WWC20: California Dreamin’ 3e week op 1

- Hitlijsten

WWC20: California Dreamin’ 3e week op 1

Chris Lorenzo en High Jinx hebben met California Dreamin’ ook deze week de populairste clubhit.

De klassieker uit de jaren zestig staat voor de derde week op de eerste plek van de Worldwide Club 20. Ed Sheeran heeft duidelijk de achtervolging ingezet met Shivers. De remix van Navos, die zelf eerder dit jaar met Believe Me in de top 10 stond, wordt nu de voornaamste concurrent op nummer 2. Waar er vorige week nog twee tracks met de titel ‘Dancing’ in de lijst stonden is de track van DJ Kuba, Neitan & Skytech deze week verdwenen. De track van James Hype klimt in de vierde week vrolijk verder en komt deze week op nummer 3.

In de Worldwide Club 20 zien we flink wat binnenkomers. Naast vijf nieuwe clubhits keert ook Dopamine terug in de lijst. De track van Purple Disco Machine met de vocalen van Eyelar doet dat nu via de toegevoegde remix van John Summit. Dopamine komt voor de derde keer binnen in de lijst. In de voorgaande vijf weken kwam de track steeds niet verder dan nummer 19. Nu zien we de terugkeer van Dopamine op nummer 12.

De hoogste binnenkomer is weggelegd voor Joel Corry en Mabel. Het succesjaar voor Joel Corry in de Worldwide Club 20 lijkt daarmee wel compleet. Met Bed, de track met Raye en David Guetta, stond hij zes weken op nummer 1. Out Out, waarop hij de hulp kon inschakelen van Jax Jones, Charli XCX en Saweetie, wist vervolgens vier weken op nummer 2 te staan. Met I Wish begint Corry meteen weer in de top 10 als binnenkomer op nummer 8. Mabel maakte op haar beurt aanspraak op noteringen in de Worldwide Club 20 via West Ten (met AJ Tracey), Tick Tock (met Clean Bandit) en haar solotrack Let Them Know.

Deze zomer beleefde de Swedish House Mafia een meer dan succesvolle terugkeer. Het Zweedse drietal leverde inmiddels al twee tracks af en It Gets Better wist in augustus zelfs even op de eerste plek van de Worldwide Club 20 te komen. Moth To A Flame is een samenwerking met The Weeknd. De Canadese zanger heeft op dit moment meerdere muzikale successen. Zo scoort hij solo via Take My Breath en bedient hij het Spaanstalige deel van de wereld via La Fama, zijn track met Rosalía. Met Moth To A Flame weet hij ook in de clubscene zijn stempel te drukken. De track komt de lijst binnen op nummer 11.

Ook Hozier is geen artiest die je meteen op de dansvloer verwacht. De Ierse zanger timmert al bijna tien jaar aan de weg en in 2013 bracht hij zijn ‘signature-track’ Take Me To Church uit. Nu maakt hij ook de overstap naar de clubscene via zijn samenwerking met Meduza. Het Italiaanse trio wist op die manier eerder ook singer-songwriter Dermot Kennedy te strikken. Paradise stond aan het einde van 2020 liefst vijf weken op de eerste plek van de Worldwide Club 20. Met Headrush, waarop Elroii te horen was, scoorde de groep een meer bescheiden succes in de lijst. Tell It To My Heart is de derde hit in de Worldwide Club 20 voor Meduza en is nieuw op nummer 13.

Hier bekijk je de complete Worldwide Club 20 van deze week.

1 ( 1) CALIFORNIA DREAMIN’- Chris Lorenzo ft. High Jinx

8 (--) I WISH- Joel Corry feat. Mabel

9 (20) R.E.A.L- Dombresky & CID

11 (--) MOTH TO A FLAME- Swedish House Mafia & The Weeknd

13 (--) TELL IT TO MY HEART- Meduza ft. Hozier

16 (--) ANYWHERE WITH YOU- Afrojack, Lucas & Steve & Dubvision

18 (--) HURRICANE VIP REMIX- Ofenbach & Ella Henderson