Tipparade: TikTok hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Boef Dopebwoy Lucas & Steve SBMG Fais Ilse DeLange
Dopebwoy | Boef

Onder aanvoering van Dopebwoy, Boef en Srno zien we deze week zes binnenkomers in de Tipparade.

De lijst van kanshebbers op een Top 40-hit maakt een stroperige indruk. Maar die indruk is wellicht vertekend want drie van de nieuwe binnenkomers van afgelopen week zijn nu al niet meer terug te vinden en staan in die Top 40. De meest vasthoudende Tipparade-notering is van René Karst die met zijn Atje Voor De Sfeer nu voor de tiende week in de lijst staat. Drie nummers klimmen zes plaatsen en dat maakt Long Way Home (Lucas & Steve x Deepend), Papito (Mula B) en Loco Contigo (DJ Snake, J. Balvin en Tyga) de snelste stijgers.

Bekijk hier de volledige Tipparade.

23 (--) TIKTOK- Dopebwoy feat. Boef & Srno
Twee weken geleden was Guap de hoogste binnenkomer in de Tipparade, een track van Boef waarop Dopebwoy te horen is. Nu zijn de rollen omgedraaid want TikTok is een Dopebwoy-track waarop Boef te horen is. Daarmee staan beide rappers nu dus gewoon met twee tracks genoteerd in de Tipparade waarbij nu TikTok de hoogste nieuwe is.

25 (--) DOM DOEN- Henkie T & Jonna Fraser
Henkie T en Jonna Fraser doen de titel van hun nieuwste track weinig eer aan want deze collab is misschien wel reteslim. Henkie T scoorde met SBMG al vier Top 40-hits met 4x Duurder en Miljonair als top 10-hits waar Jonna Fraser via My Love en Drup inmiddels ook al twee keer in die top 10 heeft gestaan.

27 (--) IT’S YOU- Ali Gatie
Zelf luistert Ali Gatie naar alle muziek: “Ik waardeer alles en probeer er wat vandaan te halen. Als je kijkt naar mijn loopbaan dan zie je me ook experimenteren met verschillende genres en ik breng ze samen in mijn eigen geluid”, zo stelt de Canadese zanger in een interview met HBT Magazine. Gatie is inmiddels al zo’n twee jaar bezig en onder zijn favoriete artiesten van het moment rekent hij onder meer Post Malone, Bazzi en J. Cole. Met It’s You scoort hij ondertussen zijn eerste hit in de Amerikaanse hitlijst – deze week stijgt de track daar naar nummer 70.

28 (--) POST MALONE- Sam Feldt (feat. Rani)
Op 24 mei verscheen de Magnets EP van Sam Feldt dat wordt weggezet als het ‘hoogtepunt van zijn creatieve inspanningen’. “Het verhaal begint met een persoon die denkt dat de liefde wederzijds is waarna die persoon zich beseft dat hij of zij uiteindelijk alleen zal eindigen. Het verhaal eindigt met het verhaal van de grootste liefde in het leven: de liefde voor jezelf en het doen waar je van houdt”. Post Malone is dat sluitstuk van het verhaal en op die triomfantelijke finale is ook Rani te horen.

29 (--) GRAVEL & DUST- Ilse DeLange
Ilse DeLange maakte met Patrick Leonard het album The Great Escape en voor haar nieuwe album bracht hij haar in contact met T-Bone Burnett. Burnett staat te boek als een gevierd producer die inmiddels 13 keer een Grammy Award op zijn naam geschreven kreeg. Ilse maakte met hem haar nieuwe album Gravel & Dust dat op 6 september moet verschijnen. De titeltrack van dat aanstaande album komt deze week binnen in de Tipparade. 

30 (--) I WANT YOU NOW- Fäis
Met I Want You Now maakt Fais een hedendaags portret van een klassiek meesterwerk dat destijds kwam van de hand van Bernard Edwards en Nile Rodgers. Zij maakten in 1979 I’m Coming Out voor het tiende studioalbum van Diana Ross. Begin 1981 stond de Amerikaanse zangeres er mee op nummer 23. Voor Fais kan het, na Make Me Do uit 2018, zijn vijfde Top 40-hit gaan worden.