Coverafbeelding Matt Bianco - Get Out Of Your Lazy Bed
  • Statistieken
  •   4 weken
  •   28 piekpositie
  •   38 punten
  •   1984

Artiestinformatie

Land   Groot-Brittannië

Matt Bianco is een Britse popgroep opgericht in 1982 door bassist Kito Poncioni, toetsenist Danny White en zanger Mark Reilly. De groep werd bekend in de jaren 80 met singles als "Whose side are you on?" en "More than I can bear". Mark Reilly is de enige constante factor in alle bezettingswisselingen.

Matt Bianco kwam voort uit de popgroep Blue Rondo A La Turk. De naam van de band doet vermoeden dat het een individuele artiestennaam betreft, maar de leden hebben uit voorliefde voor hun favoriete tv-series en films gekozen voor een zelfbedachte spionfiguur of geheim agent, die zelfs in sommige liedjes opduikt.

Nummers als "Get out of your lazy bed" en "Half a minute" hebben een snel jazzy tintje. Vanzelfsprekend kreeg "Get out of your lazy bed" in de ochtenduren van 1984 veel Airplay.

Al op hun eerste album Whose side are you on is de stem te horen van de Poolse zangeres Basia. In 1985 tekende ze bij Sony en nam ze een aantal soloalbums op met medewerking van Danny White.

Zanger Mark Reilly was toen zonder muzikale partner en vond de toetsenist Mark Fisher. Ze namen een tweede album Matt Bianco op, gingen vervolgens op tournee door Europa waar ze voor meer dan 250.000 toeschouwers hebben opgetreden.Met medewerking van de ingehuurde Emilio Estefan (man van Gloria Estefan) produceerden ze in 1988 het album Indigo met onder andere de singles "Don't blame it on that girl" en "Good times".Na het minder bekende album Samba in your casa uit 1991, besloten Reilly en Fisher in hun eigen studio de albums te produceren. Na twintig jaren van opnames en tournees koos Mark Fisher een eigen levensstijl en de twee Marks gingen als vrienden hun eigen weg. In 2003 kwamen na bijna 20 jaar vanaf het begin Basia en Danny White weer terug bij Mark Reilly en gingen weer samenwerken aan het album Matt's Mood. Het jaar erop hielden ze een wereldtournee waarin ze onder meer Groot-Brittannië, Japan en de Verenigde Staten aandeden.Daarna gingen Mark Reilly en Mark Fisher weer verder zonder Basia. Ze bleven wereldwijd optreden op eigen concerten en jazzfestivals. In 2009 en 2012 verschenen de studioalbums Hifi Bossanova en Hideaway. Tussendoor was er in 2010 de hitverzamelaar Sunshine Days.In november 2015 bracht Mark Reilly samen met New Cool Collective de EP The Things You Love uit. Er volgde een gezamenlijke tournee die in eerste instantie tot 2016 duurde.Op 12 december 2016 kwam Mark Fisher te overlijden; Mark Reilly besloot solo verder te gaan onder de naam Matt Bianco en bracht in 2017 het album Gravity uit.

Songtekst

Get up
get up
get out of your lazy bed.
Before I count to three - step to it
baby.
She goes out every night 'till the morning light

And she sleeps aU. day. So
come on and get up

I won't say it again - I'll drag you out!
Get up
get up
get out of your lazy bed. . . .
I don't care anymore.
You can sleep on the floor
'cause I'm knocking you out.
So
come on and get up

I won't say it again - I'll drag you out!
Get up
get up
get out of your lazy bed.
Get up
get up
get out of your lazy bed.
Get up
get up
get out of your lazy bed...

Songinformatie

ArtiestMatt Bianco
 A-kant
Titel Get Out Of Your Lazy Bed
Lengte 3:22
Componist(en) Matt Bianco
Producer(s) Peter Collins
 B-kant
Titel Big Rosie
Lengte 3:26
Componist(en) Matt Bianco
Producer(s) Matt Bianco
 
Platenlabel WEA
Catalogusnr 24-9532-7
Album Whose Side Are You On


Positieverloop