Coverafbeelding Krezip - You Can Say
  • Statistieken
  •   5 weken
  •   18 piekpositie
  •   68 punten
  •   2002

Artiestinformatie

Land   Nederland

In 1997 ontstaat Krezip als samenwerking tussen zangeres Jacqueline Govaert, gitarist Anne Govaert, bassist Joost van Haaren, toetsenist Annelies Kuijsters en drummer Thijs Romeijn. De band vond de naam grappig klinken en deed dat niet omdat het toevallig ook een anagram was van het woord perzik. Na een aantal releases in eigen beheer brengen ze in het voorjaar van 2000 hun debuutalbum Nothing Less uit bij Warner Music. Niet veel later weten ze via het festival Pinkpop in 2000 ook een groot publiek te bereiken en groeit I Would Stay niet alleen uit tot hun eerste hit maar werd het meteen ook een nummer 1-hit. De volgende twee singles van het album, All Unsaid en Everything And More, bleven steken in de Tipparade.In het najaar van 2002 verschijnt er met Days Like This een tweede album. Op dat album debuteert Thomas Holthuis als zesde bandlid. Na You Can Say wordt Promise (in 2002) hun derde Top 40-hit en ook scoren ze voor het eerst een Alarmschijf. In 2004 worden door platenmaatschappij Warner verschillende Nederlandse bands op straat gezet waarna Krezip in 2005 een contract sluit met Sony BMG (eerst via het RCA-label) waar in het voorjaar het volgende album, What Are You Waiting For, verschijnt. Thijs Romeijn heeft zijn drumsticks op dat moment overgegeven aan Bram van den Berg waar gitarist Thijs Romeijn is vervangen door Jan Peter Hoekstra. Drie nummers van het album schoppen het tot de Top 40 waarbij Don’t Crush Me opnieuw een Alarmschijf wordt en Out Of My Bed hun tweede top 10-hit. Van het vierde studioalbum Plug It In, dat ook in een speciale editie verschijnt, volgen opnieuw drie Top 40-hits. All My Life wordt daarbij hun volgende top 10-hit. Krezip heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een groot succes. In 2007 wordt een optreden van de groep door de gemeente afgelast omdat de openbare veiligheid vanwege de grote belangstelling niet kan worden gewaarborgd.


Op 2 oktober 2008 maakt de band bekend dat de groep gaat stoppen. Een maand later verschijnt er nog een verzamelalbum, Best Of Krezip, met daarop drie nieuwe nummers. Sweet Goodbye, dat hun officiële afscheidssingle wordt, staat in 2009 vier weken op nummer 2 en wordt, na 25 weken in de Top 40, hun grootste succes. Op 27 juni 2009 staat de band voor het laatst op het podium tijdens het laatste van twee afscheidsconcerten in de Amsterdamse Heineken Music Hall. In 2019 keert de groep terug voor een optreden in de Ziggo Dome en tijdens Pinkpop.


Jacqueline Govaert is in 2009 en 2010 ook solo succesvol. Zo maakt ze met Armin van Buuren de track Never Say Never en komen Overrated en Big World, beide van haar album Good Life, in de Top 40 terecht.

Begin 2019 wordt duidelijk dat ze twee concerten gaan geven. Zo keren ze terug naar de plek waar het succes begon, Pinkpop, en geven ze een show in de Amsterdamse Ziggo Dome. Ook verschijnen er met Lost Without You en How Would You Feel weer nieuwe singles van de groep.


Songtekst

Come on let yourself slide
Come on take it tonight
You made it real for now but
Make your day if I can
I give it all cause I am
You made it real

You can say
You can say
Just say what you want
Cause we can't pretend no more
There we go
I CAN'T hide my self away inside my FEARS

SO now let it begin
Take it all if I win
You made it real for now but
Time to justify my
Time to rectify my
You made it real

You can say
You can say
Just say what you want
Cause we can't pretend no more
There we go
I CAN'T hide myself away inside my FEARS (2X)

So let it come
And make me sacrifice some more
I know you're watching me real close
Cause I'VE come pretty far
I TRIED to run but
IT kicked me back just where it could
Got sick of all that comes before
Though I'VE come quit far

Come on let yourself slide
Come on make it feel right
You made it real

You can say (ay-ay-ay)
You can say
Just say what you want
Cause we can't pretend no more
There we go
I CAN'T hide myself away just inside my FEARS
You can say
Just say what you want
Cause we can't pretend no more
There we go
I CAN'T hide myself away inside my FEARS
Inside my, NO
Inside my
I CAN'T hide myself away inside my FEARS

Songinformatie

ArtiestKrezip
 A-kant
Lengte 03:02
 B-kant
Platenlabel Warner Music


Positieverloop