Coverafbeelding Martin Garrix vs Matisse & Sadko - Break through the silence

Martin Garrix vs Matisse & Sadko

Break through the silence

  • Statistieken
  •   5 wkn Tipparade
  •   2015

Artiestinformatie

Geboortedatum   14-05-1996
Land   Nederland

De Amsterdammer Martijn Garritsen wint in 2012 de Slam!FM DJ Talent Of The Year-award. De deejay had inmiddels al wereldwijde bekendheid dankzij een remix van Your Body van Christina Aguilera. De Amerikaanse zangeres voegde zijn bewerking toe aan het album Lotus.

In 2013 staat de Nederlander op de 40e plaats van de DJ Mag Top 100. Zijn debuuthit Animals bereikt de derde plaats in de Top 40. Later dat jaar bereikt ook Wizard, dat hij opnam met Jay Hardway, de Top 40.


Met Dimitri Vegas en Like Mike maakt hij het thema van de 2014-editie van Sensation, Tremor.

Gold Skies, dat hij samen met Sander van Doorn, DVBBS en de Canadese Aleesia maakt, wordt zijn vierde notering.
In de zomer maakt hij, samen met Afrojack, de track Turn Up The Speakers. In oktober wordt bekend dat Garrix op de vierde plaats van de DJ Mag Top 100 terecht is gekomen. Ook verschijnt die maand zijn nieuwste samenwerking met MOTi, Virus.

In februari 2015 bereikt Garrix de 10 miljoen vrienden op Facebook. Ter gelegenheid daarvan biedt hij de track Forbidden Voices aan als gratis download. Later die maand roept Radio 538 de track uit tot Dance Smash. De track verdwijnt uit de Tipparade maar wordt in april alsnog zijn zevende Top 40-hit, één week nadat Don't Look Down, de samenwerking met Usher, binnenkomt. Vrij kort daarna verschijnt The Only Way Is Up, een samenwerking met Tiësto. De track staat binnen no-time op de eerste plaats van de BeatPort-hitlijst. In de zomer brengt Garrix met het Russische duo Matisse & Sadko twee tracks uit: Dragon en Break Through The Silence.

Als Garrix uit onvrede weggaat bij platenlabel Spinnin' begint hij zijn eigen label,STMPD RCRDS. Daar is Now That I've Found You (met John & Michel) zijn eerste release in maart van 2016. Later dat voorjaar verschijnt ook zijn samenwerking met het Britse duo Third Party, Lions In The Wild. Ondertussen tekent de Nederlander een contract met Sony voor de distributie van zijn nummers. De eerste track die daarvoor in aanmerking komt is In The Name Of Love, waarop ook Bebe Rexha te horen is. Het nummer groeit uit tot de grootste hit die Garrix in ons land heeft gekend.

Martin Garrix wordt in 2016 door DJ Mag uitgeroepen tot de nummer 1-dj van de wereld, waarmee hij in de voetsporen treedt van het Belgische duo Dimitri Vegas en Like Mike, die de titel in 2015 kregen. Die titel weet hij in 2017 en 2018 te prolongeren.

In januari van 2017 levert Martin Garrix met Scared To Be Lonely zijn volgende samenwerking af, nu met Dua Lipa. De track komt op nummer 2 in de Top 40, het beste resultaat van de twee tot dat moment. Byte verschijnt in het voorjaar in de Tipparade als typische clubtrack. In mei levert hij There For You af, een samenwerking met Troye Sivan, waarmee hij zijn tweede Alarmschijf scoort. In juni is de dj afsluiter op het hoofdpodium tijdens Pinkpop. Ook Pizza en Forever worden door Radio 538 uitgeroepen tot Dance Smash.

Nadat David Guetta eind 2017 meewerkt aan So Far Away levert Garrix in februari van 2018 een wederdienst met zijn bijdrage op de track van de Fransman, Like I Do. Op 15 juni brengt de Nederlander de track Ocean uit waarop ook Khalid te horen is. Zes weken later, terwijl Ocean nog in de top 10 staat, verschijnt zijn volgende single High On Life. In september maakt hij met landgenoot Justin Mylo en de Amerikaanse schrijver Dewain Whitmore de track Burn Out. Twee maanden later is Mike Yung, die eerder meedeed aan America's Got Talent, te horen op Dreamer. Aan het einde van 2018 brengt hij de track Glitch uit, een collab met goede vriend Julian Jordan.

Als High On Life, zijn samenwerking met Bonn, eind februari vijf maanden in de Top 40 staat verschijnt er met No Sleep opnieuw een samenwerking met de Zweedse zanger. Met Macklemore en Patrick Stump (Fall Out Boy) volgt in het voorjaar van 2019 de single Summer Days. Met medeschrijver JRM maakt hij in juli zijn volgende single, These Are The Times. Home is in augustus opnieuw een samenwerking met Bonn.


Songtekst

I'm on the edge, got to get away
I've seen it all before
I'm going down like a renegade
And I'm still begging for more

This is the last time I tell you to open your eyes
The city is sleeping, the monsters outside
The fire is burning, there's nowhere to hide
And I won't say it anymore

Break through the silence
I can feel the energy rising
Turn up the sirens
We were never meant to be quiet

Break through the silence
I can feel the energy rising
Turn up the sirens
We were never meant to be quiet

There are light that'll lead way
To what we're searching for
A million miles from yesterday
And it's right here on the floor

This is the last time I tell you to open your eyes
The city is sleeping, the monsters outside
The fire is burning, there's nowhere to hide
And I won't say it anymore

Break through the silence
I can feel the energy rising
Turn up the sirens
We were never meant to be quiet

Break through the silence
I can feel the energy rising
Turn up the sirens
We were never meant to be quiet

Songinformatie

Trivia

Martin Garrix VS Matisse & Sadko - Break Through The Silence (Original Mix) 4:43
[Spinnin' Records SP1006] (= MP3, 320 kbps)
(releasedatum: 13-07-2015)
(http://www.beatport.com/)
ArtiestMartin Garrix,
Matisse & Sadko
 A-kant
Titel Break Through the Silence
Lengte 4:43
Componist(en) Spencer Lee; Aleksander Parkhomenko; Yuriy Parkhomenko; Freddy Wexler; Martijn Garritsen
 B-kant
Titel Dragon
Lengte 4:56
Platenlabel Spinnin' Records
Catalogusnr digital download
Releasedatum 27-07-2015


Positieverloop