Nieuws
Streaming Top 40

Tuesday is de hoogste binnenkomer

Tuesday is de hoogste binnenkomer
Jonna Fraser 

Stick Season is zo'n nummer 1-hit die in de volledige breedte scoort. Noah Kahan staat nu voor de 4e week bovenaan de Streaming Top 40.

Voor Teddy Swims is de piek nog altijd niet bereikt. Lose Control gaat weliswaar achteruit in de airplay, maar in de streaming-lijst klimt hij in zijn 21e week alsnog naar nummer 2. Wat een controlfreak. Ook Tino Martin & Mart Hoogkamer hebben hun hartslagen nog onder controle. Ze stijgen in hun 18e week terug de top 10 in naar nummer 7.

Terwijl Dua Lipa met Houdini deze week de grootste radiohit in handen heeft, staat ze ook weer eens bij de 10 grootste streaminghits van het land. Binnenkort zal haar nieuwste single Training Season verschijnen. Haar huidige hit Houdini stijgt van 12 naar 9. 

Deze week hebben we twee stijgers die een streamingsuperstip hebben verdiend. Kygo en Ava Max maken met Whatever in hun tweede week een veelbelovende sprong van 27 naar 16. Benson Boone begon vorige week bescheiden op 39. maar deze week kan hij nog meer genieten van de mooie dingen met maar liefst 20 plaatsen in zijn vooruit.

We verwelkomen deze week vijf binnenkomers. Jonna Fraser is allang geen onbekende meer in de Streaming Top 40. Nog voordat de lijst startte (in september 2017) had hij al een rijtje met hits die het erg goed op de streamingdiensten deden. Ook op het grote podium van de Nederlandse Top 40 scoorde hij niet bescheiden (10x waarvan 2x in de top 10). Op 5 december 2018 pakte Jonna zijn eerste en tot nu toe enige nummer 1-hit in de Streaming Top 40: Louboutin, in samenwerking met Frenna, Emms en Idaly. De track kwam zelfs op nummer 1 binnen in de lijst, waardoor Frenna zichzelf van de eerste plaats afstootte met Verleden Tijd. Louboutin moest de week daarna meteen plaats maken voor Thank U Next van Ariana Grande. Vorig jaar september scoorde hij voor het laatst een top 10-hit in de Streaming Top 40, een collab met Katnuf, Ronnie Flex en Caza, getiteld Domino. Met Tuesday lijkt Jonna Fraser weer eens een grote streaminghit te gaan scoren. Op zijn nieuwste single lijkt de zanger niet over een oude liefde heen te zijn. De track stond binnen één dag al bovenaan de Spotifychart en komt op basis van enkel weekendcijfers binnen op nummer 20 in de Streaming Top 40.

Lil Kleine was lange tijd wat minder actief door de ruzie en rechtszaak met zijn ex-verloofde Jaimie Vaes. De rapper bracht afgelopen maand op Amazon Prime een documentaire uit (gemaakt door Sacha Visser), waarin hij de nasleep van alle gebeurtenissen bespreekt. Hij kon zich nog wel focussen op nieuwe muziek. Met Mula B rapt hij samen op een dancebeat over Johnny die wel van feestjes houdt. Johnny komt binnen op nummer 29.

Bob Marley mogen wij gerust de koning van de reggae noemen. Zijn kleinzoon Joshua Omaru ‘YG’ Marley wil graag in de voetsporen van zijn opa treden. YG is de zoon van hiphopzangeres en actrice Lauryn Hill (ex Fugees) en Rohan Marley. Zijn ouders woonden het grootste deel van hun relatie (die in 2009 eindigde) gescheiden. YG Marley schreef Praise Jah In The Moonlight samen met zijn moeder. In de song roept hij op tot een spiritueel ontwaken en verzet tegen materialisme en de track begint met een sample van het nummer Crisis van Bob Marley & The Wailers uit 1978. YG Marley gaf voor het eerst een preview van Praise Jah op 17 november 2023 tijdens het concert van Lauryn Hill in het Chase Center in San Francisco. Hij zong het nummer vervolgens op verschillende tourstops van zijn moeder, wat veel aandacht trok op social media. De track werd in eigen beheer uitgebracht en ging viral op Spotify. Praise Jah In The Moonlight komt binnen op nummer 31.

Op 26 januari vond de finale van de 48e editie van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) in Maastricht plaats. Deelnemers Rob van Lieshout en Rob Arts maakten als duo hun debuut met het nummer Ik Wooj Nie Gaon, dat de vierde plaats haalde op het festival. Vastenach van Spik en Span won de finale. Ik Wooj Nie Goan kreeg wel de meeste stemmen van de publieksjury en werd afgelopen week een enorme hit op YouTube en scoorde goed op diverse streamingdiensten. Van Lieshout & Arts hebben dan wel niet gewonnen, maar hebben wel een echte carnavalsstreaminghit te pakken. Ik Wooj Nie Gaon komt binnen op nummer 32.

Na Murder On The Dancefloor (deze week blijven steken op nummer 14) vinden we de volgende track uit de zero’s, die dankzij een film alsnog een streaminghit wordt. Natasha Bedingfield was een jonge tiener toen zij een song schreef voor de verjaardag van haar broer Daniel, die ook zanger is. De song was in eerste instantie een persoonlijk liedje om het leven ten volle te leven. In 2005 nam Natasha (ze was toen 24 en inmiddels een bekende zangeres) dit lied Unwritten op. Het werd een wereldhit: nummer 6 in de USA, nummer 5 in de UK en in de Nederlandse Top 40. Sinds vorig jaar speelt Unwritten een belangrijke rol in de rom-com Anyone But You, een moderne variant op Shakespeare’s Much Ado About Nothing. Unwritten is nu een echte streaminghit en komt binnen op nummer 33.

90 weken streaming Top 40, hoe bijzonder is dat? Deze week hebben Another Love van Tom Odell (deze week gezakt naar 25) en Calm Down van Rema (gezakt naar 37) deze prestatie op hun naam gezet. Zal de 100 weken door één van beiden nog gehaald worden?

De volledige Streaming Top 40 vind je hier.

1 ( 1) STICK SEASON- Noah Kahan

20 (--) TUESDAY- Jonna Fraser

31 (--) PRAISE JAH IN THE MOONLIGHT- YG Marley

32 (--) IK WOOJ NIE GAON- Van Lieshout En Arts

33 (--) UNWRITTEN- Nastasha Bedingfield

(08/02/2024)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Loreen - Is It Love
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Son Mieux - Tonight
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Teddy Swims - The Door
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Tate McRae - Greedy
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Antoon - Blindelings
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Rondé - Undecided
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Di-Rect - My Blood
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Cyril - Stumblin' In
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Davina Michelle - 17
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Nathan Dawe x Bebe Rexha - Heart Still Beating