Artiestinformatie

Geboortedatum   01-09-1997
Land   Zuid-Korea

De Zuid-Koreaanse zanger, rapper, danser, songwriter en producer Jeon Jeong-guk alias Jung Kook verwierf zijn bekendheid als het jongste lid van de K-popgroep BTS.

Voordat hij lid werd van de groep deed hij in 2011 auditie voor de Zuid-Koreaanse talentenjacht Superstar K. Hij werd niet geselecteerd, maar ontving diverse casting aanbiedingen. Nadat hij een optreden van RM zag, die nu zijn collega-bandlid en leider is bij BTS is, koos hij ervoor om trainee te worden bij Big Hit Entertainment. In de zomer van 2012 ging hij naar Los Angeles om een dansopleiding te volgen van Movement Lifestyle. Hij is in de videoclip I’m Da One van Jo Kwon te zien en als back-up danser voor Glam voor zijn debuut. Hij studeerde in 2017 af aan de Seoul's School of Performing Arts.

Zijn debuut als lid van BTS vond plaats op 12 juni 2013 met de release van de single 2 Cool 4 Skool. Onder BTS heeft hij twee solo tracks op zijn naam staan. Het nummer Begin dat op het in 2016 uitgekomen album Wings staat en het nummer Euphoria van het in 2018 uitgekomen album Love Yourself: Answer.

In oktober 2018 ontving hij, samen met de andere leden van BTS, uit handen van president van Zuid-Korea de vijfde klas Hwa-gwan Orde van Culturele Verdienste.

Halverwege 2022 gaat hij de samenwerking aan met de Amerikaanse zanger Charlie Puth en samen leveren ze de single Left And Right af.
Songinformatie

ArtiestJung Kook
Releasedatum 20-11-2022