Top 40 Bite: hoe vaak was er een 'triple 7' in de Top 40?

- Hitlijsten

 Suzan & Freek
Top 40 Bite: hoe vaak was er een 'triple 7' in de Top 40?

In Top 40 Bite geven we iedere week kort antwoord op een vraag over de Lijst der Lijsten. Het zijn hitfeitjes waarmee je de shine kunt pakken op ieder feestje. Deze week staan Suzan & Freek met Kwijt 7 weken in de lijst en blijven ze plakken op nummer 7. Hoe vaak stond er zo'n 'triple 7' in de Nederlandse Top 40?

Het antwoord lijkt veel, maar als je naar het aantal verschenen Top 40-lijsten kijkt - dat zijn er inmiddels 2988 - is het weinig: voor de 52e keer hebben we een ‘triple 7’ in de Lijst der Lijsten. Met andere woorden: het is redelijk zeldzaam dat een track 7 weken in de hitlijst staat en blijft zitten op 7. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat we voor de voorganger van Kwijt even terug in de tijd moeten: dat was Budapest van George Ezra, in het voorjaar van 2014.

BUDAPEST - George Ezra ('triple 7' op 29 maart 2014)

Roy Orbison was de eerste
De Nederlandse Top 40 werd natuurlijk op 2 januari 1965 geboren en het duurde niet lang voordat we de eerste hit tegenkwamen die 7 weken in de lijst stond en op 7 bleef plakken. Die eer viel te beurt aan Goodnight van Roy Orbison. Eric Prydz zal vast balen. De Zweedse dj en producer had met Call On Me op 6 november 2004 net niet de 40e 'triple 7' te pakken. Lose My Breath van Destiny's Child was ruim een maand later, op 18 december 2004, wel de track die deze mijlpaal wist te bereiken. 

GOODNIGHT - Roy Orbison (eerste 'triple 7' ooit in de Top 40)

LOSE MY BREATH - Destiny's Child (40e 'triple 7' in de lijst)

Suzan & Freek moeten het nu dus met nummer 52 doen. Een minder magisch getal, maar ze zorgen wel weer voor een hit bij dit bijzondere fenomeen. 

Foto: YouTube