huff
 B-kant
Titel Lay In Low
Lengte 3:46
Componist(en) L. Huff, C. Gilbert
Producer(s) Gamble-Huff
 
Platenlabel Epic
Catalogusnr EPC 1504
Hoogste positie UK -
Hoogste positie US -
Album MFSB


Positieverloop