Coverafbeelding Lil' Kleine & Ronnie Flex - Zeg dat niet
  • Statistieken
  •   3 weken
  •   37 piekpositie
  •   9 punten
  •   2015

Artiestinformatie

Geboortedatum   15-10-1994
Land   Nederland

Al op vroege leeftijd is Jorik Scholten bezig met dansen en acteren. En daarmee trekt hij de aandacht van Lange Frans, die hem gaat adviseren in de muziek. In 2012 staat hij in het voorprogramma van Lange Frans.


Dat jaar maakt hij ook zijn eerste mini-album, Tuig Van De Riggel. Het Leven Is Een Melodie, de track met Brett, wordt de titelsong van de film De Groeten Van Mike.


In 2015 werkt hij mee aan de verzamelaar New Wave. Zeg Dat Niet (samen met Ronnie Flex) staat drie weken in de Top 40. Drank & Drugs, opnieuw een samenwerking met Flex, bereikt eind juni de eerste plaats. In oktober komen we de rapper tegen in een samenwerking met Dyna, F1rstman en BolleBof, Round & Round. Tegelijk groeit ook de interesse in de track Investeren In De Liefde.


Halverwege februari 2016 verschijnt zijn debuutalbum W.O.P., waarvan Niet Omdat Het Moet (met Ronnie Flex) de eerste single is en direct na de release zijn 4e Top 40-hit wordt. 1, 2, 3, eveneens met Flex, wordt door Radio 538 uitgeroepen tot Dance Smash. Mist & Regen wordt de opvolger. In augustus wordt duidelijk dat de rapper bezig is met zijn tweede album.

Ondertussen verschijnt zijn nieuwe single Vakantie dat in februari 2017 een opvolger krijgt met Je Gaat Zo Dik. In het voorjaar verschijnt zijn tweede album Alleen dat opnieuw door Jack $hirak is geproduceerd. De titeltrack van het album bereikt de vijfde plaats in de Top 40 en ook Krantenwijk (met Boef) is populair. Ondertussen staat zijn naam ook op 4x Duurder, de track van SBMG die de 9e plaats bereikt.

Eind juni voegt Lil Kleine tien tracks toe aan zijn album Alleen en van die nieuwe nummers blijkt Loterij (met Ronnie Flex) snel één van de populairste nummers te zijn. In augustus maakt hij een tour met 11 concerten bekend, waarbij hij op 6 oktober van start zal gaan in de Amsterdamse Carré. De concerten van de rapper zijn op de eerste verkoopdag meteen uitverkocht. In augustus groeit ook het succes van zijn samenwerking met Bokoesam, Net Iets Meer en een maand later is hij, met Boef, te horen op Patsergedrag van Sevn Alias.

In het vroege voorjaar van 2018 zien we de naam van Kleine op Beetje Moe (met Kevin en Chivv) en op Ze Willen Mee (met Hardwell, Bizzey en Chivv). Ook is hij te horen op Gedrag, de track van SBMG die in mei verschijnt als voorloper van hun nieuwe album Metro 53. Ook rapt hij mee op Miljonair van $hirak. Zijn samenwerking met Frenna op Verleden Tijd, een bewerking van de nummer 1-hit van Abel uit 2000 (Onderweg), wordt zijn tweede nummer 1-hit.

In het voorjaar van 2019 produceert Jack $hirak zijn volgende single, Het Geluid, die begin mei met Dichterbij Je een opvolger krijgt. In de zomer maakt hij met Jonna Fraser de track 4 Life en is hij te horen op Enkelsok (met Sevn Alias). In augustus maakt hij wereldkundig dat hij de release van een nieuw eigen album uitstelt om het verder te kunnen perfectioneren. Die maand is hij, met Frsh, te horen op een nieuwe track van Chivv, Je Kent 'T Wel. In de zomer maakt de rapper bekend de release van zijn nieuwe album uit te stellen. Het weerhoudt hem er niet van om nieuwe tracks uit te brengen en zo verschijnt in november Blijven.

Op 3 april 2020 verschijnt er met Jongen Van De Straat een nieuw album van de rapper. Als voorloper van dat album verschijnen de singles Joanne en Jongen Van De Straat. In juli is de rapper ook te horen op Mij Niet Eens Gezien, een track met Kris Kross Amsterdam en Yade Lauren. Dansen Aan De Gracht is eind oktober een samenwerking met Dopebwoy.

Samen met JoeyAk en Kevin brengt hij in maart 2021 de track Geen Hype. In de daaropvolgende maanden verschijnen Waar Ik Vandaan Kom en Regen. In augustus is de rapper te horen op Oeh Oeh Baby van Josylvio. Diezelfde maand verschijnt ook Uhuh met Jack $hirak, Yssi SB en Ronnie Flex. Na vele samenwerkingen met collega rappers gaat hij eind september de samenwerking aan met zanger Tino Martin. Dit levert de track Gabber op. Hij slaat in oktober de handen ineen met $hirak en Jonna Fraser en het resultaat is de track Done Done.
In januari 2022 verschijnt zijn album Ibiza Stories. De eerste track die hij uitbrengt is Jongens Van Plein. Het beftreft een samenwerking met JoeyAk. Samen met Boef brengt hij in februari 2023 het nummer Herinnering uit. Een maand later dropt hij de single Alleen (Weer). In mei werkt hij samen met $hirak, Cristian D en Boef aan de single Pornstar Martini.

Songtekst


Zeg dat niet
Hou je mond eerst
Tenzij jij weet wat jij zegt
Ik was echt verliefd
Op jou tot jij mij liet zien
Hoe jij bent
Waarom kan je doen
Alsof je mij niet kent
O, dat is niet goed
Als je zo doet

We kunnen gaan en staan
Waar we willen, schat
En al de haters die je hoort
Ja, die verzinnen wat
Ik zag alleen jou
Ook toen je met je vriendinnen was
Maar alles is nu anders
Ik zou willen dat
Je niet meer in mijn hoofd bent
En ik niet meer aan je denk
Ik kan niet meer met je zijn
Omdat ik niet meer met je ben
Mijn verdriet, dat drink ik weg
Kijk die money die ik spend
En nu loop je in de stad
Alsof je me niet kent
Je nieuwe mattie is een sukkel
En je weet het
Misschien heb je nu spijt
Maar schat, wat geeft het
Alles wat ik had
Echt, ik heb het je gegeven
Maar nu is het goed
Doe je ding, leef je leven

Zeg dat niet
Hou je mond eerst
Tenzij jij weet wat jij zegt
Ik was echt verliefd
Op jou tot jij mij liet zien
Hoe jij bent
Waarom kan je doen
Alsof je mij niet kent
O, dat is niet goed
Als je zo doet

Ik heb een meisje op mijn schoot
Waarvan de borsten zijn vergroot
Je streken waren Duits
Maar mijn money die is Joods
Fuck je nieuwe hippe vrienden
Je wil chillen in de soos
Sms me over vroeger
Lieve schat, je maakt me boos
Ik maak geen woorden aan je vuil
Je kon me bellen als je huilt
Nu is je hulp ver te zoeken
En geen plek meer waar je schuilt
We zaten samen aan de wijn
Totdat de zon opkwam
Misschien was je mijn geluk
Maar misschien was je ook mijn ondergang
En fuck wat we hadden
'k Wil niks horen van vertrouwen
Nu ben ik in het veld
En op mezelf kan ik bouwen
Elke avond in de club
En ik heb drugs en ik heb vrouwen
Fuck alles wat ik kocht
Lieve schat, je kan het houden

Ik kan je lippen lezen
Je hoeft niet eens te schreeuwen
Niemand kon ons breken
Toch, o, baby
Nu kijk ik je wel aan
Waarom wil je weggaan
O, dat is niet goed
Als je zo doet

Zeg dat niet
Hou je mond eerst
Tenzij jij weet wat jij zegt
Ik was echt verliefd
Op jou tot jij mij liet zien
Hoe jij bent
Waarom kan je doen
Alsof je mij niet kent
O, dat is niet goed
Als je zo doet

Zeg dat niet
Hou je mond eerst
Zeg dat niet
Hou je mond eerst
Zeg dat niet
Hou je mond eerst
Zeg dat niet
O-o, o-o, o-o
Zeg dat niet

Songinformatie

ArtiestLil Kleine,
Ronnie Flex
 A-kant
Titel Zeg Dat Niet (Single Edit)
Lengte 3:11
Componist(en) Ronell Plasschaert; Memru Renjaan; Julien Willemsen; Jorik Scholten
Producer(s) Jack Chiraq
 B-kant
Titel Zeg Dat Niet (Single Edit / Instrumentaal)
 
Platenlabel TopNotch
Catalogusnr digital download
Releasedatum 10-04-2015
Album various artists - New Wave


Positieverloop