Zin In De Zomer Man is de hoogste nieuwe in de Top 40

- Hitlijsten

 Bizzey Kraantje Pappie Rolf Sanchez Nothing But Thieves Kris Kross Amsterdam Sofia Reyes Tinie Tempah
Zin In De Zomer Man is de hoogste nieuwe in de Top 40

Zin In De Zomer Man van Bizzey, Kraantje Pappie en Rolf Sanchez weet deze week onder andere ex-Alarmschijf Overcome van Nothing But Thieves voor te blijven en is de hoogste binnenkomer in de Nederlandse Top 40.

28 (--) ZIN IN DE ZOMER MAN – Bizzey, Kraantje Pappie & Rolf Sanchez
Nu de temperaturen langzaamaan beginnen op te lopen en de zon zich steeds vaker laat zien, barst ook de strijd om de grootste zomerhit van het jaar weer los. Eén van de grote kanshebbers om uit te groeien tot het ‘summer anthem’ van 2023 is Zin In De Zomer Man. Het is een samenwerking tussen Bizzey, Kraantje Pappie en Rolf Sanchez. Leo Roelandschap en Alex van der Zouwen, zoals de eerste twee eigenlijk heten, werkten al veel vaker met elkaar samen. Dat leverde hen de afgelopen jaren al drie Top 40-hits op, met achtereenvolgens Ja!, Ik Heb Je Nodig en Drup. Op de nieuwste hitnotering van Bizzey en Kraantje is ook Roelof Wienk van de partij. Die ken je natuurlijk beter als Rolf Sanchez.

32 (--) OVERCOME – Nothing But Thieves
De Britse band Nothing But Thieves stond tot nu niet bekend als een denderende hitmachine die de ene hit na de andere scoort. Het vijftal uit het Engelse plaatsje Southend-On-Sea was de afgelopen jaren vooral populair in het alternatieve en underground-circuit. Met Trip Switch, Sorry en Impossible had de band drie bescheiden Top 40-hits, die geen van alle de bovenste helft van de lijst haalden. Dankzij Welcome To The DCC kwam er vijf weken geleden een nieuwe hit bij en terwijl je die nog op nummer 37 vindt, staat Nothing But Thieves dankzij Overcome nu zelfs twee keer in de Top 40. Beide hits staan op het nieuwe album Dead Club City, dat op 7 juli verschijnt. Qmusic koos Overcome als Alarmschijf.

38 (--) HOW YOU SAMBA – Kris Kross Amsterdam & Sofia Reyes & Tinie Tempah
Kris Kross Amsterdam-broers Sander en Jordy Huisman hadden de afgelopen maanden een hoofdrol in de RTL4-spelshow De Verraders, maar richten zich met maatje Yuki Kempees nu weer volledig op muziek. Hun nieuwe hit How You Samba is een remake van Samba De Janeiro, waarmee Bellini in 1997 tot nummer 7 kwam in de Top 40. Helemaal origineel was die versie niet, want de melodie komt uit Tombo In 7/4 van de Braziliaanse jazzmuzikant Airto Moreiro uit 1972. Voor de vocalen vroeg Kris Kross Amsterdam de Mexicaanse zangeres Sofia Reyes en de Britse rapper Tinie Tempah. Na al hun Nederlandstalig succes scoort KKA voor het eerst sinds Early In The Morning uit 2021 weer een hit in het Engels.

Foto: YouTube