Coverafbeelding Mark Owen - Clementine
  • Statistieken
  •   3 wkn Tipparade
  •   1997

Artiestinformatie

Geboortedatum   27-01-1972
Land   Verenigd Koninkrijk

Mark Owen werd geboren op 27 januari 1972 in het Verenigd Koninkrijk.Hij werd bekend als één van de leden van de boyband Take That. De band werd opgericht in 1990 en de band, maar ook Owen zelf was mateloos populair. Met nummers als Babe en The Day After Tomorrow nam hij de leadzang op zich. In 1996 ging de band uit elkaar.


Naast Robbie Williams en Gary Barlow werd hij het derde lid dat voor een solocarrière koos. In Nederland had hij niet zoveel succes en werd zijn single Child een magere hit. In het Verenigd Koninkrijk deden de eerste twee singles het wel goed, maar de derde niet waarna zijn platenlabel hem op straat zette. In 2003 scoorde hij weer een hit in zijn thuisland met Four Minute Warning, maar met de tweede single ging hij weer de mist in en belandde hij wederom op straat.


In 2005 kwam Take That weer bij elkaar, zonder Robbie Williams. The Ultimate Tour werd zo’n groot succes dat de heren nieuw materiaal opnamen. Met dit viertal werden twee albums uitgebracht. In 2010 kwam Williams weer bij de band en verscheen het album Progress waarin Owen de leadvocals heeft voor de nummers SOS, Kidz en What Do You Want From Me.


Zijn vierde soloalbum, The Art Of Doing Nothing verscheen in 2013.

Songinformatie

ArtiestMark Owen
Lengte 04:10
Platenlabel RCA


Positieverloop