Tipparade: Maan & De Jeugd van Tegenwoordig werken samen

- Hitlijsten

 Maan De Jeugd Van Tegenwoordig The Black Eyed Peas Shakira David Guetta Gabry Ponte Lum!x Daddy DJ Joji LF System Topic A7S Jaap Reesema Lea Rue Rosa Linn Farruko Tom Santa Angèle Tiësto Charli XCX Meau Racoon
Tipparade: Maan & De Jeugd van Tegenwoordig werken samen

Met Don’t You Worry stijgen de Black Eyed Peas, Shakira en David Guetta deze week van 13 naar 1 in de Tipparade. Ze nemen de plek over van Gabry Ponte, Lum!x en Daddy DJ, die met We Could Be Together de oversteek naar de Top 40 hebben gemaakt.

De stijging van Don’t You Worry naar nummer 1 is deze week de enige verrassing in de top 3 van de Tipparade. Verder blijft deze ongewijzigd ten opzichte van vorige week. De enige nieuwe act in de top 10 is Joji. Zijn Glimpse Of Us gaat in de derde week van 14 naar 10. Buiten de top 10 zijn er noemenswaardige verschuivingen voor LF System (Afraid To Feel, van 27 naar 15), Topic & A7S met Kernkraft 400 (A Better Day) (van 29 naar 19) en Jaap Reesema & Lea Rue (Code Rood, van 28 naar 20). Het dj-duo LF System pakt deze week de snelste stijger.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 7 binnenkomers aan je voor.

21 (--) SNAP – Rosa Linn
Het is alweer 1,5 maand geleden dat Kalush Orchestra in het Italiaanse Turijn het Eurovisiesongfestival wist te winnen met Stefania. Sindsdien zijn er maar liefst 6 noteringen van het festival in de Tipparade en/of de Top 40 terecht gekomen: Kalush Orchestra (Oekraïne), Sam Ryder (Verenigd Koninkrijk), Chanel (Spanje), Cornelia Jakobs (Zweden), S10 (Nederland) en nu ook Rosa Linn voor Armenië. Snap wist in Turijn tot de twintigste plek te komen, het beste resultaat voor het land sinds 2017. De track is de afgelopen tijd (in een versnelde versie) een eigen leven gaan leiden op TikTok, waardoor de streams op Spotify nu door het dak gaan. Het is daarom allesbehalve gek dat Snap nu de Tipparade binnen komt.

24 (--) NAZARENO – Farruko
2021 was een zeer succesvol jaar voor Carlos Efrén Reyes Rosado, ofwel de 31-jarige Farruko uit Puerto Rico. Hij maakte, samen met Enrique Iglesias, zijn debuut in de Top 40 met Me Pase (#19). De grote klapper moest toen nog komen: Pepas werd een wereldwijde hit en kwam hier tot nummer 2. Nazareno gaat nu verder waar Pepas is gebleven.

26 (--) RAINFALL (PRAISE YOU) – Tom Santa
Het Australische talent Tom Santa heeft met Rainfall (Praise You) zijn debuut in de Tipparade te pakken. Voor diegene die de zeroes bewust heeft meegemaakt, zal de track bekend in de oren klinken. Er is, zoals dat tegenwoordig wel vaker gebeurt, slim gebruik gemaakt van een oude sample. Ditmaal is de hit Shackles (Praise You) (#4) van eendagsvlieg Mary Mary uit 2000 onder handen genomen. Aan Tom Santa nu de moeilijke taak om het succes van Mary Mary te overtreffen.

27 (--) LIBRE – Angèle 
In Franstalig Europa reeds een superster, maar in Nederland wacht de Belgische Angèle (volledige naam Angèle Van Laeken) nog altijd op haar eerste hit. Bij onze zuiderburen ging het in 2018 voor het eerst helemaal los, toen Tout Oublier, samen met haar broer Roméo Elvis, een gigantische hit werd (evenals in Frankrijk). In de jaren die volgden scoorde ze nog vele andere hits, waaronder een duet met Dua Lipa. Fever strandde in Nederland echter in de Tipparade. Libre is de derde single van het tweede studio album van Angèle, dat afgelopen december verscheen.

28 (--) NAAR DE MAAN – Maan & De Jeugd Van Tegenwoordig
We hebben ze even moeten missen, maar na 7 jaar is de comeback van De Jeugd Van Tegenwoordig in de Tipparade een feit. De band, bestaande uit Willie Wartaal, Vieze Fur, Faberyayo en Bas Bron, scoorde sinds 2005 diverse hits, waaronder Watskeburt?! (#1) en Sterrenstof (#8). Hun laatste hit was in 2013 met Een Barkie (#36). Voor deze comeback werken ze samen met niemand minder dan Maan, die onlangs nog op mainstage stond bij Pinkpop. De zangeres uit Utrecht heeft inmiddels 13 hits in de enige echte op haar naam staan.

29 (--) HOT IN IT – Tiësto & Charli XCX
Tiësto gaat de laatste jaren erg lekker. De dj uit Breda moest bijna 20 jaar wachten op zijn eerste nummer 1 hit in de Top 40 (na 24 hits), maar daarna was het hek van de dam. Met The Business (#1) scoorde hij in 2020 zijn grootste hit tot dusver en een jaar later was het met The Motto (#1, met Ava Max) weer raak. De verwachtingen voor zijn nieuwste collab met Charli XCX zijn dan ook hooggespannen. De zangeres, die in 2013 haar grootste hit scoorde met Icona Pop (I Love It) bracht in maart haar vijfde studio album Crash uit.

30 (--) DANS M’N OGEN DICHT – Meau & Racoon
Dit weekend vindt de vijftiende editie plaats van Concert At Sea, het door BLØF opgerichte festival op de Brouwersdam in Zeeland. Op de affiche staan dit jaar acts als Di-rect, Davina Michelle, Son Mieux, S10, Racoon en Meau. De 2 laatstgenoemde acts hebben een bijzondere band. Zo heeft Meau haar eerste live optreden voor publiek te danken aan het feit dat ze in het voorprogramma van Racoon mocht staan. Morgen brengen ze samen het nummer Dans M’n Ogen Dicht uit. Eerder deze week liet Meau al een fragment van het nummer horen op haar social media.