Coverafbeelding Jantje Smit - Pappie, Waar Blijf Je Nou?

Jantje Smit

Pappie, Waar Blijf Je Nou?

  • Statistieken
  •   5 weken
  •   9 piekpositie
  •   98 punten
  •   1997

Artiestinformatie

Geboortedatum   31-12-1985
Land   Nederland

Op 10-jarige leeftijd wordt Jan Smit, op dat moment zanger in het Volendamse jongenskoor De Zangertjes Van Volendam, uitgekozen om mee te zingen met BZN op hun single Mama. Het resulteerde in een eigen single, Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen, waarmee de jonge zanger van niets op 1 binnenkomt in de Top 40 en daar zeven weken genoteerd weet te staan. In de zomer van 1999 scoort Smit, samen met Normaal, zijn voorlopig laatste hit als Puik Idee Ballade de 18e plaats bereikt.

In 2005 keert Smit terug in de muziekwereld. Zijn belevenissen zijn te zien in de reality-soap Gewoon Jan Smit, dat later een Gouden Televizier-Ring wint. Vrienden Voor Het Leven is het begin van een reeks hits. In 2006 en 2007 scoort hij vier opeenvolgende nummer 1-hits met zijn Top 40-hits. Ook in 2009 staat hij opnieuw bovenaan de lijst met Mi Rowsu (Tuintje In Mijn Hart) dat hij samen met Damaru opnam.

In 2014 maakt Smit, samen met Johnny De Mol, de WK-single Nederland Wordt Kampioen. Op 22 september verschijnt zijn nieuwe album, Jij & Ik. In het najaar wordt zijn samenwerking met Kraantje Pappie, Handen Omhoog, de 28e Top 40-hit van de Volendammer. Aan het einde van het jaar werkt hij, met een keur aan Nederlandse artiesten, mee aan het nummer Kerstmis Vier Je Samen van EenMaal Voor Allen. Het project, waaraan supermarktketen Jumbo zich heeft verbonden, haalt in de donkere dagen geld op voor het goede doel.

In 2015 brengt Smit het album Recht Uit M'n Hart uit, waarop een selectie van zijn eerder uitgebrachte ballades is terug te vinden. De titeltrack is een nieuw nummer. In het voorjaar brengt Smit de single Kleine Superster uit, het nummer dat hij schreef voor zijn zoon Senn. Hij plaatst een oproep op Facebook waarin hij vraagt om peuters die in de videoclip willen stralen. Binnen één dag krijgt de zanger 9000 reacties.

2016 markeert het 20-jarige jubileum van de Volendammer. Op 20 september brengt hij het album 20 uit en wordt zijn samenwerking met Broederliefde op Kom Dichterbij Me zijn nieuwe single.

Voor de release van zijn nieuwe album, Met Andere Woorden, kiest Jan Smit (in 2018) opnieuw voor de datum 20 september. Op het album staan 12 nummers die geschreven zijn door bekende Nederlandse componisten, waaronder Barry Hay, Guus Meeuwis en Sanne Hans. De eerste single, Ik Zie, is geschreven door Edwin Evers.

Om het Nederlands vrouwenelftal, dat in juni uitkomt op het WK Voetbal in Frankrijk, te steunen maakt Smit in het voorjaar van 2019 met André Rieu, John de Bever en Jack van Gelder de single Wij Zijn Nederland.

Songtekst

Mijn pap gaf mij zijn laatste zoen
Voor hij naar zee zou gaan
Hij lachte zacht: ik hou van jou
Maar ik zag ook een traan
En als ik thuiskom, kleine knul
Breng ik voor jou iets mee
Een kanariepiet in geel en blauw
Die zingt alleen voor jou

Maar pappie, waar blijf je nou
Soms huil ik ’s nachts om jou
Dan ben ik bang dat jij vergaat
En weet ik mij geen raad
O pappie, waar blijf je nou
Daar op die grote zee
O, kom toch naar huis toe
En breng mijn vogel mee

De jaren zijn voorbijgegaan
Ik zag mijn pa niet meer
Maar ik bleef turen naar de zee
‘k Nam steeds mijn kooitje mee
Tot ik op een dag die vogel zag
Een vogel, geel en blauw
Een kanariepiet, wat was ik blij
Hij zong alleen voor mij

Maar pappie, waar blijf je nou
Soms huil ik ’s nachts om jou
Dan ben ik bang dat jij vergaat
En weet ik mij geen raad
O pappie, waar blijf je nou
Daar op die grote zee
O, kom toch naar huis toe
En breng mijn vogel mee
O, kom toch naar huis toe
En breng mijn vogel mee

Songinformatie

ArtiestJan Smit
Titel Pappie Waar Blijf Je Nou?
Lengte 02:37
Platenlabel Mercury
Catalogusnr 574 660-2


Positieverloop