Coverafbeelding K3 - Feest
  • Statistieken
  •   7 weken
  •   8 piekpositie
  •   171 punten
  •   2002

Artiestinformatie

Land   België

K3 ontstaat in 1998 en ontleent zijn naam aan de namen van de drie zangeressen; Kathleen Aerts, Karen Damen en Kristel Verbeke. De eerste single Wat Ik Wil doet weinig, wat anders wordt als de groep in 1999 meedoet aan het nationale Songfestival met Heyah Mama. Het nummer werd niet afgevaardigd naar het Eurovisiesongfestival, maar werd in 2000 wel hun eerste succes in ons land.


In 2002 is hun derde hit Toveren een feit en bereiken ze voor het eerst de top 3 van de Top 40. Dat jaar verhuist de groep ook naar Studio 100 en volgt er een lijn met merchandising en een tv-serie. Een jaar later groeit Oya Lélé uit tot hun grootste succes in ons land. In 2005 staat K3 op nummer 2 als Kuma He hun achtste hit wordt.


In 2009 besluit Kristel Aerts de groep te verlaten en wordt via het tv-programma K2 Zoekt K3 Josje Huisman uitgekozen als nieuw lid van de groep. Mamasé!, het nummer dat in het programma te horen is, wordt de 12e hit van K3 en bereikt de tweede plaats.


In het voorjaar van 2015 besluiten Josje, Kristel en Karen er mee te stoppen en via K3 Zoekt K3 wordt een compleet nieuwe samenstelling gevonden in de Nederlandse Klaasje Meijer en de Belgische zangeressen Hanne Verbruggen en Marthe De Pillecyn. Na de finale verschijnt in november de single 10 000 Luchtballonnen.
Na iets meer dan 5 jaar lid te zijn van K3 maakte Klaasje bekend dat ze het trio zou gaan verlaten. Ook ditmaal werd de nieuwe kandidaat via een talentenjacht gezocht. De opvolger van Klaasje hoefde voor het eerst niet perse een meisje te zijn. Uit alle kandidaten uit Nederland en Vlaanderen werd de Nederlandse Julia Boschman gekozen om van K2 weer K3 te maken. Het nieuwe trio brengt gelijk de single Waterval uit. In december wordt het nieuwe album verwacht.


Songtekst

Goedenavond.
Dit is het nieuws vanavond.
Er is over de hele wereld een
gigantisch feest losgebarsten (olé).
Alle soldaten overal op aarde hebben
de wapens neergelegd en
er wordt muziek en dans gesignaleerd (olé)

[Refrein]
't Is feest in New York en in Saint-tropez
Barcelona en LA, Acapulco, Santa Fe iedereen doet mee
't Is feest in New York en in Tokio
Kaapstad en in Mexico, Rio De Janeiro
Overal op aarde is het feest

Eskimootjes rollen in de sneeuw
Afrikaantjes vechten met een leeuw
Indianen dansen rond een totempaal
En wij gaan straks naar Spanje allemaal
Braziliaantjes zingen van la bamba
Mexicanen houden van de samba
Weet je wat, we komen vast op het journaal
Als we feesten, allemaal

[refrein]

nieuwsbericht:
k3 aan de soldaatjes
luister toch niet langer naar die praatjes
weet je wat,we komen vast op het journaal
als we samen feesten,
allemaal

Songinformatie

ArtiestK3
Platenlabel BMG


Positieverloop