Tipparade: Hup is hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 SFB Bizzey
Bizzey

Bizzey en SFB pakken met Hup de hoogste van acht binnenkomers in de nieuwe Tipparade.

In de nieuwste Tipparade zien we deze week geen zittenblijvers. Calma (van Pedro Capo, Farruko en Alicia Keys) en You Say (van Lauren Daigle) zijn met een achtste week in de lijst de langst genoteerde tracks. De nieuwste track van The Chainsmokers, Call You Mine (met Bebe Rexha), is met 17 plaatsen winst de snelste stijger. Van de acht verdwenen tracks weten er drie de oversteek naar de Top 40 te maken.

De volledige Tipparade van deze week bekijk je hier.

23 (--) HUP- Bizzey feat. SFB
Afgelopen vrijdag verscheen er met Tido een nieuw album van Bizzey. Nadat hij zijn vorige album vernoemde naar zijn zoon November is de titel van zijn nieuwste album een eerbetoon aan zijn overleden hond. Op het album staan 16 tracks en Hup, een samenwerking met SFB die door Shafique Roman en Ramiks werd geproduceerd, komt deze week als hoogste binnen in de Tipparade.

24 (--) TRUTH HURTS- Lizzo
Truth Hurts is al een oude track, want Lizzo bracht het nummer al in september van 2017 uit. Het nummer krijgt nu een tweede leven omdat het te horen is in de Netflix-film Someone Great en ondertussen ook is toegevoegd aan het derde studioalbum van de 31-jarige Lizzo. De track is inmiddels bezig aan een stevige opmars in de Amerikaanse hitlijst. Eerder dit jaar scoorde ze met Juice haar eerste Top 40-hit.

25 (--) FUIFJE- DoeMaarDave
“Handen in de lucht voor dat fuifje”, zo roept DoeMaarDave door de microfoon. De entertainer is beslist niet in staat om een kroeg enthousiast springend te krijgen en dat had hij de kroegbaas wel beloofd met muziek van Ronnie Tober en Peter Koelewijn. De afgelopen dagen is Fuifje een van de veelbelovende viral-tracks en wellicht dat het karakter van Henry van Loon ook de weg naar de Top 40 wel gaat weten te vinden.

26 (--) SUMMER AIR- Hardwell feat. Trevor Guthrie
Je kunt de lucht van de zomer al bijna ruiken. Nog een slordige week en dan is het ook daadwerkelijk zomer. Hardwell, die vorig jaar met Ze Willen Mee zijn grootste hit in ons land scoorde, heeft voor zijn nieuwste track de samenwerking opgezocht met Trevor Guthrie. De inmiddels 46-jarige Canadees scoorde in 2013 zijn eerste hit in ons land via This Is What It Feels Like, de track die hij met Armin van Buuren vijf weken op nummer 3 wist te zetten.

27 (--) HURTS 2B HUMAN- P!nk feat. Khalid
Walk Me Home staat deze vrijdag vier maanden in de Top 40. De track was de eerste single van haar achtste studioalbum en leverde de 39-jarige Amerikaanse haar 16e top 10-hit op. Haar volgende single is weer een samenwerking want Hurts 2B Human, de titeltrack van haar album, is een nummer met Khalid. De 21-jarige Amerikaan stond eerde dit jaar met zijn zesde hit in de Top 40, Talk.

28 (--) BOUNCE BACK- Little Mix
Eind mei was er goed nieuws voor alle mixers met de aankondiging van een nieuwe single. Ze deden dat door een fragment te delen via sociale media en de hele track te laten horen op de Britse radio. Inmiddels hebben we de Britse meidengroep drie jaar lang met steeds een hit in de Top 40 gezien. Shout Out To My Ex (2016), Reggaetón Lento (2017) en Woman Like Me (2018). Eerder dit jaar bleef Think About Us, de track met Ty Dolla $ign, steken in de Tipparade.

29 (--) LONG WAY HOME- Lucas & Steve x Deepend
Van de vijf vorige Top 40-hits van Lucas & Steve wisten Summer On You en Up Till Dawn (On The Move) de top 5 te bereiken. Dat kan Deepend dan weer niet zeggen van hun eigen Tipparade-track uit 2017; Waiting For The Summer (met Graham Candy). Toch stond Deepend in 2016 wel stevig in de Top 40 via de remix van Catch & Release – het werd voor Matt Simons zijn grootste hit in ons land. Deze vrijdag verscheen een nieuwe zomerhit-in-wording met Long Way Home.

30 (--) IK KOM ERAAN- Maan
Maan liet in gesprek met De Telegraaf los dat ze zich sterk verbonden voelt met het Nederlands elftal dat in Frankrijk meedoet aan het WK. De doorzettersmentaliteit herkent ze ook bij zichzelf: “Elke keer weer leren en een beetje beter worden”, zo stelt ze. Met Ik Kom Eraan steekt ze de Oranje leeuwinnen een hart onder de riem.