Tipparade: Video Vixen hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Dinand Woesthoff 5 Seconds Of Summer Kensington Jaïr Faria Glen Faria Andreas Moe Brennan Heart Armin Van Buuren Kelvin Jones Zonderling Lost Frequencies Bryan MG Dopebwoy Bilal Wahib Bizzey
Bilal Wahib | Bizzey

Deze week veel Nederlands product bij de binnenkomers in de Tipparade. Bilal Wahib en Bizzey pakken daarbij met Video Vixen de hoogste binnenkomer.

In de Tipparade is het ook voorzichtig schuifelen. Er zit flink wat potentie in de noteringen maar het lukt veel nummers niet de daadwerkelijke oversteek naar de Top 40 te maken. Daarin slagen deze week wel drie noteringen waar er ondertussen vijf zijn verdwenen zonder Top 40-notering.

Hard op weg richting de Top 40 is Slapen Met Het Licht Aan, de track die Tabitha en Nielson afgelopen vrijdag uitbrachten. Dat is, met 19 plaatsen winst, op nummer 11 de snelste stijger. De enige andere track die een serieuze beweging naar boven maakt is ILY van Surf Mesa en Emilee die 12 plaatsen klimt naar nummer 15.

De volledige Tipparade bekijk je hier.

22 (--) VIDEO VIXEN- Bilal Wahib & Bizzey
In 2019 hoorden we muzikaal gezien al van Bilal toen hij met Vliegen de titeltrack voor de film De Libi afleverde. Inmiddels heeft hij die muziek weer opgepakt met Video Vixen. Met de track lijkt hij het eerdere succes van Vliegen ruimschoots te gaan overtreffen. Op Video Vixen is ook Bizzey te horen en die samenwerking smaakt beslist naar meer.

23 (--) CHRISTIAN DIOR- Dopebwoy ft. Bryan MG
Dopebwoy is met Forever Lit een nieuw platenlabel gestart en dat label, ook de titel van zijn album, is ondergebracht bij Warner Music. Christian Dior is de eerste track die in 2020 verschijnt en een samenwerking met Bryan MG. Die stond eind 2019 zelf voor het eerst in de Tipparade met My Bébé, een samenwerking met Frenna.

25 (--) LOVE TO GO- Lost Frequencies, Zonderling & Kelvin Jones
Crazy was de samenwerking van Felix de Laet met het Nederlandse duo Zonderling dat in 2017 verscheen. Het werd officieel de eerste single van het tweede album van Lost Frequencies en verscheen al twee jaar voordat het album Alive And Feeling Fine een feit was. Dit voorjaar werkt Lost Frequencies opnieuw samen met Zonderling op Love To Go waarop het drietal voor de gelegenheid de hulp krijgt van de Britse zanger Kelvin Jones.

26 (--) ALL ON ME- Armin van Buuren & Brennan Heart feat. Andreas Moe
De kans is groot dat Armin van Buuren zich opmaakt voor zijn 37e Top 40-hit. Na vier hits in 2019 (Wild Wild Son, Hoe Het Danst, Something Real en Unlove You) is de Nederlander nu toe aan zijn eerste commerciële wapenfeit voor 2020. All On Me is een samenwerking met Brennan Heart die we al twee keer eerder in de Tipparade zagen met Imaginary (2014) en Won’t Hold Me Down (Gravity, 2018). Voor de Zweedse singer-songwriter Andreas Moe is het zijn eerste notering in de lijst.

27 (--) TERUG NAAR NU- Glen Faria & Jaïr Faria
Terug Naar Nu was als titel een overblijfsel uit een schrijfsessie die Glen Faria had met Snelle en Okke Punt. Het leidde in eerste instantie niet tot een serieuze track maar de titel bleef Glen steeds bij. Hij besloot het nummer ondertussen te completeren als duet met zijn 15-jarige zoon Jaïr. Zelf stond Glen in 2009 in de Top 40 als lid van Flinke Namen. Solo lukte hem dat niet maar zijn nummers Duurt Te Lang en Zij Weet Het waren grote hits in het afgelopen jaar.

28 (--) ISLAND- Kensington
Van het album Time werden Bats, What Lies Ahead en Uncharted inmiddels al Top 40-hits voor Kensington. Uncharted werd de 14e Top 40-hit en, na War en Heading Up High, de twee na grootste hit van de Utrechtse band.

29 (--) WILDFLOWER- 5SOS
In maart van 2020 verscheen er met Calm een vierde studioalbum van 5 Seconds Of Summer. Van het album werden Easier, Teeth en Old Me inmiddels al Top 40-hits. Met het tussendoor uitgebrachte No Shame lukte dat nog niet. Het is de enige track van het album waarop bassist Calum Hood de zang voor zijn rekening neemt. “We wilden een soort van refrein maken waarin een aantal woorden zijn weggelaten zodat je je eigen avontuur kunt kiezen”, zo vertelde hij.

30 (--) WHATEVER COMES FOR ME- Dinand
Met Kane stond Dinand totaal 25 keer in de Top 40. Solo maakte de zanger in 2004 een succesvol uitstapje met Dreamer, het eerbetoon aan zijn overleden vrouw dat twee weken op nummer 1 stond. In 2014 maakte hij de themamuziek voor de Olympische Spelen in het Holland Heineken House. Met Whatever Comes To Me maakt Dinand deze week zijn muzikale rentree.