WWC20: Lay Low naar nummer 1

- Hitlijsten

 Tiësto
WWC20: Lay Low naar nummer 1

Tiësto pakt met Lay Low de eerste plaats in de Worldwide Club 20.

Het is voor Tiësto zijn derde nummer 1-hit in de lijst met de grootste clubhits ter wereld. The Business stond in 2020 vijf weken op nummer 1 waar Hot In It in de zomer van vorig jaar vier weken de Worldwide Club 20 wist aan te voeren. Don’t Be Shy (2021), The Motto (2022) en 10:35 (2023) misten die eerste plek op een haar na. Lay Low komt in de zevende week op nummer 1 en verwijst daarmee Work With My Love naar nummer 2. De track van Alok en James Arthur stond de afgelopen twee weken op nummer 1. Pegasus van Meduza en Eli & Fur klimt zes plaatsen naar nummer 3 en is daarmee ook de snelste stijger. Het is voor het Britse duo dat Eliza Noble en Jennifer Skillman vormen de eerste top 3-notering in de lijst.

De lijst telt deze week vier binnenkomers en daarbij pakken Hugel en Ryan Arnold op nummer 9 de hoogste nieuwe. De Franse dj Hugel, die in het dagelijks leven Florent Hugel heet, nam met de Britse Ryan Arnold de track Pa Kante onder handen. Die track is afkomstig van Virgilio Rodrigues Adames die zich schuil houdt achter de naam El Chuape. De basis van Pa Lante ligt in 2012 toen hij Ponme To Eso Pa Pante opnam met DJ Kennedy.

The Freaks was al een tijdje onderweg nadat Marten Hørger een eerste versie van de track liet horen tijdens Burning Man. Niet veel later volgde de track in een set van David Guetta in Duitsland en daarna was duidelijk dat The Freaks in de maak was. Er verschenen verschillende versies van het nummer en de definitieve versie was te horen tijdens het WK voetbal in Quatar. Voor Marten Hørger is het zijn derde notering in de lijst. Afgelopen najaar scoorde hij een bescheiden succesje met I Know (met Bijou) nadat ook The Calling (met Tchami) in de top 10 was gekomen.

Op muzikaal vlak zijn het beslist hoogtijdagen voor Skrillex. Sonny Moore, zoals de dj en producer uit Los Angeles daadwerkelijk heet, dropt de ene na de andere rammer. Na Rumble, dat drie weken op nummer 1 in de Worldwide Club 20 stond, verscheen op 17 februari het album Quest For Fire. Een dag later volgde meteen een volgend album: Don’t Get Too Close. Ratata staat op het eerst uitgebrachte album en daar werkten Missy Elliott en Mr. Oizo mee. Die laatste ken je wellicht nog uit de 90’s-commercial van spijkerbroekengigant Levi’s en de bijbehorende track Flat Beat.

Bekijk hier de volledige Worldwide Club 20.

1 ( 2) LAY LOW- Tiësto

9 (--) PA LANTE- Hugel x Ryan Arnold x El Chuape

11 (--) THE FREAKS- David Guetta & Marten Hørger

12 (--) RATATA- Skrillex, Missy Elliott & Mr. Oizo

13 (--) RHYME DUST- MK & Dom Dolla