Tipparade: Nummer 1 voor Jonas Brothers!

- Hitlijsten

 Jonas Brothers Tom Grennan Antoon Big2 Flemming Bilal Wahib Lucius J Balvin Skrillex Afrojack Lucas & Steve DubVision Sigourney K Sevn Alias Burns Snollebollekes Gerard Joling Rolf Sanchez La$$a Dolly Dots Måneskin Jaap Reesema Regi
Tipparade: Nummer 1 voor Jonas Brothers!

Waar hun vorige singles de Tipparade door vlogen, neemt Who’s In Your Head wat meer de tijd. Na 4 weken pakt de nieuwste track van de Jonas Brothers de koppositie.

Achter de Jonas Brothers blijft Tom Grennan op nummer 2 staan met Don’t Break The Heart. Dat kunnen we allerminst zeggen van Antoon & Big2, die stijgen juist van 12 naar 3 met Leuk. Op nummer 4 vinden we gelijk de snelste stijger van de week terug, het is Flemming die op weg lijkt naar een uitstekende start van zijn solocarrière met Amsterdam. Ietsje verderop zien we Bilal Wahib op 9 binnenkomen met Ibiza, zou het zijn terugkeer naar de Top 40 betekenen? De hekkensluiter van de top 10 is voor The War On Drugs, samen met Lucius: I Don’t Live Here Anymore schuift op van 15 naar 10. Net buiten de top 10 doen J. Balvin & Skrillex goede zaken door met In Da Getto van 22 naar 11 te stijgen. Het dj-kwintet Afrojack, Lucas & Steve & Dubvision pakt ten slotte nog de op één na snelste stijger: Anywhere With You gaat van 30 naar 18.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 9 binnenkomers aan je voor.

9 (--) IBIZA – Bilal Wahib
De herfst is inmiddels in al zijn bruutheid losgebarsten. De bladeren vallen en de regen komt vaker naar beneden dan je zou willen. Gelukkig heeft Bilal Wahib het juiste medicijn. Hij zingt voor je over het partyeiland bij uitstek: Ibiza. Daar kwam hij volgens de tekst van het nummer zijn grote liefde tegen, die hij natuurlijk direct inpakte door zijn portemonnee te trekken en zijn mooiste glimlach op te zetten. De track is geproduceerd door Project Money en onder anderen Brahim Fouradi schreef mee aan het nummer.

12 (--) VREEMDE VOOR MIJ – Sigourney K & Sevn Alias
Sigourney Korper, ofwel Sigourney K, maakt deze week haar debuut in de Tipparade. Ze is 34 jaar en heeft zichzelf als danseres al meer dan bewezen. Zo was ze onder meer te zien in het tv-programma So You Think You Can Dance en de speelfilm Body Language. Sinds een aantal jaar is ze ook actief als zangeres en dat gaat haar goed af. Voor haar nieuwste track heeft ze rapper Sevn Alias weten te strikken, die zelf tot dusver 4 keer in de Top 40 stond (met medewerking van anderen). Op Vreemde Voor Mij horen we een bekende sample terug, het is Blue (Da Ba Dee) van Eiffel 65 (# 1 in 1999).

20 (--) TALAMANCA – Burns
Achter Burns gaat de Engelse songwriter en dj Matthew James Burns schuil. Op zijn cv vinden we een hele ris bekende namen terug waarvoor hij nummers produceerde: Little Mix, Britney Spears en onze eigen Tiësto. Hij is ook verantwoordelijk voor de productie van 6 tracks op Chromatica, het meest recente album van Lady GaGa, waaronder de hit met Ariana Grande: Rain On Me (#7 in 2020). Als dj is hij al zo’n 10 jaar actief. Zijn nieuwste wapenfeit is Talamanca, vernoemd naar een populair strand ten noorden van Ibiza-stad.

23 (--) NON STOP VOL D’R OP – Snollebollekes
Als er iemand heeft bewezen wel een multitalent te zijn, dan is het Rob Kemps wel van Snollebollekes. Begin dit jaar won hij nog De Slimste Mens, waardoor er nóg meer deuren voor hem opengingen. Inmiddels zien we hem terug als presentator van de spelshow The Wheel en in de reportageserie Chansons met Matthijs van Nieuwkerk. Maar Snollebollekes wordt zeker niet vergeten, sterker nog: Rob kondigde gisteren aan dat hij in maart volgend jaar weer 2 keer in het GelreDome zal staan. Naast zijn bekende rammers zal hij er ongetwijfeld ook zijn nieuwste feestnummer brengen: Non Stop Vol D’r Op.

24 (--) LOS MET Z’N ALLEN – Gerard Joling
Je zou het misschien niet denken, maar Gerard Joling heeft in zijn succesvolle carrière al 30 hits gescoord in de enige echte! Dit begon al in 1985 met Love Is In Your Eyes en ging via Liefde Op Het Eerste Gezicht en Maak Me Gek naar Mijn Liefde (met Jandino). De laatstgenoemde track uit 2013 was zijn laatste notering. Eerder dit jaar probeerde hij met Donnie (Dit Is De Tijd) zijn terugkeer in de Top 40 te maken maar dat mislukte. Wellicht gaat het nu alsnog lukken met Los Met Z’n Allen, een nummer dat iedereen moet doen swingen nu weer steeds meer mogelijk is. Horen jullie ook de gelijkenissen met Leef van André Hazes Jr.?

27 (--) DOE NOU NIET – Rolf Sanchez x La$$a
Dat Rolf Sanchez lekker gaat in 2021, is eigenlijk een understatement. De zanger scoorde dit kalenderjaar al 4 hits in de Nederlandse Top 40: Ven Ven, dat tot nummer 10 kwam, Een Moment en Hef Je Glas (met Marco Borsato en John Ewbank), die respectievelijk tot 26 en 24 kwamen en Increíble (met Kris Kross Amsterdam), dat tot nummer 32 kwam. Met Doe Nou Niet jaagt hij op zijn vijfde Top 40-notering van dit jaar en dat doet Rolf met La$$a. Dat is de artiestennaam van producer Yves Lassally. Hij werd geboren in Frankrijk, maar groeide op in Amsterdam-Zuid. Eerder maakte hij tracks met bekende namen uit de Nederlandse hiphopscene, zoals Bokoesam, Poke, Mula B en Ashafar.

28 (--) ARE YOU WITH ME – Dolly Dots
Na bijna 35 jaar mogen we de Dolly Dots weer verwelkomen in de Tipparade! De meidengroep, momenteel bestaande uit Esther Oosterbeek, Angela Groothuizen, Patty Zomer, Anita Heilker en Angela Kramer, scoorde in de periode 1979-1987 maar liefst 25 hits in de Top 40! Love Me Just A Little Bit More (Totally Hooked On You) was hun grootste (en bekendste) hit uit 1983. Inmiddels hebben de dames afscheid moeten nemen van Ria Brieffies, die in 2009 overleed aan longkanker. De reünie met vijven stond al een tijd op de planning maar werd uitgesteld vanwege de coronapandemie. Inmiddels heeft de aftrap van hun tour Sisters On Tour plaatsgevonden en verscheen er deze week ook een nieuwe single: Are You With Me. In het verleden haalde bijna alle singles van de dames de Top 40, dat belooft wat voor deze nieuwste track!

29 (--) MAMMAMIA – Måneskin
Het is nog geen half jaar geleden dat de gekte rondom Måneskin losbrak. Na het winnen van het Eurovisie Songfestival in mei in Rotterdam is het heel snel gegaan. Zitti E Buoni was een schot in de roos, maar de cover van Beggin’ deed het later nóg beter. Daartussen zat nog I Wanne Be Your Slave, die de Top 40 niet wist te halen maar verder in heel Europa goed scoorde. Vorige week gingen de tickets voor hun tournee Loud Kids On Tour in de verkoop, waarmee ze op 3 maart 2022 ook AFAS Live aandoen in Amsterdam. Het optreden was binnen enkele seconden uitverkocht. Morgen verschijnt Mammamia, het nieuwste wapenfeit van de Italiaanse band. Op TikTok was vorige week al een fragment van de track te horen.

30 (--) VOOR JE VAN ME HOUDT – Jaap Reesema
Het gebeurt niet vaak dat Nederlandse artiesten succesvoller zijn in het buitenland dan in Nederland, maar toch is dit bij Jaap Reesema het geval. De zanger die in 2010 X-Factor won met Don’t Stop Believin’ (#10) moest vervolgens 10 jaar wachten op zijn tweede hit in de Lijst der Lijsten (Nu Wij Niet Meer Praten met Pommelien Thijs, #1). In België heeft hij al 3 keer de koppositie van de Ultratop weten te bereiken, mede dankzij Regi. In Nederland kennen we Regi alleen van Milk Inc., maar in België scoort hij ook los van deze formatie hit na hit. Jaap Reesema (als Jake Reese) & Regi scoorde in 2018 een nummer 1 hit met Ellie en vervolgens weer in 2020 met Kom Wat Dichterbij (met OT). Ook het duet met Pommelien Thijs wist er tot nummer 1 te komen. Zijn Nederlandstalige singles doen het gelukkig zowel in Nederland als in België goed. Eind september liet Jaap op Instagram al een kort fragment horen van Voor Je Van Me Houdt.