Tipparade: Lockdown Lul knalt de lijst binnen

- Hitlijsten

 Gabby Barrett David Guetta Kid Cudi Tungevaag Sick Individuals Marf P!nk Willow Sage Hart Broederliefde Rita Ora Imanbek Gunna Masked Wolf Clean Bandit Iann Dior Lijpe Douwe Bob Metejoor Babet Alan Walker Salem Ilese
Tipparade: Lockdown Lul knalt de lijst binnen

Deze week zijn 6 binnenkomers in de Tipparade, waarvan de Extended 80’s Version van Lockdown Lul van Hans Teeuwen en Bjørgen van Essen de hoogste nieuwkomer is. De nummer 1 in de lijst is dezelfde als die van de afgelopen twee weken.

I Hope van Gabby Barrett, de track waar het om gaat, weet dus opnieuw niet tot de Nederlandse Top 40 door te dringen. De Amerikaanse countryzangeres mag nog een week lang hopen op een plek bij de 40 populairste nummers van ons land. Miss You van Tungevaag, Sick Individuals en Marf stijgt al wekenlang langzaam en ook deze week is er slechts een plekje winst. Het nummer komt terecht op de tweede plek en weet Memories 2021 van David Guetta en Kid Cudi nu vlak achter zich. Die nieuwe versie van de hit uit 2010 knalt namelijk van 9 naar 3.

P!nk en haar dochter gaan het hardst
De grootste stijger van deze week gaat ook echt keihard omhoog: Cover Me In Sunshine van P!nk en haar dochter Willow Sage Hart kwam vorige week binnen op de onderste plek van de Tipparade, de dertigste plek en schiet als een raket naar de achtste plaats. Ook de mannen van Broederliefde mogen aardig wat plaatsen bijschrijven, met hun track Vuur. Het nummer wint 8 plekken en is nu terug te vinden op de twaalfde stek. Zoveel plekken gaat ook Big van Rita Ora, David Guetta, Imanbek en Gunna omhoog, al staat die nu ‘slechts’ op 21. Astronaut In The Ocean van Masked Wolf gaat net iets minder hard dan Vuur en Big, namelijk van 23 naar 15. Clean Bandit en Iann Dior stijgen met Higher ook (7 plaatsen) en belanden op een eervolle vijfde plaats, achter Onbezonnen van Froukje op 4.

Hoogste nieuwkomer
Lockdown Lul van Hans Teeuwen en Bjørgen is dus de hoogste nieuwkomer. In een interview met Top40.nl onthulde die laatste afgelopen week dat de track eigenlijk een reggaesausje kreeg: “Ik had er eerst een reggaeversie van gemaakt en die stond al snel op Instagram. Maar zo’n versie bestond eigenlijk al. En toen dacht ik: ‘laat ik gewoon doen wat ik echt heel leuk vindt: jaren 80-muziek.’ Ik gooide er dus een 80’s-sausje overheen en de rest is geschiedenis.” Het nummer blijft de andere nieuwkomers ver voor, want voor de volgende binnenkomer moeten we terug naar de 24e stek. Daarop zijn Lil Tjay en 6lack nieuw met Calling My Phone, dat momenteel als een razende gaat bij de streamingdiensten. In de UK lijkt de single zelfs Drivers License van Olivia Rodrigo van de eerste plek te kegelen.

Tipparade-record voor Lijpe
De Heerhugowaardse zanger Han Wellerdieck had jarenlang het meest bizarre record van alle Tipparade-lijstjes op zijn naam staan. Hij haalde maar liefst twaalf keer de Tipparade, maar wist nooit de Top 40 te bereiken. Deze week wordt zijn record, dat in 1994 dankzij Bandolero nog scherper werd gezet, verbroken door Lijpe. De rapper uit Maarssen pakt met Van De Buurt zijn dertiende notering in de Tipparade en tot nu toe wist ook hij nooit de Lijst der Lijsten te halen. Om van het wat vreemde record af te komen, hoeft Abdel Achahbar, zoals Lijpe echt heet, maar één ding te doen: de Top 40 binnendringen.

Was It Just Me van Douwe Bob (#28), 1 Op Een Miljoen van Metejoor en Babet (#29) en Fake A Smile van Alan Walker en Salem Ilese (#30) maken de lijst en het totaal van 6 binnenkomers compleet.

Bekijk hier de complete Tipparade!

Foto: YouTube