Wereldhits: Vize en Leony in top 10 van Duitsland

- Hitlijsten

 Vize Leony Shawn Mendes Travis Scott Young Thug M.I.A.
Wereldhits: Vize en Leony in top 10 van Duitsland

Iedere week nemen we je in Wereldhits mee op reis door de hitlijsten in het buitenland. Wat zijn daar de populairste tracks van dit moment? Wat zijn de meest opvallende verschuivingen? Deze week nemen we een kijkje in Duitsland, Italië, Noorwegen en de Verenigde Staten.

Duitsland
PARADISE – Vize x Joker Bra x Leony

We starten onze reis in Duitsland. Daar komt rapper Samra nieuw binnen op de eerste plek van de hitlijst met Rohdiamant II. Het is alweer zijn elfde nummer 1-hit en daarmee evenaart de rapper uit Berlijn onder andere The Beatles, die ook elf keer op de eerste plek van de Duitse chart stonden. Mood van 24kGoldn en Iann Dior zakt hierdoor naar de tweede plaats, terwijl Lemonade van Internet Money, Gunna, Don Toliver en Nav op 3 blijft staan. Checka van Loredana en Delara valt van 2 naar 4 en Joel Corry en MNEK zijn met Head & Heart net zo 5 als vorige week. Op 8 vinden we Johannes Vimalavong en Vitali Zestovskih, die je beter kent als Vize. Ze staan momenteel in Nederland in de top 10 met Sam Feldt en Leony (Far Away From Home) en werken op hun track Paradise ook met deze Duitse zangeres samen. Je hoort ook rapper Capital Bra op de track, onder zijn andere alias Joker Bra. Hij scoorde de meeste nummer 1-hits in het bestaan van de Duitse hitlijst: maar liefst 22.

Italië
ALTALENE – Bloody Vinyl, Slait, Tha Supreme feat. Mara Sattei & Coez

De Italiaanse chart wordt deze week gedomineerd door de Bloody Vinyl-mixtape van dj Slait. Alleen al in de top 10 staan er zes tracks, waarvan Ignazio Pisano, zoals Slait echt heet, het grote brein is. In de top 40 van de lijst staan er in totaal 13. Één van die tracks is nieuw op 1 en dat is Altalene, waarop ook Tha Supreme, Mara Sattei en Coez op te horen zijn. Machete Satellite, met Young Miles, Salmo, Taxi B en Greg Willen is dan weer nieuw op de tweede plek. Het betekent dat Superclassico van Ernia, de afgelopen weken nog de populairste track van het land, naar de derde plek zakt. Op 4 komt de volgende track van het Bloody Vinyl-project binnen: X 1 Mex, waaraan Tha Supreme, Young Miles en Dani Faiv meedoen. Destri van Gazzelle valt van 2 naar 5.

Noorwegen
WONDER – Shawn Mendes

In Noorwegen heersen 24kGoldn en Iann Dior nog altijd. Hun Mood blijft stevig op 1 en ook de nummer 2 en nummer 3 gaan geen kant op. Lemonade van Internet Money, Gunna, Don Toliver en Nav (#2) en Svag van Victor Leksell (#3) blijven lekker plakken. De hoogste binnenkomer vinden op de vierde plaats. What You Know Bout Love is nu in bijna heel Europa een dikke hit en kent dus ook in Noorwegen een vliegende start. You Broke Me First van Tate McRae is de nummer 5 van het land. Wonder van Shawn Mendes mag op de zestiende plek starten. Shawn’s track komt wereldwijd de hitlijsten binnen. Zo is Wonder in de Vlaamse Ultratop 50 nieuw op 32, valt het nummer in de UK binnen op 21.

Verenigde Staten
FRANCHISE – Travis Scott featuring Young Thug & M.I.A.

Onze laatste stop is in de Verenigde Staten. Daar komt Franchise van Travis Scott, Young Thug en M.I.A. nieuw binnen op de eerste plek. Het is voor Travis Scott zijn vierde nummer 1-hit en de derde die op de eerste plek van de Billboard Hot 100 debuteert. Voor Young Thug is het zijn tweede, na zijn bijdrage aan Havana van Camila Cabello. M.I.A. voert voor het eerst de belangrijkste Amerikaanse hitlijst aan. Door de binnenkomst van Franchise is het nummer 1-avontuur van BTS voorlopig voorbij. De Koreanen zakken met Dynamite naar de tweede plek. WAP van Cardi B en Megan Thee Stallion doet een stap terug naar 3 en Laugh Now Cry Later van Drake blijft stationair op 4. Ook Mood van 24kGoldn en Iann Dior beweegt niet en blijft de nummer 5 van de Hot 100.

De grootste hits van de wereld check je iedere week in de Global Top 40.

Foto: YouTube