Vier nieuwkomers in de Top 40

- Hitlijsten

 Calvin Harris Tom Grennan Marco Borsato Rolf Sanchez John Ewbank Justin Wellington Small Jam P!nk
Vier nieuwkomers in de Top 40

Vier tracks komen deze week de Nederlandse Top 40 versterken. By Your Side van Calvin Harris en Tom Grennan is de hoogste binnenkomer op 31.

31 (--) BY YOUR SIDE – Calvin Harris feat. Tom Grennan
Volgens Calvin Harris is Tom Grennan de meest positieve persoon op sociale media. Een mooi compliment voor de afgelopen week 26 jaar geworden Britse singer/songwriter, die met zijn solohit Little Bit Of Love al een paar weken in de top 3 van de Top 40 staat. Niet zo gek dus dat Calvin Tom benaderde voor een samenwerking. Daarvoor moest hij wel eerst James Arthur afbellen, want in eerste instantie was het de bedoeling dat niet Tom maar James te horen zou zijn op By Your Side. James schreef ook mee aan deze track. By Your Side is de tweede Top 40-notering voor Tom Grennan en inmiddels al de 22ste hit voor Adam Wiles, zoals Calvin Harris in het dagelijks leven heet. Qmusic koos By Your Side als Alarmschijf.

32 (--) HEF JE GLAS – Marco Borsato & Rolf Sanchez & John Ewbank
"In de tijd waarin we momenteel verkeren besef je soms wel eens te laat dat er eigenlijk ook hele mooie dingen aan het gebeuren zijn". Aldus Marco Borsato op zijn website over zijn nieuwste hit, Hef Je Glas. Dat is net als voorganger Een Moment, die in maart twee weken in de Top 40 stond en tot de 26ste plek kwam, een samenwerking met Rolf Sanchez en John Ewbank. Het idee voor Hef Je Glas ontstond toen de drie samen in de studio bezig waren met Een Moment. Ze bedachten dat er na een ballad ook meteen een uptempo nummer moest komen. Op Instagram postte Marco laatst over een carrièreswitch naar vuilnisman. Dat bleek voor de clip bij Hef Je Glas te zijn, waarin je hem inderdaad op een vuilniswagen ziet.

35 (--) IKO IKO – Justin Wellington and Small Jam
Het origineel van Iko Iko is bijna zeventig jaar oud. Dat werd namelijk in 1953 al geschreven. Dat gebeurde destijds met de titel Jack-A-Mo. Het nummer wordt sindsdien ieder jaar gebruikt rond de feestdag ‘mardi gras’ in de Amerikaanse stad New Orleans en is ook door veel artiesten gecoverd. De tot nu laatste die in meerdere landen een hit scoorde met Iko Iko was Captain Jack in 2001, maar hij haalde de Top 40 of Tipparade in Nederland niet. Twintig jaar later hebben Justin Wellington en Small Jam dat wel voor elkaar. Hun versie van Iko Iko komt al uit 2019, maar gaat sinds een paar weken viral op TikTok. Justin is een zanger uit Papoea Nieuw-Guinea. Small Jam is een duo dat afkomstig is van de Salomonseilanden.

37 (--) ALL I KNOW SO FAR – P!nk
Drie weken geleden ging een documentaire over P!nk in première op streamingdienst Amazon Prime. All I Know So Far is de titel van de film, waarin de Amerikaanse zangeres gevolgd wordt tijdens haar Beautiful Trauma World Tour. P!nk gaf maar liefst 156 concerten in achttien verschillende landen, waaronder ook Nederland. Een cameraploeg filmt P!nk op en naast het podium en je ziet hoe ze haar leven als zangeres combineert met dat van echtgenote, moeder én baas voor haar crew. Tegelijk met de docu bracht P!nk een live-album uit met haar grootste hits, All I Know So Far: Setlist. Er staat één nieuw nummer op en dat is de titeltrack. De tekst gaat over P!nks leven en carrière. Het is haar 38ste Top 40-notering.

Foto: YouTube