Wereldhits: Ava Max komt op gang in Duitsland

- Hitlijsten

 Ava Max DaBaby Emilee Roddy Ricch Surf Mesa Dua Lipa
Ava Max

Iedere week nemen we je in Wereldhits mee op reis door de hitlijsten in het buitenland. Wat zijn daar de populairste tracks van dit moment? Wat zijn de meest opvallende verschuivingen? Deze week nemen we een kijkje in Duitsland, Zweden, Zwitserland, Argentinië en Bulgarije.

Duitsland
KINGS & QUEENS – Ava Max
Terwijl wij in Nederland vooral Salt voorgeschoteld krijgen als nieuwe single van Ava Max, komt in Duitsland haar track Kings And Queens op gang. De Amerikaanse zangeres vliegt er in de hitlijst van dat land mee van 29 naar 24. Opvallend in de Duitse chart is het aantal binnenkomers in de top 10. Maar liefst drie tracks staan meteen bij de 10 populairste nummers van het land en één van die nieuwelingen kegelt Blinding Lights van nummer 1 af. Nicht Verdient van Capital Bra en Loredana is nieuwe op nummer 1. Emotions van Ufo361 blijft op de tweede plek staan, terwijl 90-60-111 van Shirin David van 2 naar 3 gaat. Blinding Lights van The Weeknd vinden we vervolgens op 4. Namen van Kontra K is nieuw op de vijfde plaats.

Zweden
ROCKSTAR – DaBaby feat. Roddy Ricch
Ook in Zweden is The Weeknd zijn koppositie kwijt. Blinding Lights moet plaats maken voor Svag van Victor Leksell en valt naar de tweede plaats. Komplicerard van Miss Li blijft plakken op 3 en lichte winst is er voor Roses van SAINt JHN en Imanbek, want de track gaat van 5 naar 4. Dit gaat ten koste van Toosie Slide van Drake, dat de omgekeerde weg behandeld. Grote stijger in de top 20 is Rockstar van DaBaby en Roddy Ricch. Dat is niet alleen in de Zweedse chart zo, want wereldwijd gaat het duo als een speer door de hitlijsten heen. Het was dan ook al snel de favoriet van zijn fans op het album Blame It On Baby. Daarnaast doet de track het ook goed op TikTok.

Zwitserland
ILY (I LOVE YOU BABY) – Surf Mesa feat. Emilee
Het zit The Weeknd niet mee, want ook in Zwitserland moet Blinding Lights zijn meerdere erkennen in een andere track. Nicht Verdient van Capital Bra en Loredana komt net als in Duitsland ook nieuw binnen op nummer 1 in de Zwitserse hitlijst. The Weeknd glijdt naar 2, waardoor ook SAINt JHN en Imanbek een plekje moet inleveren met Roses. Toosie Slide van Drake en Dance Monkey van Tones And I blijven staan waar ze vorige week ook stonden: op 4 en 5. Onder hen stijgen Surf Mesa en Emilee met ILY (I Love You Baby) van 8 naar 6. De 19-jarige Amerikaanse producer is al een tijdje bezig op Soundcloud en breekt nu wereldwijd door. Voor zijn track gebruikte hij een sample van Can’t Take My Eyes Off You van Frankie Valli. In ons land werd het in de 80’s een grotere hit voor Boys Town Gang. De track van Surf Mesa, die in het echt Powell Aguirre heet, wordt ook in Nederland al flink gestreamd.

Argentinië
TATTOO – Rauw Alejandro
De track die op nummer 1 staat in de Argentijnse hitlijst staat daar al heel lang: Tusa van Karol G en Nicki Minaj. Het lukt de concurrentie maar niet om die te verslaan. Sterker nog: de complete top 4 blijft gelijk aan vorige week. Dat betekent dat Favorito van Camilo op 2 staat, Yo Perreo Sola van Bad Bunny op 3 en Safaera van diezelfde Bad Bunny, Jowell en Randy & Nengo Flow op 4. Tones And I boekt na 24 weken toch nog winst: ze gaat met Dance Monkey van 7 naar 5. Tattoo van Rauw Alejandro is nieuw in de top 10, want het nummer stijgt van 11 naar 8. De Puerto Ricaanse zanger, die in het dagelijks leven Raúl Alejandro Ruiz heet, werkte eerder al samen met Ozuna en Nicky Jam en is vastbesloten om de volgende superster uit zijn bescheiden thuisland te worden.

Bulgarije
BREAK MY HEART – Dua Lipa
In de Bulgaarse chart staat niet alleen de top 4 vast, maar blijft ook de nummer 5 plakken. Dat alles is goed nieuws voor The Weeknd, want Blinding Lights blijft in deze lijst wel op nummer 1 staan. Nummer 2 is voor Roses van SAINt JHN en Imanbek, terwijl Dua Lipa met Physical de derde plek bezet. Say So van Doja Cat staat stationair op 4 en er zit dus ook geen beweging in Toosie Slide van Drake op 5. Break My Heart van Dua Lipa gaat dan wel weer hard omhoog. De laatste track van Future Nostalgia schiet van 11 naar 6. Daardoor staat de zangeres met drie hits in de top 10, al is Don’t Start Now wel op de weg terug. Dat nummer zakt van 7 naar 10.

De grootste hits van de wereld check je iedere week in de Global Top 40!

Foto: YouTube