Nieuws
Streaming Top 40

Wacht Op Mij is de hoogste binnenkomer

Wacht Op Mij is de hoogste binnenkomer
Trobi  Ronnie Flex  Tabitha 

Helemaal bovenin de Streaming Top 40 zijn de hits nauwelijks in beweging te krijgen. Met Si No Estás, Greedy en Prada noteren we nu vier achtereenvolgende weken dezelfde top 3. Bennet’s techno-mix van Vois Sur Ton Chemin bereikt nu voor het eerst de top 5, zodat we sinds L'Enfer van Stromae in januari 2022 weer eens een volledig Franstalige streaminghit in de top 5 vinden.

In de top 10 is het Zoë Tauren die grote indruk maakt. Net als bij haar eerste solosingle Therapie, die in de eerste februariweek van dit jaar van 37 naar nummer 4 ging, weet ze opnieuw enorm te stijgen. Monster gaat deze week met streamingsuperstip van 38 naar nummer 8. Een andere streamingsuperstip is er voor het Nederhopkwartet Djaga Djaga, Lijpe & Boef feat. Josylvio, die met Schakelen van 40 naar nummer 14 sprinten.

We verwelkomen deze week vier binnenkomers. Producer Bryan du Chatenier is als Trobi inmiddels een gevestigde naam in de Streaming Top 40. Op zijn 16e kon hij zijn droom verwezenlijken en mocht hij zijn eigen dancetracks bij Spinnin’ Records uitbrengen. Zijn eerste streaminghit in de lijst scoorde hij in februari 2019 onder zijn voormalige artiestennaam Trobeats. Big Man, een collab met Sevn Alias en Mula B, kwam tot nummer 2 in de Streaming Top 40. Sinds januari van dit jaar brengt hij zijn muziek uit als independent via TuneCore. Zijn eerste track in eigen beheer leverde hem grappig genoeg ook zijn eerste Nederlandse Top 40-hit op, nl. Love Song (#28), waarin hij de samenwerking aanging met Ronnie Flex en Bilah Wahib. In de Streaming Top 40 kwam de track tot nummer 6. Bryan riep voor zijn jongste track Wacht Op Mij opnieuw de hulp van Ronnie Flex in en ook Tabitha is van de partij. Ronnie vinden we deze week ook nog in de lijst terug met Domino als gastzanger bij Katnuf (deze week gezakt naar nummer 28). Tabitha stond het voor het laatst in november 2020 in de Streaming Top 40, toen samen met Suzan & Freek uit De Beste Zangers, met de cover Hou Vol Hou Vast van Bløf (#19). Het grote publiek kent haar bovenal van de enorme hit Hij Is van Mij van Kris Kross Amsterdam (begin 2019 14 weken #1 in de Streaming Top 40), waarin ze samen met Maan zingend om een vriendje (Bizzey) vecht. De track telt inmiddels bijna 100 miljoen streams op Spotify. Wacht Op Mij maakt deze week een mooie hoge entry op nummer 16.

We kunnen wel concluderen dat zonder The Beatles de popmuziek er heel anders uit zou hebben gezien. In 1977 had John Lennon een solo-pianotrack opgenomen op een onvoltooide demo, die na zijn dood in 1980 bleef zweven in het ongewisse. Tot 1994, toen zijn weduwe Yoko Ono, de opname aan de drie overgebleven Beatles gaf, samen met John’s demo’s voor Free As A Bird en Real Love. Deze ‘nieuwe’ track Now and Then zou in eerste instantie voor het retrospectieve project The Beatles Anthology uit 1995-1996 worden opgenomen, maar George Harrison vond de song niet goed genoeg. In 2022 voltooiden Paul McCartney en Ringo Starr het nummer met behulp van geavanceerde technologie. Dezelfde AI-restauratietechnologie die filmmaker Peter Jackson voor de Beatles-documentaire Get Back gebruikte werd toegepast op Lennons vocale versie. Het melancholieke liefdesliedje beleefde op donderdag 2 november (Allerzielen, de storm Ciarán raasde door ons land) haar wereldpremière. Now And Then kreeg meteen een enorme boost op alle streamingdiensten en op basis van enkel weekendstreams staan The Beatles voor het eerst in de jonge geschiedenis van de Streaming Top 40 genoteerd. Now And Then vinden we nieuw op nummer 17.

De zevenkoppige Haagse band Son Mieux maakt volgens hun bio de muziek die we nodig hebben in deze tijd: dansbare pop met grootse gebaren. Wie kan Multicolor niet meezingen? Hun enorme doorbraakhit stond vijf weken op nummer 1 in de Nederlandse Airplay Top 40 en kwam tot nummer 4 in de Nederlandse Top 40. In de streaminglijst kwam de zomerse meezinger tot nummer 25. Hun nieuwste single Tonight is een echte sfeermaker voor de laatste maanden van het jaar. De track is nu bijna een maand uit en bereikt voor het eerst de bovenste veertig van het volledige streamingplaatje. Tonight komt binnen op nummer 31.

Om weer baas te zijn over haar eigen liedjes nam Taylor Swift ook haar eigenzinnige synthipopalbum 1989 uit 2014 opnieuw op. TayTay kwam met 16 nieuwe versies voor het nieuwe ‘1989’ en vijf niet eerder uitgebrachte ‘From the Vault’-nummers. Eén van die ‘nieuwe’ tracks is Is It Over Now en haalde destijds de tracklist van het album niet. De song beschrijft een gestrande romantische relatie (met Harry Styles, volgens speculaties in de media). Is It Over Now werd van het album 1989 (Taylor's versie) afgelopen week het meest gestreamd en komt binnen op nummer 37.

Speciale aandacht voor longstayer Another Love van Tom Odell, want de track, oorspronkelijk uit 2012, heeft nu de 80 weken aangetikt in de Streaming Top 40, en is deze week iets gezakt naar nummer 18. Op naar de honderd.

De volledige Streaming Top 40 vind je hier.

1 ( 1)  SI NO ESTÁS- Iñigo Quintero

16 (--) WACHT OP MIJ- Trobi ft. Ronnie Flex & Tabitha

17 (--) NOW AND THEN- The Beatles 

31 (--) TONIGHT- Son Mieux

37 (--) IS IT OVER NOW? (TAYLOR'S VERSION) (FROM THE VAULT)- Taylor Swift

(09/11/2023)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Loreen - Is It Love
Details Teddy Swims - The Door
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Son Mieux - Tonight
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Antoon - Blindelings
Details Tate McRae - Greedy
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Rondé - Undecided
Details Cyril - Stumblin' In
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Di-Rect - My Blood
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Dua Lipa - Training Season
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy