Coverafbeelding Loïs Lane - Combat
  • Statistieken
  •   5 wkn Tipparade
  •   1998

Artiestinformatie

Land   Nederland

In 1984 begint Monique Klemann Loïs Lane. De oorspronkelijke zangeres, Angela, wordt een jaar later vervangen door haar zus, Suzanne. In 1987 nemen ze deel aan de Grote Prijs Van Nederland en verschijnt hun debuutsingle, Break It Up. Die single blijft steken in de Tipparade, maar als het duo de titelsong van de film Amsterdamned maakt is de eerste hit een feit. Amsterdamned komt in de Top 40 niet verder dan de 33e plaats.

In 1989 verschijnt hun titelloze debuutalbum, waarvan It’s The First Time in het voorjaar in de Top 40 terecht komt. De single wordt hun eerste top 10-hit. Een jaar later wordt de titeltrack van hun tweede album, Fortune Fairytales, hun grootste hit. In 1992 (met Qualified) en in 1995 (met Tonight) staan de zusjes Klemann opnieuw in de top 10. Een In 2002 wordt When I’m With You hun achtste en laatste hit in de Top 40.

Aan het einde van 2014 werkt Loïs Lane, met een keur aan Nederlandse artiesten, mee aan het nummer Kerstmis Vier Je Samen van EenMaal Voor Allen. Het project, waaraan supermarktketen Jumbo zich heeft verbonden, haalt in de donkere dagen geld op voor het goede doel.

Songinformatie

Titelsong van de serie "Combat"; een groots opgezette dramaproductie van Veronica, waarin een beeld werd geschetst van het leven in de Koninklijke Landmacht met in de hoofdrollen o.a. Paul Groot, Tygo Gernandt en Willeke Alberti.
ArtiestLoïs Lane ((NLD))
 A-kant
Titel Combat
Componist(en) M: F. Merkies, J. Pisters, H. Ravestein; T: F. Merkies, J. Baker
Producer(s) Bart van Poppel
Engineer(s) Frans Hendrix
 B-kant
Titel Sleep
Componist(en) M: B. v. Poppel; T: M. Klemann
Producer(s) Bart van Poppel
Engineer(s) Frans Hendrix
 
Platenlabel CNR Music
Catalogusnr 2003664
Hoogste positie UK -
Hoogste positie US -


Positieverloop