WWC20: Love Regenerator blijft op 1

- Hitlijsten

WWC20: Love Regenerator blijft op 1

Ook de tweede Worldwide Club 20 wordt aangevoerd door Live Without Your Love, de track van Love Regenerator en Steve Lacy.

Live Without Your Love mocht vorige week al de primeur hebben door als eerste de nieuwe hitlijst aan te voeren. Deze week dienen zich zes binnenkomers aan in de lijst die opnieuw wordt aangevoerd door Calvin Harris en Steve Lacy.

6 (--) GIRL- KC Lights
KC Lights is afkomstig uit Glasgow en direct na zijn schooltijd dook hij de studio in om zich volledig op zijn eigen tracks te storten. Zijn muzikale inspiratie vond hij tijdens een vakantie op Ibiza en voordat hij het allemaal kon beseffen zaten zijn tracks en mixen in de sets van Calvin Harris en Fatboy Slim. Zelf kan hij nog steeds zijn muzikale inspiratie vinden in jazzmuziek waarbij Paul Desmond en het Dave Brubeck Quartet interessant blijven. Dit jaar nam hij al tracks van Max Styler en Sofi Tukker onder handen en verscheen er met Tonight een samenwerking met Juliet Sikora. Begin augustus dropte Girl en dat is deze week de hoogste nieuwe in de WWC20. 

16 (--) ILLUSION- Armin van Buuren & Avira
Avira stond al te boek als de Canadese trance-dj Assaf en nam voor zijn nieuwste releases de naam AVIRA aan. “Het pakkende punt tussen melodieuze techno en de aantrekkingskracht op de dansvloer”, zo is de sound samen te vatten die voor 2020 weer een nieuwe weg is ingeslagen om met zijn muzikale gevoel anderen weer te inspireren. Armin van Buuren en AVIRA maakten eerder dit jaar al de track Hollow waarbij de Brit Be No Rain de vocals voor zijn rekening nam. De twee kwamen vorige maand met een volgende track, Illusion, en dat is de tweede in een serie van drie samenwerkingen. 

18 (--) DOMINATOR – REBUKE REMIX- Human Resource
In 1991 wisten verschillende house- en technotracks commercieel succesvol te worden. Bij die reeks hoorde ook het debuut van Human Resource, een initiatief van Robert Mahu en Johan van van Beek. Dominator was een van de eerste tracks waarop de ‘hoover sound’ te horen was, een typische blend van drie geluidsgolven die een octaaf van elkaar liggen en met pulse en chorus bij elkaar zijn gebonden. De eerste hoover-sound werd ooit door Eric Persing, sounddesigner bij Roland, op een Juno gemaakt. Dominator bleef de enige hit van Human Resource in de Top 40 maar stond wel twee weken op nummer 10. In 1996 volgde er nog een serie nieuwe remixen van dj Yves. Inmiddels zijn we bijna 30 jaar verder en nog steeds spreekt het geluid van Dominator tot de verbeelding. Rebüke, die in 2018 met Along Came Polly een instrumentale floorfiller van jewelste afleverde, tekende voor de nieuwste versie. 

WWC20 EXCLUSIVE: THE HILLS- Kasablanca
In The Hills hoor je hoe scherpe zaagtanden en diepgewortelde bassen gepolijst worden in smaakvolle melodieuze trance. Kasablanca bracht al tracks al tracks als Hold Me Close en Be There en The Hills mag nu het stempel WWC20 Exclusive dragen.

De volledige Worldwide Club 20 bekijk je hier. Ook hoor je de tracks op Spotify en check je de clips op YouTube. Terugluisteren van de uitzending doe je via de Qmusic-app.

De zaterdagavond en nacht brengen je vanaf nu de lekkerste dancetracks met op Qmusic vanaf 22.00 uur achtereenvolgens de Worldwide Club 20, de Maximum Weekend Mix en A State Of Trance.