WWC20: Baby Don’t Hurt Me 2e week op 1

- Hitlijsten

 David Guetta Anne-Marie Coi Leray
WWC20: Baby Don’t Hurt Me 2e week op 1

David Guetta, Anne-Marie en Coi Leray hebben ook deze week de grootste clubhit ter wereld in handen.

Baby Don’t Hurt Me, de remake van de Haddaway-klassieker uit 1993 met toen What Is Love als titel, wist vorige week de overmacht van Calvin Harris en Ellie Goulding te breken. Miracle is, net als vorige week, best-of-the-rest op nummer 2. Op nummer 3 zien we meteen een unicum in de Worldwide Club 20 want nog nooit wist een track zo hoog in de lijst binnen te komen. John Summit kwam dit jaar met Revolution nog binnen op nummer 4 en dat was een evenaring van de hoogste binnenkomst tot nu toe.

Beggin’ van Chris Lake is een catchy track waarop we Aluna horen rappen en zingen. Aluna ken je wellicht al als de helft van AlunaGeorge dat halverwege de 10’s scoorde met hits als You Know You Like It (met DJ Snake) en I’m In Control (met Popcaan). Inmiddels timmert ze al een tijdje solo aan de weg en dat resulteerde vorig jaar al in een top 5-hit in de Worldwide Club 20 via Forget About Me (met Diplo en Durante). Dit is haar tweede track in de lijst en dus meteen ook haar hoogst genoteerde. Chris Lake zagen we eerder al wat hoger in de lijst; eind vorig jaar stond In The Yuma nog op nummer 2. Niet voor het eerst want ook The Answer stond begin 2021 op nummer 2.

In de nieuwste lijst zien we flink wat verschuivingen. De snelste stijger gaat tien plekken vooruit en dat brengt Eli Brown (met Be The One) op nummer 5. Alive van Franky Wah en Vintage Culture gaat dan weer tien plekken achteruit als snelste zakker op nummer 20.

Luke Jones maakte eerst furore in de trap als Gold Top maar in 2016 maakte hij een draai naar vooral techhouse en toen ook nam hij zijn huidige artiestennaam aan: Biscits. Deze week is hij toe aan zijn negende notering in de Worldwide Club 20. Een kleine twee jaar scoorde hij met Your Body zijn hoogste notering dat toen tot nummer 3 wist te komen. Acht weken geleden verdween de vorige track van Biscits uit de lijst, de top 10-hit House All The Time. Nu keert de dj en producer uit Southampton terug in de lijst met Don’t Stop.

2023 is nu al geslaagd voor Essel want na Lennon, dat eerder dit jaar op nummer 3 in de lijst kwam, is Sweat haar tweede succes in de Worldwide Club 20. Sophia Essel, zoals de dj uit Liverpool daadwerkelijk heet, is afkomstig uit Liverpool en de afgelopen twee jaar heeft ze menig di verrast met haar eigen tracks. Ondertussen was ze regelmatig te vinden achter de decks in Sankeys en Es Paradis op Ibiza. Haar tracks kenmerken zich door warme soulvocalen, piano’s en drops die opvallen door de eenvoud. Ook Sweat is weer een smaakmaker van de bovenste plank en deze week nieuw op plek 15.

Rank 1 ken je ongetwijfeld van Top 40-hits als Such Is Life, Awakening of het Sensation-thema van 2003. Opvallend genoeg is de meest bekende clubclassic van Benno de Goeij en Piet Bervoets, de twee mannen achter Rank 1, nooit een hit. Airwave deed het wat dat betreft internationaal een stuk beter met een top 10-hit in de Britse hitlijst en het bereiken van de top 25 in de Amerikaanse clubcharts van Billboard. In 2003 werd Airwave, vier jaar na de oorspronkelijke release, ook uitgebracht als Breating (Airwave). De instrumentale versie werd onder handen genomen door Guiseppe Ottaviani en inmiddels kreeg ook Breathing (Airwave) een 2023-treatment.

Bekijk hier de volledige Worldwide Club 20.

1 ( 1) BABY DON'T HURT ME- David Guetta, Anne-Marie & Coi Leray

3 (--) BEGGIN- Chris Lake & Aluna

12 (--) DON'T STOP- Biscits

15 (--) SWEAT- Essel

18 (--) AIRWAVE / BREATHING (AIRWAVE) (GUISEPPE OTTAVIANI REMIX)- Rank 1