Coverafbeelding Lil Kleine - Je gaat zo dik
  • Statistieken
  •   4 wkn Tipparade
  •   2017

Artiestinformatie

Geboortedatum   15-10-1994
Land   Nederland

Al op vroege leeftijd is Jorik Scholten bezig met dansen en acteren. En daarmee trekt hij de aandacht van Lange Frans, die hem gaat adviseren in de muziek. In 2012 staat hij in het voorprogramma van Lange Frans.


Dat jaar maakt hij ook zijn eerste mini-album, Tuig Van De Riggel. Het Leven Is Een Melodie, de track met Brett, wordt de titelsong van de film De Groeten Van Mike.


In 2015 werkt hij mee aan de verzamelaar New Wave. Zeg Dat Niet (samen met Ronnie Flex) staat drie weken in de Top 40. Drank & Drugs, opnieuw een samenwerking met Flex, bereikt eind juni de eerste plaats. In oktober komen we de rapper tegen in een samenwerking met Dyna, F1rstman en BolleBof, Round & Round. Tegelijk groeit ook de interesse in de track Investeren In De Liefde.


Halverwege februari 2016 verschijnt zijn debuutalbum W.O.P., waarvan Niet Omdat Het Moet (met Ronnie Flex) de eerste single is en direct na de release zijn 4e Top 40-hit wordt. 1, 2, 3, eveneens met Flex, wordt door Radio 538 uitgeroepen tot Dance Smash. Mist & Regen wordt de opvolger. In augustus wordt duidelijk dat de rapper bezig is met zijn tweede album.

Ondertussen verschijnt zijn nieuwe single Vakantie dat in februari 2017 een opvolger krijgt met Je Gaat Zo Dik. In het voorjaar verschijnt zijn tweede album Alleen dat opnieuw door Jack $hirak is geproduceerd. De titeltrack van het album bereikt de vijfde plaats in de Top 40 en ook Krantenwijk (met Boef) is populair. Ondertussen staat zijn naam ook op 4x Duurder, de track van SBMG die de 9e plaats bereikt.

Eind juni voegt Lil Kleine tien tracks toe aan zijn album Alleen en van die nieuwe nummers blijkt Loterij (met Ronnie Flex) snel één van de populairste nummers te zijn. In augustus maakt hij een tour met 11 concerten bekend, waarbij hij op 6 oktober van start zal gaan in de Amsterdamse Carré. De concerten van de rapper zijn op de eerste verkoopdag meteen uitverkocht. In augustus groeit ook het succes van zijn samenwerking met Bokoesam, Net Iets Meer en een maand later is hij, met Boef, te horen op Patsergedrag van Sevn Alias.

In het vroege voorjaar van 2018 zien we de naam van Kleine op Beetje Moe (met Kevin en Chivv) en op Ze Willen Mee (met Hardwell, Bizzey en Chivv). Ook is hij te horen op Gedrag, de track van SBMG die in mei verschijnt als voorloper van hun nieuwe album Metro 53. Ook rapt hij mee op Miljonair van $hirak. Zijn samenwerking met Frenna op Verleden Tijd, een bewerking van de nummer 1-hit van Abel uit 2000 (Onderweg), wordt zijn tweede nummer 1-hit.

In het voorjaar van 2019 produceert Jack $hirak zijn volgende single, Het Geluid, die begin mei met Dichterbij Je een opvolger krijgt. In de zomer maakt hij met Jonna Fraser de track 4 Life en is hij te horen op Enkelsok (met Sevn Alias). In augustus maakt hij wereldkundig dat hij de release van een nieuw eigen album uitstelt om het verder te kunnen perfectioneren. Die maand is hij, met Frsh, te horen op een nieuwe track van Chivv, Je Kent 'T Wel. In de zomer maakt de rapper bekend de release van zijn nieuwe album uit te stellen. Het weerhoudt hem er niet van om nieuwe tracks uit te brengen en zo verschijnt in november Blijven.

Op 3 april 2020 verschijnt er met Jongen Van De Straat een nieuw album van de rapper. Als voorloper van dat album verschijnen de singles Joanne en Jongen Van De Straat. In juli is de rapper ook te horen op Mij Niet Eens Gezien, een track met Kris Kross Amsterdam en Yade Lauren. Dansen Aan De Gracht is eind oktober een samenwerking met Dopebwoy.

Samen met JoeyAk en Kevin brengt hij in maart 2021 de track Geen Hype. In de daaropvolgende maanden verschijnen Waar Ik Vandaan Kom en Regen. In augustus is de rapper te horen op Oeh Oeh Baby van Josylvio. Diezelfde maand verschijnt ook Uhuh met Jack $hirak, Yssi SB en Ronnie Flex. Na vele samenwerkingen met collega rappers gaat hij eind september de samenwerking aan met zanger Tino Martin. Dit levert de track Gabber op. Hij slaat in oktober de handen ineen met $hirak en Jonna Fraser en het resultaat is de track Done Done.
In januari 2022 verschijnt zijn album Ibiza Stories. De eerste track die hij uitbrengt is Jongens Van Plein. Het beftreft een samenwerking met JoeyAk. Samen met Boef brengt hij in februari 2023 het nummer Herinnering uit. Een maand later dropt hij de single Alleen (Weer).

Songtekst

Het is je boy, Lil Kleine aka Altijd Feest aka We Gaan Zo Dik. Weslo, je bent een focking baas. Deze is speciaal voor al mijn studenten, al mijn hardwerkende mensen. Geef al je geld uit, al je stufi, vraag een lening aan en ga ervoor.

Je gaat zo dik
Je gaat zo dik, ouwe (Hoe ga je zo dik dan)
Je gaat zo dik, ouwe
Je gaat zo dik, ouwe
Je gaat zo dik, zo dik, ouwe
Huppa, je gaat zo dik, ouwe
Je gaat zo dik, ouwe

Het is je boy, Lil Kleine, je kent me
Dit is voor al mijn studenten
Geef je geld uit, echt, fock je rente
Doe het in de zomer of in de lente, ey
Twee vingers in de lucht, twee vingers in de lucht
Doe mijn vingers in de drugs of mijn vingers in je
Zing het in de auto of zing het in de bus
Laat je vriendin thuis, want je vind haar niet meer terug

Ik pop een pil met een verstopte keel
Ik heb precies wat je dochter wil
Ik ben helemaal bezweet maar ga focking chill
Schat, skip je vriend, hij praat focking veel
Het is nog steeds je boy, ik heb schijt aan jou
Je gaat slecht met die negen tot vijf van jou
Jij wordt gek van mij, ik word niet lijp van jou
'k Heb mijn eigen geld, fock je rijke vrouw

Ben je Nederlands of Surinaams
Ben je Turk of Marokkaan
Trek je stoute schoenen aan
Laat je likken en laat je gaan
Ben je Nederlands of Surinaams
Ben je Turk of Marokkaan
Trek je stoute schoenen aan
Laat je likken en laat je gaan

Ik loop schijn dat is de status
Leidseplein, cooldown, de basis
We zingen mee totdat het laat is
Een beetje house, een beetje Hazes
'k Wil dat je broer je kwijtraakt, zijn zus bij mij slaapt
Terug met de bus, taxi of trein gaat
Je ogen groot zijn als jij met mij praat
Ik lieg als ik zeg dat het slecht met mij gaat

Echt, fock wat ze vinden, ey
MDMA of XTC
Toch willen alle bitches mee
Wij drinken Grey, jullie drinken thee
'k Ben mijn sleutels kwijt, en mijn schoenen vies
Ik rij een auto, maar ik zoek een fiets, ey
Echt waar, nee, dat boeit me niets
Ik zeg: echt waar, nee, dat boeit me niets

Hij gaat dik en zij gaat dik
Iedereen gaat dik, ja, wij gaan dik
Hij gaat dik en zij gaat dik
Iedereen gaat dik, ja, wij gaan dik
Hij gaat dik en zij gaat dik
Iedereen gaat dik, ja, wij gaan dik
Hij gaat dik en zij gaat dik
Iedereen gaat dik, ja, wij gaan dik

Je gaat zo dik
Je gaat zo dik, ouwe
Huppa, je gaat zo dik, ouwe
Je gaat zo dik, zo dik ouwe

Je gaat zo dik
Je gaat zo dik, ouwe

Songinformatie

ArtiestLil Kleine
Titel Je Gaat Zo Dik
Lengte 2:29
Componist(en) Jorik Scholten; Wesley Gerarld Veerman; Anne Tekstra
Platenlabel TopNotch
Catalogusnr digital download
Releasedatum 24-02-2017


Positieverloop