Coverafbeelding Linkin Park - What I've Done
  • Statistieken
  •   7 weken
  •   26 piekpositie
  •   59 punten
  •   2007

Artiestinformatie

Land   Verenigde Staten

Linkin Park is een Amerikaanse rockband die in 1996 wordt opgericht in Californië. Drie schoolvrienden (Brad Delson, Rob Bourdon en Mike Shinoda) noemen zichzelf eerst Xero en later Hybrid Theory. In 2000, als de band uit meer leden bestaat en als Linkin Park door het leven gaat, volgt de doorbraak. Het debuutalbum Hybrid Theory haalt in veel landen de platina status.

In Nederland wordt Linkin Park in 2000 voor het eerst in de Tipparade gesignaleerd met One Step Closer. De eerste hit is echter pas eind 2001 een feit als In The End de Top 40 binnenkomt. De single piekt uiteindelijk op 5 en blijft de grootste hit van de band. Numb/Encore (met Jay-Z) piekt in 2014 ook op 5, maar staat korter genoteerd en verzamelt mede daardoor minder punten.

Op 20 juli 2017 komt het nieuws dat leadzanger Chester Bennington, in 1999 bij de groep gekomen, zelfmoord heeft gepleegd door zich op te hangen in zijn huis. Aan het drama gingen jarenlange drank- en drugsproblemen vooraf. Opvallend is dat Bennington bevriend was met Chris Cornell, de leadzanger van Soundgarden, die in mei 2017 zichzelf eveneens van het leven beroofde. De dag waarop Bennington uit het leven stapte was Cornells geboortedag.
Linkin Park deelt in februari 2023 een niet eerder uitgebrachte track met Chester Bennington. De single Lost is afkomstig van de jubileumeditie van het album Meteora dat zal verschijnen op 7 april 2023. Op deze speciale uitgave van het album staan niet eerder uitgebrachte nummers.Songtekst

In this farewell
There's no blood
There's no alibi
Cause I've drawn regret
From the truth
Of a thousand lies

So let mercy come
And wash away

What I've done
I'll face myself
To cross out what I've become
Erase myself
And let go of what I've done

Put to rest
What you thought of me
While I clean this slate
With the hands
Of uncertainty

So let mercy come
And wash away

What I've done
I'll face myself
To cross out what I've become
Erase myself
And let go of what I've done

For what I've done
I start again
And whatever pain may come
Today this ends
I'm forgiving what I've done

I'll face myself
To cross out what I've become
Erase myself
And let go of what I've done

What I've done
Forgiving what I've done

Songinformatie

ArtiestLinkin Park
Lengte 03:26
Platenlabel Warner Bros.


Positieverloop