Coverafbeelding Jan Smit - Niemand zo trots als wij
  • Statistieken
  •   5 weken
  •   19 piekpositie
  •   64 punten
  •   2011

Artiestinformatie

Geboortedatum   31-12-1985
Land   Nederland

Op 10-jarige leeftijd wordt Jan Smit, op dat moment zanger in het Volendamse jongenskoor De Zangertjes Van Volendam, uitgekozen om mee te zingen met BZN op hun single Mama. Het resulteerde in een eigen single, Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen, waarmee de jonge zanger van niets op 1 binnenkomt in de Top 40 en daar zeven weken genoteerd weet te staan. In de zomer van 1999 scoort Smit, samen met Normaal, zijn voorlopig laatste hit als Puik Idee Ballade de 18e plaats bereikt.

In 2005 keert Smit terug in de muziekwereld. Zijn belevenissen zijn te zien in de reality-soap Gewoon Jan Smit, dat later een Gouden Televizier-Ring wint. Vrienden Voor Het Leven is het begin van een reeks hits. In 2006 en 2007 scoort hij vier opeenvolgende nummer 1-hits met zijn Top 40-hits. Ook in 2009 staat hij opnieuw bovenaan de lijst met Mi Rowsu (Tuintje In Mijn Hart) dat hij samen met Damaru opnam.

In 2014 maakt Smit, samen met Johnny De Mol, de WK-single Nederland Wordt Kampioen. Op 22 september verschijnt zijn nieuwe album, Jij & Ik. In het najaar wordt zijn samenwerking met Kraantje Pappie, Handen Omhoog, de 28e Top 40-hit van de Volendammer. Aan het einde van het jaar werkt hij, met een keur aan Nederlandse artiesten, mee aan het nummer Kerstmis Vier Je Samen van EenMaal Voor Allen. Het project, waaraan supermarktketen Jumbo zich heeft verbonden, haalt in de donkere dagen geld op voor het goede doel.

In 2015 brengt Smit het album Recht Uit M'n Hart uit, waarop een selectie van zijn eerder uitgebrachte ballades is terug te vinden. De titeltrack is een nieuw nummer. In het voorjaar brengt Smit de single Kleine Superster uit, het nummer dat hij schreef voor zijn zoon Senn. Hij plaatst een oproep op Facebook waarin hij vraagt om peuters die in de videoclip willen stralen. Binnen één dag krijgt de zanger 9000 reacties.

2016 markeert het 20-jarige jubileum van de Volendammer. Op 20 september brengt hij het album 20 uit en wordt zijn samenwerking met Broederliefde op Kom Dichterbij Me zijn nieuwe single.

Voor de release van zijn nieuwe album, Met Andere Woorden, kiest Jan Smit (in 2018) opnieuw voor de datum 20 september. Op het album staan 12 nummers die geschreven zijn door bekende Nederlandse componisten, waaronder Barry Hay, Guus Meeuwis en Sanne Hans. De eerste single, Ik Zie, is geschreven door Edwin Evers.

Om het Nederlands vrouwenelftal, dat in juni uitkomt op het WK Voetbal in Frankrijk, te steunen maakt Smit in het voorjaar van 2019 met André Rieu, John de Bever en Jack van Gelder de single Wij Zijn Nederland.

Songtekst

Sluit heel eventjes je ogen maar,
Voel de liefde om je heen,
Jij maakt onze mooiste dromen waar,
Sinds de dag dat jij verscheen

Elke dag houd ik jou in mijn armen,
Een gevoel dat ik nooit eerder heb gekent,
Niemand zo mooi als jij,
Niemand zo trots als wij,
Je bent een engel zo klein,
Bij jou wil ik altijd zijn,

Nu je geboren bent,
Iedereen jouw naam kent,
Zal ik de rest van m'n leven,
Alles geven voor jou.

Sluit heel eventjes je ogen maar,
Voel de liefde om je heen,
Jij maakt onze dromen waar,
Sinds de dag dat jij verscheen,

Elke dag houd ik je in m'n armen,
Een gevoel dat ik nooit eerder heb gekent,

Elke dag houd ik je in m'n armen,
Een gevoel dat ik nooit eerder heb gekent,

Niemand zo trots als wij,
Je bent een engel zo klein,
Bij jou wil ik zijn.

Songinformatie

ArtiestJan Smit
Titel Niemand zo trots als wij
Lengte 03:03
Platenlabel Artist & Company


Positieverloop