Tipparade: Nielson brengt kerstsingle uit

- Hitlijsten

 Nielson Mau P Boef Raye 070 Shake IShowSpeed KA Willem Thomas Nicolas TELYKast Lewis Capaldi
Tipparade: Nielson brengt kerstsingle uit

Mau P scherpt het record dat hij vorige week vestigde nog wat verder aan. Drugs From Amsterdam staat nu 6 weken op de eerste plaats van de Tipparade.

De laatste weken voor het nieuwe jaar zijn traditioneel gezien wat rustiger qua verschuivingen en nieuwe releases. Dat is ook deze week terug te zien in de lijst. De meeste tracks blijven staan of schuiven één of maar enkele plaatsen op, bijvoorbeeld Ff Ademen Jij van Boef (van 10 naar 7). De hoogste nieuwe binnenkomer knalt ook deze week binnen op nummer 10: Escapism. van Raye & 070 Shake. De snelste stijger is ten slotte voor IShowSpeed: World Cup stijgt van 26 naar 17.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 6 binnenkomers aan je voor.

10 (--) ESCAPISM. – Raye feat. 070 Shake
Rachel Agatha Keen, ofwel Raye, is pas 25 lentes jong, maar heeft toch al vijf Top 40 hits op haar naam staan. We leerden haar in 2016 kennen door By Your Side, haar collab met Jonas Blue (#28). Haar grootste hit dateert echter van vorig jaar: Bed met Joel Corry en David Guetta kwam tot nummer 4. Ondanks al het succes kreeg ze van haar vorige platenmaatschappij maar niet het vertrouwen om haar debuutalbum uit te brengen. Inmiddels staat de Britse op eigen benen en zal begin februari My 21st Century Blues dan eindelijk het levenslicht zien.

18 (--) JE VERDIENT BETER – Ka feat. Willem
Als het over Willem gaat, dan gaat het in dit geval niet over Waylon, die eerder dit jaar onder zijn eigen naam een duet uitbracht met Jan (Smit). De Willem waar het nu over gaat maakte voorheen samen met Big2 onderdeel uit van het duo The Opposites, ze scoorden 10 hits in de Lijst der Lijsten. Zowel Big2 als Willem zijn al een tijd geleden solo gegaan, voor Willem heeft dat tot dusver nog niet uitgemond in een hit. Wellicht kan zijn nieuwe track met Ka, die deze week ook nog met Broederliefde in de Tipparade staat (#2, Stunten), hier verandering in brengen.

27 (--) LOST LOVE – Thomas Nicolas
Achter Thomas Nicolas gaat de Nederlandse singer-songwriter Thomas Nicolaas van der Hoek schuil. Tot voor dit jaar was Thomas een ‘gewone’ straatmuzikant, die stiekem droomde van een carrière in de muziek. Alles veranderde toen hij afgelopen zomer aan het spelen was in het Amsterdamse Vondelpark en Alain Clark hem daar opmerkte. Het heeft hem nu een platendeal opgeleverd en de release van zijn eerste single Lost Love.

28 (--) BODY TO BODY – Telykast
De Amerikaanse vrienden Kyle Tonoli en Trevor Klaiman vormen samen het dj duo Telykast. Ze timmeren sinds 2016 aan de weg en doen dat zeker niet onverdienstelijk, met inmiddels ruim 2,3 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify. Van een hit is het tot dusver nog niet gekomen, wellicht nu wel met Body To Body, een track die afgelopen juli al uitkwam.

29 (--) KERSTCADEAU – Nielson
De eerste kerstnotering van dit jaar is een feit. De eer is voor Nielson, die dit jaar stiekem een hit scoorde met Grijs, maar dan vertolkt door Jaap Reesema via de De Beste Zangers. Niels doet nu naar eigen zeggen iets dat al 10 jaar op zijn verlanglijstje staat: een kerstsingle uitbrengen. Kerstcadeau kwam half oktober al uit, maar staat nu natuurlijk pas in de belangstelling. De laatste keer dat we Nielson in de Top 40 terugzagen was in 2020: Slapen Met Het Licht Aan (met Tabitha) kwam toen tot nummer 23.

30 (--) POINTLESS – Lewis Capaldi
Na een afwezigheid van bijna 3 jaar was hij daar dit jaar weer: de Schotse singer-songwriter Lewis Capaldi. Met Forget Me scoort hij momenteel zijn derde hit in de Top 40, na Someone You Loved en Before You Go uit 2019. Alle drie deze hits wisten tot de top 10 te komen, dat belooft wat voor Pointless: de tweede single van het in mei 2023 te verschijnen album Broken By Desire To Be Heavenly Sent. Lewis Capaldi heeft de nieuwe track geschreven met niemand minder dan Ed Sheeran. Deze samenwerking was allesbehalve vanzelfsprekend voor Lewis, hij zegt erover: “My ego was going, I don’t want people thinking Ed wrote my song. I actually mentioned that to him and he offered to take up a pseudonym – but at the end of the day, he did help write it so there should be no question.”