WWC20: Lay Low blijft de nummer 1

- Hitlijsten

 Tiësto
WWC20: Lay Low blijft de nummer 1

Tiësto staat met Lay Low voor de tweede week op de eerste plaats van de Worldwide Club 20.

Deze week zijn er flink wat veranderingen in de lijst. Van de tracks die vorige week in het linkerrijtje stonden zijn alleen Lay Low (Tiësto), Work With My Love (Alok en James Arthur) en Gimme That Bounce (Mau P) overgebleven in de top 10. Met 13 plekken winst is Get Up van Eats Everything de snelste stijger in de lijst. Een bijzondere stijging want vorige week verloor die track onderin de lijst zelfs nog een plek.

Voor het eerst sinds 9 april van vorig jaar telt de Worldwide Club 20 deze week weer zes nieuwe binnenkomers. De hoogste, Sacrifice van Kx5 en Sofie Tukker, begint meteen in de top 10. Kx5, de samenwerking tussen Kaskade en Deadmau5, stond twee keer eerder in de lijst. Zowel Escape als Take Me High werden vorig jaar nummer 2-noteringen. Sofi Tukker stond al vier keer eerder in de lijst. Het duo wist anderhalf jaar geleden met Sun Came Up twee weken op nummer 1 te komen. En voor het geval je nu met de vraag zit wie de hemelse vocalen op de track heeft ingezongen? Niet Tucker Halpern maar de in Frankfurt geboren Sophie Hawley-Weld.

Tech-helden Noizu en Westend hebben elkaar gevonden op Push To Start. Daarbij hebben ze de hulp ingeschakeld van de Amerikaanse schrijver No/Me. In 2018 debuteerde de in Los Angeles woonachtige zangeres met Consistent dat het tot de FIFA-soundtrack wist te schoppen. Alleen al op Spotify werd die track 3 miljoen keer aangeklikt. Dat is knap voor een track die onafhankelijk is uitgebracht. Noizu scoorde aan het einde van 2021 zijn grootste succes met Catch My Love (#4) waar Westend dat in de vroege zomer van 2022 deed met Let Me Take You.

Dombresky stond al vijf keer eerder in de lijst. Voor zijn nieuwste track nam hij I Wanna Thank You van Sue Chaloner (uit 1991) als belangrijkste sample. En op een sprankelende manier zoals we van hem gewend zijn. Knap ook voor een dj die eigenlijk startte als hiphop-deejay achter de wheels of steel. Inmiddels heeft hij zich van turntablist ontwikkeld tot allround dj die menig club en festival in lichterlaaie kan zetten.

Bekijk hier de volledige Worldwide Club 20.

1 ( 1) LAY LOW- Tiësto

10 (--) SACRIFICE- Kx5 & Sofi Tukker

11 (--) PUSH TO START- Noizu & Westend feat. No/Me

13 (--) IRLY (I REALLY LOVE YOU)- Dombresky

14 (--) WHISTLE- Jax Jones – vocals by Calum Scott

18 (--) WHERE YOU ARE- John Summit & Hayla

20 (--) BACK TO YOU- Lost Frequencies, Elley Duhé & X Ambassadors