Jarig: Nielson | Van beste singer-songwriter naar popartiest

- Jarig

 Nielson
Nielson 2018

In 2012 deed Nielson mee aan het programma De beste singer-songwriter van Nederland. Bij het programma begon zijn succes, maar inmiddels is Nielson een andere weg in geslagen en heeft hij al tien Top 40-hits te pakken.

Beauty & de Brains, Glimp van de Duivel en Zo sexy als ik dans: het zijn allemaal hits van Nielson. Momenteel staat de zanger ook in de Top 40: met het nummer Ijskoud staat hij al elf weken in de Top 40.

Check hier onder de highlights uit Nielson's leven. Wil je meer weten over de zanger? Check de biografie van Nielson.


Rapper op de Herman Brood Academie
Nielson werd bekend door het programma De beste singer-songwriter van Nederland, maar daar begon zijn muzikale carrière niet. Op de Herman Brood Academie studeerde Nielson namelijk voor rapper. Wat hem uiteindelijk bracht in het voorprogramma van The Opposites.

Beste singer-songwriter van Nederland
In 2012 deed Nielson mee aan het programma De beste singer-songwriter van Nederland. De competitie won hij niet, maar hielt hij er wel veel succes aan over. Met het nummer Beauty & de Brains performde hij in de tv show en scoorde hier later een grote hit mee. 

Poliep op stembanden
Na zijn grote Beauty & de Brains succes, ging het wat minder goed met Nielson: hij kampte met een poliep op zijn stembanden. Hierdoor kon hij een tijdje niet zingen of muziek maken, laat staan uitbrengen.

Hoe en Mannenharten
Na enige tijd last te hebben gehad van de poliep op zijn stembanden, ging het in 2013 beter met de zanger. Hij bracht toen twee singles uit die beiden in de Top 40 belandde: Hoe en Mannenharten

Andere richting voor Nielson
Afgelopen jaar is Nielson een andere weg ingeslagen. Met het nummer Diamant maakt hij een verandering in zijn muziek stijl. Een grote, maar - als het aan hem ligt - eerste stap in de persoonlijke ontwikkeling van Nielson. Een tussenstation in de zoektocht naar zichzelf. Want die zoektocht duurt voort: Nielson is enorm nieuwsgierig naar alles wat er nog meer op zijn pad komt.

Toen Nielson werd geboren stond David A. Stewart Featuring Candy Dulfer - Lily Was Here op #1. Ook weten welke track op nummer 1 stond op jouw geboortedag? Check de calculator.

Grootste Top 40-hit 
Beauty & de Brains (2012, 33 wkn)
Check de songtekst

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!