Wereldhits: Dua Lipa twee keer in Braziliaanse top 10

- Hitlijsten

 Dua Lipa Powfu Doja Cat

Iedere week nemen we je in Wereldhits mee op reis door de hitlijsten in het buitenland. Wat zijn daar de populairste tracks van dit moment? Wat zijn de meest opvallende verschuivingen? Deze week nemen we een kijkje in Brazilië, Nieuw-Zeeland, België (Vlaanderen), Zweden en Tsjechië.

Brazilië
PHYSICAL – Dua Lipa
We beginnen onze reis door de wereldwijde charts in Brazilië. Daar is Tusa van Karol G en Nicki Minaj de nieuwe nummer 1 van het land. De track stoot Blinding Lights van The Weekend naar de tweede plek. Op 3 staan David Otero en Taburete met Una foto en blanco y negro en op 4 vinden we Don’t Start Now van Dua Lipa. De top 5 wordt afgesloten door ChocQuibTown, Dvicio en Reik met Dosis. Dua Lipa staat nog een keer in de top 10 en het bijzondere is dat haar beide nummers winst boeken. Don’t Start Now kwamen we net al tegen en gaat van 6 naar 4, terwijl Physical van 10 naar 8 gaat. Het zou dus zomaar kunnen dat de zangeres in de komende weken met twee nummers in de top 5 staat.

Nieuw-Zeeland
DEATH BED – Powfu feat. Beabadoobee
In Nieuw-Zeeland is er winst voor Drake. Hij stijgt in dat land zelfs van 3 naar 1. Blinding Lights van The Weeknd moet daarom genoegen nemen met de tweede plaats. Brons is er voor Roses (Imanbek Remix) van SAINt JHN, dat een plek moet inleveren. In The Air van L.A.B. is daaronder net zo vier als vorige week. Nieuw in de top 5 is Death Bed van Powfu en Beabadoobee. Vorige week meldden we al dat de track wereldwijd goede zaken deed en ook deze week is het duo in veel hitlijsten in de bovenste regionen te vinden. Afgelopen week kon de Canadese rapper ook Nederland afstrepen als land waar zijn track een hit is geworden, want in de Top 40 was Death Bed nieuw op 36.

België (Vlaanderen)
VRIENDEN – 5napback ft. Daniël Busser
De nummers 1 en 2 zijn bij onze zuiderburen onveranderd: The Weeknd regeert met harde hand met Blinding Lights, terwijl Regi, onze landgenoot Jake Reece en OT de tweede plaats blijven bezetten met Kom Wat Dichterbij. In Nieuw-Zeeland staat SAINt JHN op 3 en ook in België heeft hij nu een top 3-hit, want Roses stijgt een plek. Physical van Dua Lipa gaat deze week met flinke stappen vooruit door van 7 naar 4 te gaan. De top 5 van de Vlaamse Ultratop 50 wordt besloten door Lewis Capaldi die met Before You Go van 3 naar 5 valt. Één van de binnenkomers deze week is Vrienden van 5napback en Daniël Busser. Achter 5napback, 5nappie voor fans, heeft als echte naam Laurens Van Herck en werd mede bekend door bij het radiostation MNM een dj-wedstrijd te winnen. Sindsdien draait hij door het hele land en is hij een waar idool geworden. Daniël Busser is een groot Belgisch hiphoptalent. Hij werkte al samen met Snelle en Kevin en vorig jaar verscheen zijn eerste album Adrenaline.

Zweden
WORKIN – Yasin
In Zweden is de top 5 flink door elkaar geschud, maar de nummer 1 is nog altijd voor Blinding Lights van The Weeknd. De Canadees voelt al een tijdje de hete adem van Victor Leksell in zijn nek, maar zijn Svag blijft opnieuw op de tweede plek plakken. Drake boekt wel winst, door met Toosie Slide van 5 naar 3 te stijgen en dat betekent dat Miss Li moet inleveren. Komplicerad gaat naar 4. SAINt JHN stijgt ondertussen met de Imanbek-remix van Roses van 7 naar 5. Workin van Yasin is de hoogste nieuwe binnenkomer van deze week. De Zweedse rapper is bijzonder populair in zijn thuisland en heeft daar al vier top 10-hits op zijn naam staan, waaronder de nummer 1-hit XO. Dat was vooral in het afgelopen jaar, want in 2018 zat hij vast voor criminele activiteiten.

Tsjechië
BOSS BITCH – Doja Cat
Roses van SAINt JHN is de nummer 1 van Tsjechië. De track houdt Blinding Lights van The Weeknd op 2. Net als die twee nummers lijkt ook de nummer 3 vastgelijmd: Dance Monkey van Tones And I verroert geen vin. Hranice van Ektor is de hoogste binnenkomer en is nieuw op 4 en dat maakt dat Dua Lipa met Don’t Start Now moet inleveren: de track van de zangeres valt naar 5. In Nederland stijgt ex-Alarmschijf Say So van Doja Cat nog in de Top 40, maar in steeds meer landen duikt nu Boss Bitch op in de charts en die ken je van de film Birds Of Prey. De vraag is wanneer het nummer ook in Nederland zal opduiken, want in Finland, Estland, Ierland en Slowakije was het al een top 10-hit.

Iedere week check je in de Global Top 40 de 40 populairste tracks van de wereld!

Foto: YouTube