Coverafbeelding Kraantje Pappie feat. Bizzey - De manier
  • Statistieken
  •   7 wkn Tipparade
  •   2016

Artiestinformatie

Geboortedatum   01-07-1986
Land   Nederland

Alex van der Zouwen breekt in 2012 door met zijn debuutalbum Crane, waarop hij hiphop combineert met invloeden uit de dubstep. Van dat album van Kraantje Pappie bereikt de single Waar Is Kraan begin 2012 de Top 40. Later dat jaar staat ook zijn bijdrage op Alles Gaat Voorbij (van Doe Maar en Postmen) één week in de Top 40.

In 2013 komen we de rapper tegen op Weekend, waarop ook FeestDJRuud, Dirtcaps en Sjaak te horen zijn. Vrij snel daarna valt hij op als hij alle publicaties op Twitter en Instagram verwijderd. De rapper verklaart dat er niks aan de hand is, maar wel iemand heeft moeten inhuren om zijn historie te verwijderen.

Vooruitlopend op het nieuwe album, Crane II, dat in het voorjaar van 2014 mag worden verwacht, staat de single Met Z'n Tweeën in de Tipparade. Kort voor de release verschijnt Feesttent, waarop ook Jiggy Dje te horen is. Ook werkt Kraantje Pappie mee aan het album Jij & Ik van Jan Smit met het nummer Handen Omhoog als resultaat.

Op 26 oktober 2016 verschijnt Crane III met daarop ook het nummer De Manier, een samenwerking met Bizzey. De twee werken in juni van 2017 opnieuw samen op het nummer Traag.


In 2018 brengt hij de track Lil Craney uit, een track die ook een lofzang aan de stad Groningen is. Dat wordt in juni zijn grootste Top 40-hit. Allez, een samenwerking met Diggy Dex, blijft steken in de Tipparade. In juni verschijnt Liefde In De Lucht, een samenwerking met Joshua Nolet (Chef'Special). Eind september verschijnt het album Daddy waarvan Ik Heb Je Nodig (met Bizzey en Jonna Fraser) en Sigaret de volgende singles worden. Kraantje Pappie wordt de meest succesvolle Nederlandse act van het jaar en krijgt daar een Top 40 Award voor.


In 2019 maakt hij met Bizzey, Jonna Fraser en Ramiks de track Drup. In maart is hij terug te horen op Last Man Standing (met Yung Felix, Chivv en Bizzey). Ook levert hij een bijdrage aan Moment, een track met Kris Kross Amsterdam en Tabitha dat niet veel later zijn grootste hit in de Top 40 wordt. Later dat jaar worden Vallende Ster en Getaway singles van Kraantje Pappie.

Nacht is in januari 2020 een samenwerking met Guus Meeuwis. De twee maken, met de hulp van PalmTrees, een nieuwe versie van de nummer 1-hit Het Is Een Nacht (Levensecht) uit 1995.Twee maanden later dropt hij met Maan de track Rode Wijn voordat hij in mei met Paul Sinha het nummer Hoe Het Loopt maakt. Hij begint 2021 met de track Ma Aan De Lijn.

Februari 2021 staat voor Kraantje Pappie helemaal in het teken van de geboorte van zijn dochter. Begin maart 2021 verschijnt de single Tranen. Deze single is een samenwerking met Kris Kross Amsterdam en Pommelien Thijs. Halverwege januari 2022 is hij samen met Bizzey en Immo te horen op de single Hockeymeisjes. In maart 2022 brengt hij samen met Thomas Acda en Rolf Sanchez de single Missen Zou uit. Eind april 2022 laat hij weer solo van zich horen met de single Lang Leve The Life.
In februari 2023 is hij te horen op de single Ben Je Wakker van Sigourney K. Samen met Ronnie Flex en La Fuente dropt hij in april 2023 de single Doe Me Dansje. Tegen het einde van april brengt hij samen met Trobi, ADF Samski en Angela Groothuizen de single Ome Duo uit. Ze hebben hiervoor het nummer Gypsy Woman (La Da Dee La Da Da) van Crystal Waters in een nieuw jasje gestoken.In mei 2023 levert de samenwerking met Bizzey en Rolf Sanchez de single Zin In De Zomer Man op. In diezelfde maand werkt hij ook mee aan de single Ruggengraat van Snelle.

Songtekst

Hoe jij danst is kunst
Iedereen die kijkt, die ziet weer wat anders
Niemand weet precies wat je doet
Want de ene man gluurt en de ander die sjanst
Maar niemand die komt echt in je buurt
Want je aura spreekt boekdelen
Dit is jouw nacht
Je wil geen vloer delen
Je bent niet te vangen met een simpele zin
En je vriendinnenkring waakt
Want ze weten dat ze vallen in de smaak
Maar ikke sta stil en verdwijn in de sfeer
'k Ben sowieso geen type dat het zomaar probeert
En Bizzey tikt me aan en zegt: Kraan, je staart
Nooit geweten dat er zoiets magisch bestaat

Dus ik loop naar jou
En zeg niet veel
Maar blijf nog even dansen
Als je wil

Want de manier waarop jij danst
Is hoe ik mij voel
Is hoe ik mij voel, baby
De manier waarop jij lacht
Is hoe ik mij voel
Is hoe ik mij voel, baby, baby

En de nacht duurt voort
Ik ben benieuwd naar je naam
En vraag me af
Waar kom je vandaan
En waar gaan we heen
Is er een kans voor ons twee
Of ben ik alleen
En word ik morgen wakker met de vraag in mijn hoofd
Had ik effe met haar moeten praten, gewoon
En hadden we dan samen op mijn kamer kunnen zitten
En misschien wel kunnen klikken of is alles een droom
Gek genoeg vind ik het eng
Je lijkt zo out of my league
Net als je Roley of je Audemars Pi
Bizzey tikt me aan en zegt: ze houdt ervan, B
Ben jij een Van der Zouwen of niet

Dus ik loop naar jou
En zeg niet veel
Maar blijf nog even dansen
Als je wil

Want de manier waarop jij danst
Is hoe ik mij voel
Is hoe ik mij voel, baby
De manier waarop jij lacht
Is hoe ik mij voel
Is hoe ik mij voel, baby, baby

Ik heb haar nog nooit gezien
Waar komt zij opeens vandaan
Hoe ben ik spontaan verliefd vanavond
Ze kruist mijn blik niet eens
Maar ze weet dat ik kijk
En zo te zien doet zij dit vaker

Want de manier waarop jij danst
Is hoe ik mij voel
Is hoe ik mij voel, baby
De manier waarop jij lacht
Is hoe ik mij voel
Is hoe ik mij voel, baby, baby

Songinformatie

ArtiestKraantje Pappie,
Bizzey
Titel De Manier
Lengte 3:25
Platenlabel Noah's Ark
Catalogusnr digital download [albumtrack]
Album Crane III


Positieverloop