Top 40: Selena Gomez en Marshmello denderen binnen

- Hitlijsten

 Selena Gomez Marshmello Kygo The Night Game Maja Francis Frenna Diquenza
Top 40: Selena Gomez en Marshmello denderen binnen

Selena Gomez en Marshmello zijn met Wolves de Klapper van de Week, in de Media Markt Top 40 van deze week. Ook Kids in Love van Kygo, The Night Game en Maja Francis en streamingknaller Vervloekt van Frenna en Diquenza zijn nieuw.

14. WOLVES – Selena Gomez X Marshmello
Al dik drie maanden geleden maakte Marshmello je via Twitter nieuwsgierig naar zijn samenwerking met Selena Gomez. Op 22 juli, de 25ste verjaardag van de Amerikaanse zangeres, twitterde hij namelijk “Happy birthday @selenagomez !!! Can’t wait for the world to hear what we've been working on”. Marshmello én de rest van de wereld moesten daarna wel geduld hebben, want Wolves werd pas eind oktober uitgebracht. Het is na Silence, de nummer 22 in de lijst van deze week, de tweede Top 40-notering voor Marshmello, die zijn echte identiteit nog steeds geheim houdt ondanks alle aanwijzingen dat de Amerikaanse DJ Chris Comstock achter deze naam zit. Radio 538 koos Wolves inmiddels al als Alarmschijf.


32. KIDS IN LOVE – Kygo feat. The Night Game & Maja Francis

Terwijl Kygo’s vorige hit Stargazing nog maar zes weken in de Top 40 genoteerd staat, komt er al weer een nieuwe track van de Noorse dj en producer binnen in de lijst. Kids In Love is de eerste single van een nieuw album van Kygo. Dat verscheen vorige week en heet ook Kids In Love. Slechts acht tracks staan er op, waaronder samenwerkingen met John Newman en One Republic. Ook The Night Game en Maja Francis leverden een bijdrage. Met hen maakte Kyrre Gørvell-Dahll, zoals Kygo eigenlijk heet, de titeltrack. The Night Game is een rockband uit de Amerikaanse stad Boston, Maja Francis een 31-jarige zangeres uit de Zweedse hoofdstad Stockholm. Zij scoren hun eerste Top 40-hit. Kygo’s teller staat nu op elf.

39. VERVLOEKT – Frenna X Diquenza
Het is precies één jaar geleden dat Frenna zijn album Geen Oog Dichtgedaan uitbracht. De grootste hit daarvan was My Love, samen met Emms en Jonna Fraser. Het leverde Frenna een top 10-notering op. De nieuwste hit van de Haagse rapper, die eigenlijk Francis Edusei heet en die je ook kent als lid van SFB, heet Vervloekt. Frenna’s vijfde Top 40-notering staat niet op Geen Oog Dichtgedaan, maar kwam onlangs vanuit het niets ineens online te staan. De track is een samenwerking met producer Delaney Alberto, oftewel Diquenza. Hij was als producer medeverantwoordelijk voor My Love, maar kreeg toen geen credit voor die bijdrage. Dat is op Vervloekt wel het geval, waardoor Diquenza officieel zijn Top 40-debuut maakt.