WWC20: Vintage Culture naar 1

- Hitlijsten

WWC20: Vintage Culture naar 1

De Worldwide Club 20 heeft een nieuwe nummer 1 – Is It What It Is van Vintage Culture en Elise Legrow neemt de leiding over.

De track van de Braziliaanse dj en producer had er vijf weken voor nodig om de leiding te pakken. Inmidddels maakt Lukas Ruiz, zoals hij in het dagelijk leven heet, al dik zeven jaar tracks en geregeld zijn de remixen die hij aflevert populair. Diplo en Sonny Fodera stonden met Turn Back Time twee weken aan de leiding maar dat duo moet deze week een stapje terug doen. Inmiddels staat hun collab al wek zes weken bij de beste twee clubtracks. Cristoph klimt drie plaatsen en komt met SFB voor het eerst in de top 3. Het is daarmee ook één van de twee snelste stijgers in de lijst.

We lijken nog geen genoeg te hebben van het terugblikken op 2020. Dat blijkt in de lijst uit de hoogste binnenkomer – On My Mind. Opnieuw Diplo, maar dan nu met Sidepiece, brachten On My Mind al in 2019 uit. Sindsdien verschenen er legio remixen en daarvan is nu de Purple Disco Machine de meest succesvolle. On My Mind komt de lijst binnen op nummer 5. De bewuste versie verscheen op 1 mei van het afgelopen jaar.

Sidepiece pakt in de lijst van deze week een dubbele binnenkomst want naast de bijdrage op On My Mind komt ook hun eigen track Together de lijst binnen. Party Favour en Nitti Gritti, zoals de twee zich noemen, zijn twee opkomende producers uit de Verenigde Staten. De twee zijn er in geslaagd om hun voorkeuren voor stevige club en opzwepende latin te blenden in een stijl die zich kenmerkt met vocals die binnenkomen en baslijnen die raken. Zelf zijn ze overigens een stuk meer bescheiden: “We zijn gewoon twee jongens onder het gemiddelde die de muziek maken waar ze van houden. Maar laat dat onze vakbroeders niet horen. Iedereen heeft een ‘sidepiece’ nodig.”

De complete Worldwide Club 20 van deze week check je hier.

1 ( 3) IS IT WHAT IT IS- Vintage Culture feat. Elise Legrow

2 ( 1) TURN BACK TIME- Diplo + Sonny Fodera

3 ( 6) SFB- Cristoph

5 (--) ON MY MIND – PURPLE DISCO MACHINE- Diplo & Sidepiece

12 (--) TOGETGER- Sidepiece

13 (--) GOODBYE- Imanbek & Goodboys

15 (--) WORK IT- Kevin McKay & Milos Pesovic

17 (--) HAUNTED- Sasha & Franky Wah

Meer WorldWide Club 20? De volledige Worldwide Club 20 bekijk je hier. Ook hoor je de tracks op Spotify en check je de clips op YouTube. Terugluisteren van de uitzending doe je via de Qmusic-app.

De zaterdagavond en -nacht brengen je de lekkerste dancetracks met op Qmusic vanaf 22.00 uur achtereenvolgens de Worldwide Club 20, de Maximum Weekend Mix en A State Of Trance.