Tipparade: Pop Smoke hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Pop Smoke Dua Lipa DaBaby Duncan Laurence Shawn Mendes Why Don't We KC Lights Matt Simons Ritt Momney Ilse DeLange
Tipparade: Pop Smoke hoogste nieuwe

Deze week weten negen binnenkomers een plek te vinden in de Tipparade. What You Know Bout Love van Pop Smoke is de hoogste nieuwe.

Meer dan gemiddeld weten tracks deze week de oversteek naar de Top 40 te maken. WAP van Cardi B en Megan Thee Stallion slaagt daar ook deze week niet in. De afgelopen drie weken steeg het vrouwelijke rap-duo steeds een plekje verder naar boven. Deze week betekent het dat de track, in de achtste Tipparade, tot stilstand is gekomen op de eerste plaats. Het is daarmee ook de langst genoteerde track in de lijst. Vijf noteringen van vorige week schuifelen slechts een plaatsje verder omhoog. One Too Many van Keith Urban en P!nk klimt juist weer 15 plaatsen en is daarmee de snelste stijger. Ilse DeLange verruilt na 8 Tipparade-weken de track Way Back Home met een opvolger, de live-uitvoering van Somewhere Only We Know.

De volledige Tipparade bekijk je hier.

19 (--) WHAT YOU KNOW BOUT LOVE- Pop Smoke
Vorige maand wist Pop Smoke voor het eerst door te dringen tot de Tipparade met Mood Swings. De rapper overleed tijdens een roofoverval in zijn woning. In juli verscheen postuum zijn debuutalbum Shoot For The Stars, Aim For The Moon. Waar zijn vorige track een samenwerking met Lil Tjay was is de volgende Tipparade-notering weer een solotrack in What You Know Bout Love. 

22 (--) SOMEWHERE ONLY WE KNOW (LIVE)- Ilse DeLange
Ilse DeLange werd gevraagd om in de aanloop naar de Top 500 van de 00’s een cover uit de zeroes te doen. Pas kort voor haar optreden bij Qmusic viel de keus op Somewhere Only We Know waarmee Keane in 2004 voor het eerst in de Top 40 wist te verschijnen. Zelf had Ilse op dat moment met vier hits al in de lijst gestaan: I’m Not So Tough, Livin’ On Love, Shine en Before You Let Me Go (met Kane, live). Inmiddels heeft Ilse met Changes dit jaar haar 22e Top 40-hit gescoord en ook staat ze bij de 85 meest succesvolle acts die de Top 40 heeft gekend. 

24 (--) PUT YOUR RECORDS ON- Ritt Momney
Ritt Momney is de naam van het soloproject van Jack Rutter. Feitelijk begon dat initiatief ooit als band van tieners uit Salt Lake City maar inmiddels is iedereen zijn eigen weg gegaan en is Ritt Momney een eenmansgroep geworden. Put Your Records On was in 2006 de tweede single die Corrine Bailey Rae uitbracht. Het werd voor haar de eerste hit in de Top 40. Het nummer wist destijds de 17e plek te bereiken in tien Top 40-weken.

25 (--) BETTER TOMORROW- Matt Simons
Gekscherend liet Domien Verschuuren vorige week tijdens de middagshow op Qmusic weten dat dit de nieuwe single van 5 Seconds Of Summer was. Al snel onthulde hij dat Better Tomorrow een nieuwe track van Matt Simons is maar het catchy gevoel van de uptempo track had inderdaad ook gewoon een nummer van een boyband kunnen zijn. In 2013 maakte de Amerikaan zijn debuut in de Top 40 met With You en in 2016 wist hij met de Deepend Remix van Catch & Release zijn grootste hit te scoren. Precies twee jaar geleden verdween Simons uit de Top 40 na We Can Do Better. Dat laatste woord heeft waarschijnlijk lang doorgeklonken want zijn nieuwste Tipparade-notering begint er weer mee: Better Tomorrow. 

26 (--) GIRL- KC Lights
Kerr Slaven voegt zich in 2012 bij het Cheap Thrills-label waar hij aan de slag gaat met het produceren van housetracks. De Schot, die geboren en getogen is in Glasgow, levert in 2013 als KC Lights, met Sweet Step zijn eerste EP af. Tracks als No No No en Lose It All leveren hem daarna veel positieve reacties op van dj’s als Marc Kinchen en Rudimental. Met tracks als Sundown (2017) en Chance The World (2018) weet hij een breder publiek te bereiken voordat hij zich aansluit bij het Toolroom-label van Mark Knight. Met Girl lijkt hij in het najaar van 2020 een hele dikke hit te gaan scoren. 

27 (--) FALLIN’- Why Don’t We
In oktober van 2019 zagen we Why Don’t We voor het eerst in de Tipparade verschijnen. What I Am was inmiddels niet meer afkomstig van het debuutalbum 8 Letters en leek de voorloper van een nieuw album. Dat album is er, een jaar later, nog niet. Jack, Corbyn, Zach, Jonah en Daniel brengen eind september hun eerste nieuwe track in acht maanden tijd uit. In Fallin’ hoor je daadwerkelijk een sample van Kanye West en de heren hebben toestemming gekregen van de rapper om het te mogen gebruiken. “Het voelde eigenlijk wel of ze ons iets van een zegen gaven want het mogen gebruiken van die drums was voor ons wel belangrijk”, zo laten ze weten in gesprek met Zane Lowe. Mocht je de bewuste track van Kanye zoeken… dan moet je kuisteren naar Black Skinhead dat in 2013 op zijn Yeezus-album stond. 

28 (--) WONDER- Shawn Mendes
Langzaam maar zeker wordt er steeds meer duidelijk over de terugkeer van Shawn Mendes. Nadat de wereld het woord Wonder te zien kreeg zijn er inmiddels ook twee data bekend; 2 oktober en 4 december. Die laatste datum is de releasedatum van een nieuw album dat dan zijn vierde moet worden. Op de website is ook een foto te vinden van een setlist. Dat zou weer een hint kunnen zijn naar de 13 nummers die op het album komen. Bij de track Monster is nog niet duidelijk wie de speciale gast op het nummer is. Ook is er een telefoonnummer te vinden en met dat nummer kunnen fans updates krijgen rond Mendes. 

29 (--) LAST NIGHT- Duncan Laurence
Op 13 november moet het debuutalbum van Duncan Laurence verschijnen en dat album zal naar de titel Small Town Boy luisteren. Op het album werkt hij samen met onder meer Bram Inscore (die ook voor Icona Pop werkt) en Brett McLaughlin (die dat voor Troye Sivan en Selena Gomez deed). Tijdens De Vooravond op NPO 1 liet Duncan al een voorproefje horen met het nummer Umbrella. Ook liet hij doorschemeren dat ieder nummer een inkijkje geeft in zijn leven. Last Night is deze vrijdag verschenen als nieuwe single van Laurence. 

30 (--) LEVITATING- Dua Lipa feat. DaBaby
Na het origineel op het Future Nostalgia-album verscheen er deze zomer een remix van Levitating van de hand van The Blessed Madonna. Op die versie werkten ook Missy Elliott en Madonna mee. De nieuwste versie van Levitating is nu een remix met DaBaby. Over Levitating zei Dua Lipa: “Het moest leuk en luchtig zijn maar wel met doordachte teksten”. Ze bestempelde het zelfs een beetje buitenaards en voor de track liet ze ook een beetje het gevoel van Daft Punk doorschemeren. De 28-jarige Amerikaanse rapper begon zijn Top 40-loopbaan met een samenwerking met Camila Cabello, My Oh My. Zijn grootste succes volgde deze zomer met Rockstar, een track met 21Savage.