Coverafbeelding James Galway - Annie's Song
  • Statistieken
  •   4 wkn Tipparade
  •   1978

Artiestinformatie

Geboortedatum   08-12-1939
Land   Verenigd Koninkrijk

Sir James Galway geldt als een van de bekendste fluitisten van de 20e eeuw. Zijn bijnaam luidt De man met de gouden fluit.

In 1969 werd hij eerste fluitist van de Berliner Philharmoniker onder leiding van Herbert von Karajan, waar hij tot 1975 zou blijven. Tot Von Karajans verbazing en ongenoegen besloot hij na een periode van onenigheid zijn orkestbaan op te geven voor een solocarrière (als een van de eerste fluitisten ter wereld, in navolging van Jean-Pierre Rampal). Hij nam al meteen het eerste jaar 4 platen op en speelde 120 concerten. Nog steeds speelt hij in alle grote concertzalen van de wereld.

Zijn repertoire omvat de complete klassieke fluitliteratuur van Johann Sebastian Bach en Antonio Vivaldi tot aan de 20e-eeuwse muziek, maar ook Japanse volksmuziek, en Ierse folk, jazz en latin jazz. Verschillende componisten droegen werken aan hem op. James speelde op de soundtrack van componist Howard Shore (onder andere het Hobbit-thema) voor Peter Jacksons The Lord of the Rings filmtrilogie.

In 1978 stond James met Annie's song (een compositie geschreven door John Denver) enkele weken in de Tipparade.

Songtekst

Instrumental

Songinformatie

ArtiestJames Galway
 A-kant
Titel Annie's Song
Componist(en) Denver
Producer(s) Ralph Mace
 B-kant
Titel Serenade
Componist(en) Drigo, Gamley
 
Platenlabel RCA
Catalogusnr RB-5085

Positieverloop