Wereldhits: James Arthur scoort in Noorwegen

- Hitlijsten

 James Arthur Ariana Grande
Wereldhits: James Arthur scoort in Noorwegen

Iedere week nemen we je in Wereldhits mee op reis door de hitlijsten in het buitenland. Wat zijn daar de populairste tracks van dit moment? Wat zijn de meest opvallende verschuivingen? Deze week nemen we een kijkje in Noorwegen, Nieuw-Zeeland, Canada en Oostenrijk.

Noorwegen
TRAIN WRECK – James Arthur

Deze week starten we onze reis in Noorwegen. Daar staat Lonely van Justin Bieber en Benny Blanco opnieuw op nummer 1 en ex-nummer 1 Mood van 24kGoldn en Iann Dior blijft stevig op de tweede plaats. Lemonade is in de rest van de wereld al een grote hit, maar de track van Internet Money, Gunna, Don Toliver en Nav dringt nu pas door tot de Noorse chart. Het is op de derde plek de hoogste nieuwe binnenkomer van deze week. De nummers 4 en 5 zijn onveranderd en dus staan daar You Broke Me First van Tate McRae en What You Know Bout Love van Pop Smoke. Train Wreck van James Arthur stijgt deze week van 19 naar 15. De track is al dik vier jaar oud, maar werd dankzij TikTok weer actueel. Het kreeg zelfs een nieuwe release van James’ label. Dit tot verbazing van de zanger zelf, die de stemmige track schreef in een periode waarin hij het allemaal niet meer zag zitten.

Nieuw-Zeeland
SUNDOWN – Six60

Vorige week kwam Positions van Ariana Grande op nummer 1 binnen in Nieuw-Zeeland en op die positie is de track ook deze week te vinden. Mood van 24kGoldn en Iann Dior blijft de nummer 2 van het land, terwijl Holy van Justin Bieber en Chance The Rapper blijft zitten op de derde plaats. Lemonade van Internet Money, Gunna, Don Toliver en Nav is net zo vier als vorige week en Joel Corry en MNEK winnen deze week drie plaatsen en komen met Head & Heart op 5 terecht. Sundown van de Nieuw-Zeelandse band Six60 schiet van 30 naar 20. De groep van zanger Matiu Walters is al zeker 10 jaar populair in hun thuisland, waar de teller inmiddels op 15 top 10-hits, waaronder twee hits die het tot nummer 1 wisten te schoppen.

Canada
POSITIONS – Ariana Grande

Door naar Canada, waar Positions van Ariana Grande voor het eerst op 1 staat. De track komt namelijk meteen binnen op de eerste plek. Mood van 24kGoldn en Iann Dior is de nummer 2 en Forever After All van Luke Combs komt binnen op de derde plaats. Holy van Justin Bieber en Chance The Rapper stijgt en zakt niet en blijft dus staan op 4. Jawsh 685 en Jason Derulo vallen met Savage Love (Laxed – Siren Beat) van 3 naar 5.

Oostenrijk
GEBE AUF – Lune

Oostenrijk heeft een nieuwe nummer 1: Angeklagt van Bonez MC komt daar op nummer 1 binnen. Het is voor de zevende keer dat de Duitse rapper de nummer 1-positie in de Oostenrijkse hitlijst weet te bereiken. Mood van 24kGoldn en Iann Dior wordt naar de tweede plek terugverwezen en Paradise van Vize, Joker Bra en Leony stapt terug naar de derde plaats. Head, Shoulders, Knees & Toes van Ofenbach, Quarterhead en Norma Jean Martine blijft in de twaalfde week op 4 plakken. Lemonade van Internet Money, Gunna, Don Toliver en Nav zakt van 3 naar 5. Lune schiet de Oostenrijkse Top 40 binnen op de zeventiende plek. De Duitse zangeres met roots in Irak brak dit jaar dankzij een talentenjacht in Duitsland door en verovert nu dus ook het buurland.

De grootste hits van de wereld check je iedere week in de Global Top 40!

Foto: YouTube