Nieuws
Hitlijsten

WWC20: Baby Don’t Hurt Me pakt 3e week op 1

WWC20: Baby Don’t Hurt Me pakt 3e week op 1
David Guetta  Anne-Marie  coi Coi Leray 

Afgelopen week was Baby Don’t Hurt Me de populairste club ter wereld.

David Guetta, Anne-Marie en Coi Leray zijn daarmee voor de derde achtereenvolgende week alle andere clubhits de baas. Daarachter moet Miracle van Calvin Harris en Ellie Goulding een stapje terug doen. De hoogste binnenkomer van vorige week, Beggin’ van Chris Lake en Aluna, klimt naar de tweede plek. De grote vraag voor Chris Lake zal ongetwijfeld zijn of dit dan wellicht zijn eerste nummer 1 in de Worldwide Club 20 kan worden. Twee keer eerder al piekte hij op nummer 2. Dat deed hij begin 2021 met The Answer en precies een jaar later met In The Yuma. Beide hits gingen na één week op nummer 2 al weer omlaag in de lijst. Aluna had haar eerdere prestatie al overtroffen want haar enige eerdere notering in de lijst, Forget About Me (met Diplo en Durante) kwam in 2022 niet verder dan nummer 5.

De meeste winst in de Worldwide Club 20 is deze week voor Don’t Stop van Biscits. Luke Jones, zoals hij in het dagelijkse leven heet, klimt naar de vierde plek en staat daardoor nu voor de vierde keer in het bovenste kwart van de Worldwide Club 20. Eerder stond hij daar al met Ready To Dance (2021), Your Body (2021) en Locco (2022). Alleen Your Body schopte het tot de top 3.

De lijst telt vier binnenkomers waarbij we I Want You van Butch en Nic Fanciulli direct in de top 10, op nummer 10, zien. Butch, afkomstig uit het Duitse Mainz, had vorig jaar met No Worries (Toman Remix) en Same Like Dope But Different al twee ijzers in het vuur om de Worldwide Club 20 te bereiken. Toch kwam hij met beide tracks nog tekort. Bülent Gürler vond Nic Fanciulli voor zijn nieuwste track. De Brit stond in 2021 al twee keer in de lijst met Witch Doctor en This Is Life. De heren leenden voor I Want You samples van de gelijknamige track van Marvin Gaye uit 1976.

James Hype is toe aan zijn achtste notering in de Worldwide Club 20. De 33-jarige Brit kijkt ongetwijfeld terug op een meer dan succesvol jaar want Ferrari, zijn samenwerking met Miggy Dela Rosa, wist de crossover te maken van de clubs naar de radio. In Nederland stond Ferrari zelfs twee weken op nummer 2 in de Top 40. Sterk, want in de Worldwide Club 20 strandde de track op nummer 3. Dat maakt dat hij met Disconnected (in 2022) nog steeds zijn beste prestatie wist neer te zetten want die samenwerking met Tita Lau stond op nummer 2. Zijn nieuwste wapen is Lose Control en daarmee heeft hij opnieuw een track in handen die wel eens heel breed zou kunnen gaan. De herkenning uit Rain van SWV (uit 1997) zal daar zeker een handje bij helpen.

Praising You is een remake van Praise You waarmee Fatboy Slim in 1999 zijn eerste hit onder eigen naam in ons land wist te scoren. Daarnaast is Norman Cook vooral een muzikale duizendpoot die zijn stempel drukte op andere projecten als Pizzaman, The Mighty Dub Kats, The Housemartins, Freakpower en Beats International. Muzikaal dus interessant en dat dacht ook Rita Ora. Ze besloot de stoute schoenen aan te trekken en de 59-jarige entertainer te benaderen voor een samenwerking. Ze deed dat trouwens wel in het holst van de nacht in de Shangri-La in Middlesbrough. Omdat een gesprekje daar niet heel handig was qua geluid kreeg Rita zijn telefoonnummer en de rest is geschiedenis. Ora kreeg het voor elkaar om Praising You aan de hele wereld te laten horen tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival en nu neemt de track overal ter wereld de dansvloer over.

Bekijk hier de volledige Worldwide Club 20.

1 ( 1) BABY DON'T HURT ME- David Guetta, Anne-Marie & Coi Leray

10 (--) I WANT YOU- Butch & Nic Fanciulli

13 (--) LOSE CONTROL- James Hype

16 (--) PRAISING YOU- Rita Ora feat. Fatboy Slim

17 (--) CRYING ON THE DANCEFLOOR- Sam Feldt & Jonas Blue present Endless Summer with Violet Days

(28/05/2023)

Alle Top 40-hits

Details Dua Lipa - Dance The Night
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Post Malone - Chemical
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Peggy Gou - It Goes Like Nanana
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Dimitri Vegas & Like Mike x David Guetta x Afro Bros (with Akon) - She Knows
Details Doja Cat - Paint The Town Red
Details Rondé - Break My Heart
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details OneRepublic - Runaway
Details Marshmello & Farruko - Esta Vida
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Tate McRae - Greedy
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Niklas Dee & Old Jim ft. Enny-Mae - Not Fair
Details Kris Kross Amsterdam, Sofia Reyes & Tinie Tempah - How You Samba
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Luke Combs - Fast Car
Details Olivia Rodrigo - Vampire
Details Tiësto - Drifting
Details Miley Cyrus - Used To Be Young
Details Kenya Grace - Strangers
Details P!nk - Runaway
Details R3hab, Inna & Sash! - Rock My Body
Details Billie Eilish - What Was I Made For?
Details Kylie Minogue - Padam Padam
Details Di-Rect - OMG It's Happening
Details Nick Schilder - Shatterproof
Details Troye Sivan - Rush
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Chef'Special - Miracles
Details Sera - Best Friend
Details Becky G feat. Omega - Arranca
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Snelle - Radio
Details Olivia Rodrigo - Get Him Back!