Trustfall is meest gedraaide hit

- Hitlijsten

 P!nk
Trustfall is meest gedraaide hit

Met Trustfall had P!nk afgelopen week de meest gedraaide hit op de Nederlandse radio.

P!nk maakt na 12 weken een einde aan de zegetocht van Miley Cyrus. Flowers maakt deze week plek voor Trustfall. Daarmee is het voor Pink, na What About Us (2017), Beautiful Trauma (2018), Walk Me Home (2019), Cover Me In Sunshine (2021) en Never Gonna Not Dance Again (2022) haar zesde nummer 1-hit in de Airplay Top 40. P!nk had 15 weken nodig om die eerste plek te bereiken. Tot deze week had Beautiful Trauma de langste aanlooptijd; die kwam in de 13e week op nummer 1. Head Held High van Sera, dat inmiddels al twee weken op nummer 3 stond, keert terug in de top 3.

De meeste winst in de lijst is weggelegd voor de meervoudig winnares van het Eurovisiesonfestival. Vorige week kwam Tattoo bescheiden binnen op nummer 37 waar de Eurovisiesongfestival-week nu duidelijk heeft geholpen. Loreen klimt met 22 plaatsen winst naar nummer 15.

Een stuk minder vergaat het Nothing But Thieves met Welcome To The DCC. De Britse band kwam halverwege april met de track binnen op nummer 15 maar scoorde in de daaropvolgende weken steeds lager in de lijst. Afgelopen week verscheen er met Overcome al een nieuwe single en die wist vrijdag direct ook verschillende schijven te scoren. Daarmee lijkt Overcome nu al verzekerd van een hoge binnenkomst in de komende week. Welcome To The DCC zakt deze week 15 plaatsen naar nummer 39.

In de lijst deze week zes binnenkomers. Daarvan is er echter slechts eentje nieuw: Curtains van Ed Sheeran. De Britse zanger vervangt zichzelf in de top 10 want Eyes Closed, vorige week nog op nummer 9, zakt naar nummer 13.

Bekijk hier de volledige Airplay Top 40.

1 ( 2) TRUSTFALL- P!nk

9 (--) CURTAINS- Ed Sheeran