Tipparade: George Ezra de nieuwe nummer 1

- Hitlijsten

 George Ezra Megan Thee Stallion Dua Lipa Davina Michelle Sigourney K Ronnie Flex Swedish House Mafia Connie Constance Lauren Spencer-Smith Ofenbach Rema Snollebollekes Leah Kate Alvaro Soler Topic Flemming Ava Max
Tipparade: George Ezra de nieuwe nummer 1

Met een megasprong van maar liefst 29 plekken is de nieuwe nummer 1 in de Tipparade voor Green Green Grass van George Ezra.

Met de sprong van Green Green Grass hebben we op nummer 1 gelijk de snelste stijger van de week te pakken. Dat betekent dat George Ezra binnenkort zeer waarschijnlijk zijn vijfde hit in de Lijst der Lijsten zal scoren. Vlak daarachter blijven Megan Thee Stallion en Dua Lipa steken op 2 met Sweetest Pie. Davina Michelle’s No Angel maakt de top 3 vervolgens rond. Verder stijgen er 2 potentiële hits de top 10 in. De eerste is voor Sigourney K en Ronnie Flex, die met 100 smsjes van 27 naar 7 gaan. Vervolgens maken Swedish House Mafia en Connie Constance ook aanstalten, Heaven Takes You Home stijgt van 21 naar 10. Buiten de top 10 zijn er nog noemenswaardige verschuivingen voor Lauren Spencer-Smith (Flowers, van 19 naar 11) en Ofenbach (4U, van 28 naar 18).

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 6 binnenkomers aan je voor.

25 (--) CALM DOWN – Rema
Rema is een rapper uit Nigeria die, ondanks dat hij hier nog maar weinig bekendheid geniet, al meer dan 200 miljoen streams heeft weten te scoren. In maart kwam zijn langverwachte album uit: Rave & Roses. Op dit album vinden we Soundgasm terug, de track waarmee hij vorig jaar nog tot nummer 7 kwam in de Tipparade, en zijn nieuwste wapenfeit Calm Down. Voor wie benieuwd is geworden naar Rema, op zondag 26 juni is hij te bewonderen op het Oh My! Festival in de Kuip in Rotterdam.

26 (--) SORRY VOOR DE OVERLAST – Snollebollekes
Vorige week was-ie daar dan, de nieuwe single van Rob Kemps, Maurice Huismans en Jurjen Gofers, ofwel Snollebollekes. De populaire act uit het Brabantse Best heeft, ondanks zijn populariteit, nog maar één keer in de enige echte gestaan: Beuk De Ballen Uit De Boom kwam eind 2020 tot nummer 33. Rob Kemps & Co zul je echter niet horen klagen, want aan populariteit is immers geen gebrek. Op Sorry Voor De Overlast gaan ze nu weer ouderwets los. In maart/april 2023 keren Snollebollekes voor de derde keer terug naar het Gelredome voor hun succesvolle concertreeks.

27 (--) 10 THINGS I HATE ABOUT YOU – Leah Kate
De trend om te zingen over je ex blijft maar doorgaan. We hebben inmiddels al een waslijst aan (beginnende) zangeressen die duidelijk even hun frustraties kwijt moeten. De hype begon vorig jaar bij Olivia Rodrigo en heeft inmiddels via onder meer Gayle, Tate McRae en Lauren Spencer-Smith de Amerikaanse zangeres Leah Kate bereikt. In 10 Things I Hate About You zit behoorlijk wat pit, de sound doet denken aan de poppunk van de zeroes, waarmee Avril Lavigne destijds groot werd. De track zat deze week in Repeat Of Niet bij Qmusic.

28 (--) SOLO PARA TI – Alvaro Soler x Topic
Er zijn maar weinig zekerheden in de muziekwereld, maar we mogen er meestal wel van uitgaan dat, als de zomer begint te lonken, Alvaro Soler met een nieuwe potentiële zomerhit komt. Het heeft hem in de afgelopen jaren zeker geen windeieren gelegd, met hits als Sofia (#11) en La Cintura (#7). Nu probeert hij het samen met Topic, die we kennen van zijn hits Breaking Me (met A7S) en Your Love (9PM) met ATB en A7S. Solo Para Ti gaat over de periode na een break-up, waarbij veel tegenstrijdige emoties kunnen komen kijken.

29 (--) AUTOMATISCH – Flemming
Flemming heeft het er maar druk mee. Eerder deze maand stond hij nog in het voorprogramma van Miss Montreal in de Ahoy en met Pasen had hij een eigen optreden op Paaspop. Alsof dat nog niet druk genoeg is, begon hij eerder deze week aan de 12-delige concertreeks van De Vrienden van Amstel Live, samen met onder meer Guus Meeuwis, Di-rect en Davina Michelle. Tussendoor is er ook nog plek voor een nieuwe single. Na Amsterdam (#7) en Zij Wil Mij gaat (#6) is hij klaar om met Automatisch weer de Top 40 te bestormen. Naar alle waarschijnlijkheid volgt later dit jaar zijn debuutalbum.

30 (--) MAYBE YOU’RE THE PROBLEM – Ava Max
Ava max is toe aan een nieuw hoofdstuk in haar carrière. Ze gaf eerder al aan dat haar nieuwe werk een meer persoonlijke touch zou gaan krijgen. Ava heeft naar eigen zeggen een moeilijk jaar achter de rug en die ervaringen neemt ze nu mee in haar nieuwe songs. Eerder deze maand liet ze op Instagram een akoestisch fragment horen van Maybe You’re The Problem, waarin een ex-geliefde het er van langs krijgt. Het lijkt er sterk op dat Ava Max met deze track even een stapje terug doet van haar eerdere uptempo werk en nu een ballad aflevert. Haar fans hoeven zich echter geen zorgen te maken, op het nieuwe album komen ook genoeg ‘herkenbare’ nummers te staan.