Coverafbeelding Lil Kleine - Blijven
  • Statistieken
  •   3 wkn Tipparade
  •   2019

Artiestinformatie

Geboortedatum   15-10-1994
Land   Nederland

Al op vroege leeftijd is Jorik Scholten bezig met dansen en acteren. En daarmee trekt hij de aandacht van Lange Frans, die hem gaat adviseren in de muziek. In 2012 staat hij in het voorprogramma van Lange Frans.


Dat jaar maakt hij ook zijn eerste mini-album, Tuig Van De Riggel. Het Leven Is Een Melodie, de track met Brett, wordt de titelsong van de film De Groeten Van Mike.


In 2015 werkt hij mee aan de verzamelaar New Wave. Zeg Dat Niet (samen met Ronnie Flex) staat drie weken in de Top 40. Drank & Drugs, opnieuw een samenwerking met Flex, bereikt eind juni de eerste plaats. In oktober komen we de rapper tegen in een samenwerking met Dyna, F1rstman en BolleBof, Round & Round. Tegelijk groeit ook de interesse in de track Investeren In De Liefde.


Halverwege februari 2016 verschijnt zijn debuutalbum W.O.P., waarvan Niet Omdat Het Moet (met Ronnie Flex) de eerste single is en direct na de release zijn 4e Top 40-hit wordt. 1, 2, 3, eveneens met Flex, wordt door Radio 538 uitgeroepen tot Dance Smash. Mist & Regen wordt de opvolger. In augustus wordt duidelijk dat de rapper bezig is met zijn tweede album.

Ondertussen verschijnt zijn nieuwe single Vakantie dat in februari 2017 een opvolger krijgt met Je Gaat Zo Dik. In het voorjaar verschijnt zijn tweede album Alleen dat opnieuw door Jack $hirak is geproduceerd. De titeltrack van het album bereikt de vijfde plaats in de Top 40 en ook Krantenwijk (met Boef) is populair. Ondertussen staat zijn naam ook op 4x Duurder, de track van SBMG die de 9e plaats bereikt.

Eind juni voegt Lil Kleine tien tracks toe aan zijn album Alleen en van die nieuwe nummers blijkt Loterij (met Ronnie Flex) snel één van de populairste nummers te zijn. In augustus maakt hij een tour met 11 concerten bekend, waarbij hij op 6 oktober van start zal gaan in de Amsterdamse Carré. De concerten van de rapper zijn op de eerste verkoopdag meteen uitverkocht. In augustus groeit ook het succes van zijn samenwerking met Bokoesam, Net Iets Meer en een maand later is hij, met Boef, te horen op Patsergedrag van Sevn Alias.

In het vroege voorjaar van 2018 zien we de naam van Kleine op Beetje Moe (met Kevin en Chivv) en op Ze Willen Mee (met Hardwell, Bizzey en Chivv). Ook is hij te horen op Gedrag, de track van SBMG die in mei verschijnt als voorloper van hun nieuwe album Metro 53. Ook rapt hij mee op Miljonair van $hirak. Zijn samenwerking met Frenna op Verleden Tijd, een bewerking van de nummer 1-hit van Abel uit 2000 (Onderweg), wordt zijn tweede nummer 1-hit.

In het voorjaar van 2019 produceert Jack $hirak zijn volgende single, Het Geluid, die begin mei met Dichterbij Je een opvolger krijgt. In de zomer maakt hij met Jonna Fraser de track 4 Life en is hij te horen op Enkelsok (met Sevn Alias). In augustus maakt hij wereldkundig dat hij de release van een nieuw eigen album uitstelt om het verder te kunnen perfectioneren. Die maand is hij, met Frsh, te horen op een nieuwe track van Chivv, Je Kent 'T Wel. In de zomer maakt de rapper bekend de release van zijn nieuwe album uit te stellen. Het weerhoudt hem er niet van om nieuwe tracks uit te brengen en zo verschijnt in november Blijven.

Op 3 april 2020 verschijnt er met Jongen Van De Straat een nieuw album van de rapper. Als voorloper van dat album verschijnen de singles Joanne en Jongen Van De Straat. In juli is de rapper ook te horen op Mij Niet Eens Gezien, een track met Kris Kross Amsterdam en Yade Lauren. Dansen Aan De Gracht is eind oktober een samenwerking met Dopebwoy.

Samen met JoeyAk en Kevin brengt hij in maart 2021 de track Geen Hype. In de daaropvolgende maanden verschijnen Waar Ik Vandaan Kom en Regen. In augustus is de rapper te horen op Oeh Oeh Baby van Josylvio. Diezelfde maand verschijnt ook Uhuh met Jack $hirak, Yssi SB en Ronnie Flex. Na vele samenwerkingen met collega rappers gaat hij eind september de samenwerking aan met zanger Tino Martin. Dit levert de track Gabber op. Hij slaat in oktober de handen ineen met $hirak en Jonna Fraser en het resultaat is de track Done Done.
In januari 2022 verschijnt zijn album Ibiza Stories. De eerste track die hij uitbrengt is Jongens Van Plein. Het beftreft een samenwerking met JoeyAk. Samen met Boef brengt hij in februari 2023 het nummer Herinnering uit. Een maand later dropt hij de single Alleen (Weer). In mei werkt hij samen met $hirak, Cristian D en Boef aan de single Pornstar Martini.

Songtekst

Ik hoef niet veel te zeggen meer
Echt, ze weten wie dit is
Het is je boy, diegeen die flappen pakt
Jullie mannen pakken helemaal niks
En jij denkt dat je lekker gaat
Maar misschien heb je het mis
Ik ben gedoucht, gedresst, ik heb geld in mijn zak
Echt, een jongen die is superfris

Laat me even bij je blijven
Zeg me, maak ik kans
Kom effe bij je langs
Laat me even naar je kijken
Want, lieve schat, ik zeg niet veel
Jij weet dat ik je wil

Ik ben op zoek naar je geld
Wij pakken het aan
Ik denk terug aan die tijd
Jij zag me niet staan
Nu ben ik net effetjes
Iets harder gegaan
Je moet letten op je vrouw
Ze zit achter me aan, uh
Ze vindt me handsome
Schat, je kent hem
Kijk hoe ik ren en
Iedereen weet dat ik op stacks ben
Ik heb een bom hier
En ik spend hem, ey

Ik laat haar al die flappen oppakken
Jullie mannen moeten oppassen
Ik boss het allemaal
Je zou denken ik ben boswachter (Wauw)

Ik laat haar al die flappen oppakken (Schatje, pak het op)
Jullie mannen moeten oppassen (Mannen moeten oppassen)
Ik boss het allemaal (Ik boss het allemaal)
Je zou denken ik ben boswachter

Laat me even bij je blijven
Zeg me, maak ik kans
Kom effe bij je langs
Laat me even naar je kijken
Want, lieve schat, ik zeg niet veel
Jij weet dat ik je wil

Ey, echt doe niet verlegen
Wanneer ik naar je kijk
Ik kijk niet naar de prijs
Maar ik kijk wel naar je meid, uh
Echt, geef me heel even
Ik heb vandaag de tijd
En, nee, het maakt niks uit
Als je effetjes praat met mij, ey

Yes, kom eens dichter bij me
We gaan gek doen (Gek)
Alle dingen die ik rap
We gaan het echt doen (Echt)
We gaan effetjes gezellig
Met een stack doen (Uh)
Fuck je vriend, echt, schat
Je moet hem wegdoen
Ik ben geen douche
Maar je weet dat ik fris ben (Fris)
Geen wc
Maar je weet dat ik de shit ben (Yes)
Geen lucifer
Maar je weet dat ik lit ben (Lit)
Je zou willen dat je ik bent

Laat me even bij je blijven
Zeg me, maak ik kans
Kom effe bij je langs
Laat me even naar je kijken
Want, lieve schat, ik zeg niet veel
Jij weet dat ik je wil

Ik hoef niet veel te zeggen meer
Echt, ze weten wie dit is
Het is je boy, diegeen die flappen pakt
Jullie mannen pakken helemaal niks
En jij denkt dat je lekker gaat
Maar misschien heb je het mis
Ik ben gedoucht, gedresst, ik heb geld in mijn zak
Echt, een jongen die is superfris

Songinformatie

ArtiestLil Kleine
 A-kant
Titel Blijven
Lengte 3:02
Componist(en) Sergio van Gonter · Jorik Scholten · Idaly Faal · Andy Ricardo de Rooy
Producer(s) Reverse [= Sergio van Gonter], Andy Ricardo
 B-kant
Titel Blijven (Instrumental)
Lengte 3:02
 
Platenlabel TopNotch
Catalogusnr digital download
Releasedatum 08-11-2019


Positieverloop